Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
А този по-добър супърб в нас стаята ли е?
-
shpeki
Със сигурност не е при теб.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Спрете с тая МаздНа...няма по изостанала и проблемна марка
Супърбчето си е класа, на мен ми харесва четворката

Супърбчето си е класа, на мен ми харесва четворката
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не бе, просто приемете, че не винаги става дума за пари. Не винаги 20 хиляди са от решаващо значение. За някой не е най-важно, колата да е все още не излязлата модификация. Щото зачестиха нещата от сорта - не мога да си пусна климатика, защото медията не се включва...а там е управлението. Гасне ми дигиталното табло тотално. Не успявам да си свържа телефона с медията. Парктроника след ъпдейт спря да работи коректно. Сензорните бутони на волана...и т.н. Аз лично предпочитам нещо изпипано максимално добре и функциониращо почти идеално. Излекувано от детските болести. Вместо да седна на дедовия, че и за 20 хилки отгоре. Остарял бил модела - ОК. Ама си е нова кола с 5 години гаранция с неприлична отстъпка дори. И накрая имаш едни финанси за прилична почивка зимата в Алпите, а лятото в...Доминикана примерно. Цялото семейство. Щял съм бил да се обръщам след новите модели и да си викам, ако не бях скъсаняк, щях да карам такъв, а не да се мина със старата преоценена стока... Смях ме напушва, честно. Ама човек винаги гледа през неговата си призма. Ей за това ме досмешава
Баща ми се нахендри по тая "схема" с нов Мерцедес, аз мисля да пропусна. На тая кола и подмениха 50% от електрониката и пак не беше в час. А, че искаше литър масло през 500 километра, няма смисъл да го споменавам. В момента в който излезе на магистралата и я настъпя - почва да си иска олио. Оказа се, че било в границите. Фейслифта го оправиха, ама хОя си е хОй.
Като зачетох тая тема, взех та изгледах няколко ревюта на новия Супърб. Верно ми изглежда фейслифт на фейслифта![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Баща ми се нахендри по тая "схема" с нов Мерцедес, аз мисля да пропусна. На тая кола и подмениха 50% от електрониката и пак не беше в час. А, че искаше литър масло през 500 километра, няма смисъл да го споменавам. В момента в който излезе на магистралата и я настъпя - почва да си иска олио. Оказа се, че било в границите. Фейслифта го оправиха, ама хОя си е хОй.
Като зачетох тая тема, взех та изгледах няколко ревюта на новия Супърб. Верно ми изглежда фейслифт на фейслифта
-
silent
За мен е най-изгодно да се купува в последния момент преди излизането на фейслифта. Конкретно Шкода правят големи отстъпки в цената. Второ модела е изчистен от бъгове. Трето напоследък производителите покрай ЕМ неглижират новите модели и нищо иновативно или кой знае колко по технологично не вадят дори и като визия а при фейсовете ептен. Нещо като жена ти след 20г.брак ма с нови цици и джуки и в най-добрия случай и една липосукция.. Бе радост ма колко да радост па и е за три дена. В крайна сметка ми тя новата кат старата само дето си се охарчил допълнително за силикон и хиалурон.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Бахти драмата майни!
Някой поръчал ли е 4ка?
Някой поръчал ли е 4ка?
-
tinchev54
Днес видях 4ката в Дружба по булеварда до шоурума. Хубавка е, този златистия цвят беше, ама дали е тестова или някой инсайдър вече се е докопал не знам. Явно скоро ще я пускат за поръчки, гледам 3ката вече я няма в конфигуратора на Еуратек. Съдейки по немския сайт LK ще е 100К, може би и малко отгоре.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Огледа ли се след нея? Огледалата са от мазда 6 нали
-
shpeki
Ти си за тойота.zloQQ написа: 21.03.2024, 23:01:19 Аз лично предпочитам нещо изпипано максимално добре и функциониращо почти идеално. Излекувано от детските болести.
