Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

Архимандрит Дионисий написа: 25.03.2024, 10:23:30 Чак толкова, все едно ще я палиш с манивела. Тя докато натиснеш копчети и е запалила. То сега се чудя що и лоста мърдаш то и там време минава. Аз явно съм над нещата и тези неща ама изобщо не ме дразнят, та аз дори неим обръщам внимание.
Спирам и мигачи да пускам, че и там време минава. Даже ако има как и волана няма да въртя, че много занимавка ;)
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Stoyanov написа: 25.03.2024, 10:24:16 @Tuscany, пробвал ли си да използваш спортната тема на дигаталното табло където виждаш конските сили.
Един път го направих, мисля в града, и не можа да стигне и 100kW, до 97 най-много. Това с оборотите около 2000 и аз го останових. Както споменах по-рано, вече към 2700 започва да спича стомаха :D
Не искам да подклаждам спор по тази вечна тема, ама гледах и на тъста Dacia Logan-a, който дойде преди 3 месеца. Новото си е ново. Той можеше да кара Octavia за тия пари, а аз Touareg, ама тия са си наши.

Единствения ми грях в момента е, че след като заредих втория път, не занулих trip-a, та не знам реално колко харчи. В момента за 1110км (явно не били 1200 ... ) съм на 9.4
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

gbuyukliev написа: 25.03.2024, 10:47:42 По-досадното на мен ми е, че ако колата не е спряна в P, а в N или D на ръчна, пак може да реши да изгасне и след това трябва да вкараш в P, за да можеш да запалиш изобщо. И понякога като че ли не се получаваше от първия път, та ми отнемаше 20 секунди докато запаля. А като си на вход на паркинг в мол, да кажем, и не си си преценил цавоя към машината за билетчетата и трябва да отвориш вратата, за да можеш да стигнеш да си вземеш, при което колата ти изгасва, докато бариерата и опашка от коли отзад те чакат, не е много готино. Ако ставаше само с едно натискане на копчето щеше да е добре.
И аз забелязах подобно нещо, не реших, че е идва от това, че ключа ми стои в джоба и като се отдалеча малко от колата и тя изгасва. Ако оставиш ключа вътре не би трябвало да изгасне при спрян старт/стоп.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Tuscany написа: 25.03.2024, 10:55:07 Единствения ми грях в момента е, че след като заредих втория път, не занулих trip-a, та не знам реално колко харчи. В момента за 1110км (явно не били 1200 ... ) съм на 9.4
Нали имаш из статистиките колко си изминал от последното зареждане, както разход и тн. Мисля, че всичко може да си сметнеш по данните, даже и на колко точно км си заредил.
Изображение
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Marv_sko написа: 23.03.2024, 20:55:38 Ще питам тук, тъй като темата е активна - има ли официална гумена стелка за багажник на комби, което е с двоен под? Когато си правих конфигурацията конфигуратора не позволяваше да се избере едновременно гумена стелка и двоен под, така че изглеждаше, че не са съвместими. Мога да се обадя в ЕТ да ги питам, но не съм сигурен, че няма да попадна на някой, който просто ще ми каже, че имат, без да знае със сигурност дали са съвместими с двоен под или не. Или да не се занимавам изобщо с ЕТ а да си взема на друг производител (което предполагам, че ще е много по-евтино)
Привет, Аз лично съм адски доволен от марката Frogum, а са сравнително евтини. Имам такава вана за Субаруто от 4 години. Отзад возя куче, къмпинг оборудване, кални обувки, детски колички - само я вадя, изръсвам я, удрям една струйка и е като нова. Гумата е мека, здрава и НЕ МИРИШЕ гадно.

В момента съм си поръчал и за С3-ката, но нямат налични без двоен под и ще чакам за доставка. Добре е да им се обадите за да питате коя е за двоен под.

