1. Кой са сигурните признаците, че автомобила e в режим на регенерация на ДПФ?
- от скоро съм собственик на О4 2.0 TDI. Първоначално си мислех, че всеки път когато оборотите на празен ход станат 1000, колата е в регенерация, или когато старт-стопа е неактивен, но в последствие установих, че когато температурата е под 4 градуса, колата си държи 1000rpm докато не достигне работна температура. Също и старт-стоп не работи на студен мотор при определени атмосферни условия.
2. Колко често е нормално да регенерира DPF-a ако автомобила се шофира 60/40 градско-извънградско при пробег под 100000км;
- за около 2500км (1700-1800 извънградско) я усещам 2 пъти да регенерира в градски условия, колко пъти е регенириала извън града не мога да кажа, понеже няма никаква индикация;
3. Ако усетим, че автомобила регенерира, кой е най-бързия и сигурен вариант, да приключи процеса?
- знам, че най-лесния вариант е караш магистрално 140 км/ч, но магистрала Тракия ми е на 7-8км, отделно като се кача трябва да карам минимум 30км, което отнема време. Затова я качвам на един междуселски път от порядъка на 10км в едната посока като подържам 110-120км/ч на 6-та предавка и на влизане обратно в града всичко е приключило.
4. Какви повреди би донесло системното прекъсване на регенерацията на DPF?
Нека всеки, който има опит и знание да изкаже мнение по някоя от точкте или пък да се добавят нови...
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)