Масонски форум.zloQQ написа: 21.03.2024, 23:01:19 И накрая имаш едни финанси за прилична почивка зимата в Алпите, а лятото в...Доминикана примерно.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Туй е малко,като онуй с цигаритеzloQQ написа: 21.03.2024, 23:01:19 И накрая имаш едни финанси за прилична почивка зимата в Алпите, а лятото в...Доминикана
- ostavime
- Гараж: Deville
Глупости, ти нищо не разбираш.gbuyukliev написа: 21.03.2024, 20:49:29 Иначе, по темата за Супърба - Супърб 3 280 коня L&K фул екстри беше към 105к, сега новия май се очертава да е на същата цена. Реално, цената не мърда. Просто 3-ката, като при почти всяка разпродажба, има голяма и примамлива отстъпка. Съгласен съм с всичко, което Цецо75 каза по темата, и според мен се получи много интересен момент, при който отстъпката е достатъчно добра и разликите с новия модел са достатъчно малки, за да направят по-морално остарялата кола по-приемлив избор за доста хора. Според мен новия Супърб ще си е обективно по-добре в почти всяко отношение като по-новата кола, но всеки сам си преценява дали това си струва за него и дали го чувства "емоционално" (или там каквото е обратното на рационалното).
Аз съм може би странен и фен на "новото" и никога не бих дал пари за "нова стара" кола, както обичам да го наричам. Модел 2015 година с фейслифт 2019-та и голям вътрешен ъпдейт 2020-та, закупен през 2024-та на цена, дори с отстъпката си, по-висока от тази, на която колата е била през 2020-ра. Да не говорим, че тази кола автоматично ще си изгуби голяма част от отстъпката някой ден като дойде време за продажба, именно защото вече ще е толкова стар модела. Но както казах по-горе, напълно разбирам всеки, който я е предпочел пред Супърб 4, предвид текущата ситуация с пазара на автомобилите. Аз все пак наистина не бих, та единствената ми опция, колкото и да не ми се искаше, бе да сменя марката. Сега карам нови 400 коня 6 цилиндъра на цена много много близка до тази на новия Супърб 4 L&K 265 коня. Да видим докога ще продължи тази далавера, но в съответната ситуация Супърб 4 имаше 0 икономическа или каквато и да било логика, освен ако не ми трябваше повечето интериорно пространство на абсолютно всяка цена.
Аз 5 страници цикля върху това, но явно хората тук не го проумяват. Или просто, когато им го кажеш директно, се обиждат. Обяснявам, че старата губи много от цената (веднъж, че излиза нов модел и веднъж, че купувайки нова кола от магазина има една автоматична обезценка от 10-15%) и като дойде време за продаване реално ще си е вечно тяхна - не, не било така. Обяснявам, че новата е със сигурност по-добра - не, и това не е така, защото щяла да има "детски болести" (пълни глупости) при положение, че уж била като старата. И двигателите същите, и скоростите същите... ама не, проблеми ще има. Фейслифт била, не била нова. Явно под нова се разбира двигателя да бъде в багажника, а волана на задната седалка. Само това е истинска промяна.
Цената щяла да е с 30% отгоре, а реално на дали ще има разлика и 10 хил. лв. Материалите били кофти и т.н и т.н.
@Цецо75, Колкото до влизането с бутонките. Няма кой да ме убеди, че човек, който има парите няма да вземе ново. Такъв вариант просто няма. По-скоро щеше да е нормалено да се каже, че сега е най-икономически изгодно да се купи Сюпърб 3, което с 20% беше факт.
А за Маздата... никога и никъде не съм споменал, че е ТОП колата, а точно обратното. Има много неща, които ме дразнят, но има и такива, които са добре.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Мен едни приятели ми обясняваха, какъв премиум втора ръка е можело да си взема за тия пари и пак въртяха някакви проценти, които се губили от покупката на нова кола. Ма единия се прибра на репатрак от Алпите преди години с премиумчето. Другия прави кутия няколко пъти и т.н. Вероятно и на теб някой някога ти е обяснявал, какъв балък си и колко % си изгубил от покупката на новата маздичка, как па не успя да го разбереш? Различните хора поставят различна стойност на различни качества, но явно само ти си способен да проумееш истината
Аз лично след Superb 4 няма да се оглеждам, но виж големият allroad с торсена
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Последно промяна от chill на 22.03.2024, 09:47:53, променено общо 1 път.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
@ostavime
Какво значи "ако ги имаш парите"??