Мисля, че това трябва да е за вашата конфигурация:
https://stelkite.com/frogum-skoda-superb-2696
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Stoyanov написа: 25.03.2024, 10:24:16 Що се отнася до 280 и 190 к.с, въобще не съм се интересувал по темата ама бих предположил, че до 3к вървят еднакво. Може и да греша. Просто бих заложил, че по-големият мотор е с по-голямо турбо, което се усеща във високите.
Грешиш да. 280 на пълна газ варви много повече от 190. И то от всякакви скорости не само от място.
Тука горе разговора беше при нормално каране. Там реално ги караме със едни и същи KW и си вървят еднакво. Аз като гледам при спокойно каране повече от 50kW на борда не съм виждал. Даже на магистралата със 140 показва от 20-30kW.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Да де, аз по-скоро се чудех при нормално каране дали са съпоставими. И дали единия е по-мощен само заради по-голямата турбина или самите двигатели са настроени различно - ЕЦУ-мецу и т.н. Не, че има значение де, просто ми стана интересно. Ясно е, че са различни. Ето, @gbuyukliev, каза, че неговия почти 400кс върви само с поглед и харчи още по-малко от 280 на Шкода.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Нормално каране, върви с поглед и харчи по-малко са доста относителни понятия. Случват се по различно време, трафик, температура, размер и марка гуми, вятър, надморска височина, профил и настилка на отсечката. По същия начин с ухомера и шумът в купето [smilie=pardon.gif] . Различни са условията на усет [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

Stoyanov написа: 25.03.2024, 10:24:16 Може тотално да греша, защото не съм се заглеждал точно в цифрите, ама към 1.7-1.8к оборота, изведнъж поема по-силно без да променям натиска на педала.
Не знам да ти кажа, но май има доста повече променливи от турбото в тези двигатели. До колкото намирам из интернет за ЕА888 има Variable Valve Timing, евентуално Variable Valve Lift (за който не съм сигурен, дали не е само при 280к.с. или изобщо го няма при Шкода, тука някой механик, който е запознат може да сподели) и съответно променлив цикъл на работа. Цитирам от wiki за EA888 - all variants feature both Otto and Miller cycles, achieved from valve timing. Към всичко това, като добавим и ECU-то - не само турбото играе роля в уравнението за "вървеж" в различните обороти и различното натискане на педала на газта.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

gbuyukliev написа: 25.03.2024, 11:59:53 За вървене само с поглед не знам, но няма никакъв лаг при даване на газ, дори на Comfort, и благодарение на мекия хибрид, турбо дупка почти не се усеща.
По - скоро 6те цилиндъра си казват думата, за да тръгва леко още от ниските.
Бееееее.....
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

I ask you to judge me by the enemies I have made
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Архимандрит Дионисий написа: 25.03.2024, 09:38:11 На задна винаги вкючва и двата халогена.
Това с каква цел е направено?
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

baijoro написа: 25.03.2024, 16:07:15 Това с каква цел е направено?
При каране назад със завиване предницата се изнася, а халогените светят ниско и можеш да видиш по-добре някое ниско колче, паве или каквото и да е, което да одере предната броня от долу. :)
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Има логика, ама малко излишна ми се струва тази глезотия.
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

Банда, може ли малко обратна връзка - вчера се чух с ЕТ Пловдив, колата е произведена. Като попитах колко време отнема обикновено за доставка ми казаха - "Ами чакаме да групират колите и да ги пуснат да пътуват, сигурно до 2-3 седмици ще пристигне." Има ли хора, чиито автомобили са пристигали по-рано от този заявен срок?

Може ли също съвет за Автокаско + ГО - Търговецът от ЕТ ми прати договор. Рано ли е да пускам запитване за оферти от различни места или да не бързам и да изчакам да пристигне колата? Как се определя от кой ден да бъде активно Каското и ГО ? Предполагам, че мога да поискам да са активни в деня, в който ще взема вече регистрирания автомобил, ако разбира се от ЕТ могат да ми гарантират кога ще е този ден :) Съответно, регистрацията ще я оставя да направят те. След това до колкото знам - взимам колата и отивам да правя анекс за каско и ГО с вече регистрирания автомобил.

Също така, знам че се дискутираше на няколко места, но ще питам и аз - кои застрахователи бихте препоръчали? Само да вметна, че колата не е на лизинг. Това, което си спомням от дискусиите е:
- ЕТ работи с Алианц и уж с тях работили по-бързо / по-добре за оправяне на щети, но са най-скъпи
- Имаше добри отзиви за ДЗИ, като съотношение цена / изпълнение на услуги
- Мисля, че имаше добри отзиви и за Булстрад - не знам дали има значение, но към Булстрад имам 3 здравни застраховки на семейството и една застраховка живот. До сега сме били изключително доволни от здравните. Всички искове са минавали без грам проблеми.

Благодаря предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”