Хахахахха, е ако наистина това е проблемът, то тия в Дружба са за прИбиванЬеtinchev54 написа: 26.03.2024, 13:29:35 транспортна пластина/пластмаса на амортисьора, която не била махната.
Тракане при каране по павета
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Да, паветата в Драгалевци бяха един от първите моменти в които бях шокиран от окачването на Супърба. После поехме към Манастира и там вече бях 100% убеден, че ще береме ядове с тая возия
Тъпо ми стана.
бтв - Вчера съм оставил колата в Дружба за няколко неща. Направихме кръгче и говориме дълго и широко с един господин, може би беше някой от по-главните хора в сервиза. Имам подобно тракане отпред, било от скоростите, шлици... нещо там към каретата ми обясняваше. Имало си било фабрични хлабавини и затова... Било нормално за ДСГ-то. Нямало какво да се направи. Щели да я прегледат подробно, да си напишат становището и да прикачат нарежданията от Чехите, че това не се лекувало и си е ТАКА. Това не ми се понрави ама никак.
бтв - Вчера съм оставил колата в Дружба за няколко неща. Направихме кръгче и говориме дълго и широко с един господин, може би беше някой от по-главните хора в сервиза. Имам подобно тракане отпред, било от скоростите, шлици... нещо там към каретата ми обясняваше. Имало си било фабрични хлабавини и затова... Било нормално за ДСГ-то. Нямало какво да се направи. Щели да я прегледат подробно, да си напишат становището и да прикачат нарежданията от Чехите, че това не се лекувало и си е ТАКА. Това не ми се понрави ама никак.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Ей, помислих си за тия пластини като спомена за различната возия, защо не го казах ...
И я кажете за паветата, къде са, да ида и аз. Чета и чак не мога да повярвам, че са ви толкова крайни мненията.
И я кажете за паветата, къде са, да ида и аз. Чета и чак не мога да повярвам, че са ви толкова крайни мненията.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
По-добре недейте
-
tinchev54
tihich написа: 26.03.2024, 13:57:01 Направихме кръгче и говориме дълго и широко с един господин, може би беше някой от по-главните хора в сервиза. Имам подобно тракане отпред, било от скоростите, шлици... нещо там към каретата ми обясняваше. Имало си било фабрични хлабавини и затова... Било нормално за ДСГ-то.
И на мен ми го играха това обяснение с някакви вилки на DSG-то, ама като се качих на тестовата и шума, който има при мен, го нямаше. Та така, утре ще мога да тествам и ще споделя дали се е оправило това, което чувах и съм записал на клипа.
-
tinchev54
Булевард Джеймс Баучер - целия , по него върви трамвая, паветата са покъртителни, но за мен не са извинение колата да ти трака като каруца.Tuscany написа: 26.03.2024, 14:02:41 И я кажете за паветата, къде са, да ида и аз. Чета и чак не мога да повярвам, че са ви толкова крайни мненията.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Ако си мислите, че Шкодите тракат по такива павета не сте се качвали на други марки. Минавам ги редовно паветата в Драгалевци до пощата и към Алеко, чак такива оплаквания нямам
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Да не се оказа ето това:tinchev54 написа: 26.03.2024, 13:29:35 Имало някаква транспортна пластина/пластмаса на амортисьора, която не била махната
?
Единствената константа в живота е промяната.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Малко ъпдейт след като взех колата. Разбира се, нищо не са открили. Технически всичко е наред. Прикачили са някакво TPU за DQ200 и DQ250, където от Шкода казват, че това са нормални и допустими неща и да не се предприема нищо.
Викам, абе пичове, моята кутия не е баш тая. Те, вика, всичките са подобни....
Излизахме на паркинга да правят видео и да пускат до чехите запитване дали е проблем или не... Аз, разбира се, нямам никакви очаквания. Исках да изясним тоя казус веднъж завинаги защото ще сменям амортисьорите и ми се искаше да няма такива паразитни звуци. Знам ли ги после дали няма да се увеличат и тия от Еуратек да кажат - Ей го, сменял е окачването - това е проблема....
Викам, абе пичове, моята кутия не е баш тая. Те, вика, всичките са подобни....
Излизахме на паркинга да правят видео и да пускат до чехите запитване дали е проблем или не... Аз, разбира се, нямам никакви очаквания. Исках да изясним тоя казус веднъж завинаги защото ще сменям амортисьорите и ми се искаше да няма такива паразитни звуци. Знам ли ги после дали няма да се увеличат и тия от Еуратек да кажат - Ей го, сменял е окачването - това е проблема....
-
tinchev54
Не ми го показаха, но сигурно е това. Та махнали са го и тва дрънчене вече го няма. Днес като минах по паважа и вече звука беше като при тестовата, да, има звук от амортисьорите, но не е това дрънкане, което беше.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Много се радвам, че си разрешил "проблема". Тоест, че ЕТ са махнали тия гадости! Трябваше да ги попиташ за компенсация
Яд ме е, че не писах в началото на темата. Заблудил съм се, че друг колега беше споменал да провериш за тези транспортни тампони и затова не писах нищо.
Като дойде моята, питай ме дали първата работа няма да ми е да се навирам и да вдигам маншоните да ги търся тия пластмаси дали са махнати
Единствената константа в живота е промяната.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
А сега, след като са свалени тези тампони, има ли осезаема разлика във "возията"?
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Като вдигнеш маншона вижда ли се? Тоест без да е на подемник колата?
-
tinchev54
Карал съм около 15 километра общо, не бих казал, че има осезаема разлика във возията, но пък този тампон е бил само на лявата страна. Не знам и как влияе на амортисьора. Сега може би се "полюшква" повече колата и е малко като корабSimov написа: 27.03.2024, 13:32:08 А сега, след като са свалени тези тампони, има ли осезаема разлика във "возията"?