Ами аз ги имам ей сега да отида да ги изсипя в брой и за новия Кодияк, колкото и да струва. Искам ли да ги дам и приоритет ли ми е, обаче?
Естествено, че парите са фактор, иначе няма да купуваме Шкода. Нито ти Мазна.
Иначе помни си думите, че има-няма 10К ще е разликата между моделите.
Аз поръчах Кодияк за малко над 85К. С доволно екстри и 190 к.с. бензин. Да, странно е, скъсаняк ще кара СУВ на бензин....
Ще го конфигурирам същия като излезе ценовата листа на новия да видим разликата. Залагам на 20К горница. Готов ли си да се обзаложиш на пари, че разликата ще е до 10К??
Друго - какво смяташ колко се губи като излезе от магазина? Новата като излезе не губи ли стойност?
Вечно моя щяла да бъде....
Тази я взимам за 85, след 2 години, ще струва, примерно 65. Новата я взимам за 105, след 2 години колко ще й взема?? Сам ще сметнеш, гледам правиш чуждите сметки. Нещата са реципрочни. Даже колкото по-скъпо купуваш при колите, толкова повече обезценка има.
Иначе да, аз бих взел новия Кодияк. Супърба не ме грабва.
Но и така сумата за ламарина не е малко, да не говорим още 25% отгоре да дам.
Мога, имам, но не искам. Има много други глупости, за които давам пари, за да се глезя. На теб ако ти е важна ламарината да се мислиш на голям, това е друг въпрос.
Какво значи "ако ги имаш парите"??
Ами аз ги имам ей сега да отида да ги изсипя в брой и за новия Кодияк, колкото и да струва. Искам ли да ги дам и приоритет ли ми е, обаче?
Естествено, че парите са фактор, иначе няма да купуваме Шкода. Нито ти Мазна.
Иначе помни си думите, че има-няма 10К ще е разликата между моделите.
Аз поръчах Кодияк за малко над 85К. С доволно екстри и 190 к.с. бензин. Да, странно е, скъсаняк ще кара СУВ на бензин....
Ще го конфигурирам същия като излезе ценовата листа на новия да видим разликата. Залагам на 20К горница. Готов ли си да се обзаложиш на пари, че разликата ще е до 10К??
Друго - какво смяташ колко се губи като излезе от магазина? Новата като излезе не губи ли стойност?
Вечно моя щяла да бъде....
Тази я взимам за 85, след 2 години, ще струва, примерно 65. Новата я взимам за 105, след 2 години колко ще й взема?? Сам ще сметнеш, гледам правиш чуждите сметки. Нещата са реципрочни. Даже колкото по-скъпо купуваш при колите, толкова повече обезценка има.
Иначе да, аз бих взел новия Кодияк. Супърба не ме грабва.
Но и така сумата за ламарина не е малко, да не говорим още 25% отгоре да дам.
Мога, имам, но не искам. Има много други глупости, за които давам пари, за да се глезя. На теб ако ти е важна ламарината да се мислиш на голям, това е друг въпрос.
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Ето аз съм пример за това, без да те убеждавам ти го казвам. Ако ти е интересно мога да ти обясня защо направих този избор от моята гледна точка, но реално не очаквам да разбереш и да ти обясня.ostavime написа: 22.03.2024, 09:25:12 Няма кой да ме убеди, че човек, който има парите няма да вземе ново. Такъв вариант просто няма.
Иначе ако при покупка на каквото и да било, първата ти мисъл е колко ще се обезцени като го купиш и за колко ще го продадеш след време, нещата са загубени.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами хората, с които "спориш" са два вида: Глупаци, които не те разбират. И скъсаняци, които се обиждат. Няма много смисъл от цикленето, трети тип явно няма.ostavime написа: 22.03.2024, 09:25:12 Аз 5 страници цикля върху това, но явно хората тук не го проумяват.
Безмислено е да те убеждават в каквото и да е, фиксацията ти върху "новото" е непробиваема.ostavime написа: 22.03.2024, 09:25:12 Колкото до влизането с бутонките. Няма кой да ме убеди, че човек, който има парите няма да вземе ново.
Последно промяна от Цецо75 на 22.03.2024, 10:00:15, променено общо 1 път.
Бееееее.....