Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Stoyanov написа: 21.03.2024, 10:35:25 Минах от там с бмвто с различни разумно ниски скорости
Момци, Шкода не е БМВ, и обратното. Шкода си е Шкода. Или го приемаш и си караш колата с кеф, или се насочваш към друга марка.
Това че сме извадили чисто нова кола от магазина, не променя фактите. Това че е нова, и няма да има скърц и тропа от някъде, също е заблуда.
Отделно пътищата ни са като в бананова република. Тази съвкупност дава резултата който всички виждаме и чуваме.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Reingar написа: 21.03.2024, 10:43:37 Отделно пътищата ни са като в бананова република. Тази съвкупност дава резултата който всички виждаме и чуваме.
Върнете се в началото
Ето това е много вярно, те инженерите на автомобили, надали разработват колите за нашите пътища. Преди години карахме един Голф 6 от северна Германия до Варна. Еми чак като влязохме в България разбрашме, че колата има окачване.

За протокола и в евтината Дачия не тупка при тези бабуни.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Това с дрънченето не е изолиран случай. В Бришкода форума имаше един, който мисля, че се пишеше МартиниБ или нещо такова. Още преди години тръбеше за проблема и как са му казали, че било нормално от техния представител на шкода. Даже преди да си закупя автомобила - това ми се беше забило в главата и ме глождеше, дали ще изкарам същата къса клечка като него. Сега се чудя, след като е извествен проблем от години как така никой ама никой не го е идентифицирал на 100% и намерил решение за него.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Мичев написа: 21.03.2024, 10:52:40 след като е извествен проблем от години как така никой ама никой не го е идентифицирал на 100% и намерил решение за него.
Че те концерна VW не иска да реши проблеми които ги влачи с години. Като започнеш от ключето за капчката на резервоара, водни помпи, термостати и т.н
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

Мичев написа: 21.03.2024, 10:52:40 В Бришкода форума имаше един, който мисля, че се пишеше Мартини
В бришкодата също има човек , който е решил проблема с ново окачване на билщайн и пружини. Той използва заводската електроника за новото окачване.
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Stoyanov написа: 21.03.2024, 10:35:25
Архимандрит Дионисий написа: 21.03.2024, 10:25:14 За статистиката всички шкоди до сега който съм карал при преминаване през по рязка неравност окачването тупка в купето. Интересно е, че даже Дачийте, който съм карал не тупкат на такива неравности и все съм се чудил къде е проблема. Явно в по стегнатите тампони на амортисьорите към купето или шумопоглъщането в тази част на купето.
Това може би най много ме дразни в моята. Другата ми кола е със спортно окачване, много твърда. В същото време на много неравности с нея не усещам никакъв шум, само подскачане, докато шкодата трака. Хем доста по меко окачване, хем не се усеща нищо, хем яко потропва.
Вече съм му свикнал като особеност, но определено не го очаквах, а и ми се иска да беше една идея по добре.
Тези заспалите полицаи тип гумени шайби като ги минавам с шкодата трябва буквално да спра и доста да се постарая с минаването да няма звук. Около мен яко пердашат и започвам да се чудя как аз с нова кола от тоя клас ги имам за проблем, а повечето хора явно не. Минах от там с бмвто с различни разумно ниски скорости, при никаква не чух шум, страшно парадоксално.
Аз от колко време разправям, че има нещо конструктивно сбъркано в тия коли. Като имате предвид, че вашите са с нормално окачване, при моята и окачването за лоши пътища, този проблем е изразен в пъти по-силно :) Надявам се скоро да ми остане време да сменя окачването и ще се пробвам да дам повече отзиви и дали има смисъл.
Още на първата седмица като покарах малко повече колата и изпитах абсолютно същото - усещам се как намалям на нищо и никакви неравности. Зад мене някакви хора с коли от доста по-нисък клас и по-стари са готови да ме изпреварят. Особено пък на последователни неравности окачването изпада в шок и съм примирен да намаля супер много само и само да смогне окачването да ги поеме що годе. На 99% май са виновни амортисьорите. Обаче ако искам да си запазя височината филма е голям и никой няма никаква гаранция какъв ще е крайния ефект :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Пак бъркате двата филма. Едно е да тропа, тупурка, дундурка окачването. Друго е да дрънка на джелезо. Ако това на клипчето не са накладките, аз просто не мога да си преставя какво друго е. То ако така тропа желязо в желязо, в крайна сметка ще се строши... каквото и да е.
Бееееее.....
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Нищо не бъркаме , стига си притеснявал хората специалисте и по окачванията-на всяко гърне мерудия.
Колега ходи в ЕТ за твое успокоение и по-малко се втелявай и още по-малко слушай какво се плещи по форумите инак ще се поболееш.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

silent написа: 21.03.2024, 17:20:47форумите
Интернет.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Аз си мисля, ако по време на движение по павета леко се натисне спирачката, може да изчезне това дрънчене. Ако не изчезне, значи не е от накладките..
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Щях да падна от седалката ...
Изображение
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Marv_sko

Шкода Новак

Мнение от Marv_sko »

Ще питам тук, тъй като темата е активна - има ли официална гумена стелка за багажник на комби, което е с двоен под? Когато си правих конфигурацията конфигуратора не позволяваше да се избере едновременно гумена стелка и двоен под, така че изглеждаше, че не са съвместими. Мога да се обадя в ЕТ да ги питам, но не съм сигурен, че няма да попадна на някой, който просто ще ми каже, че имат, без да знае със сигурност дали са съвместими с двоен под или не. Или да не се занимавам изобщо с ЕТ а да си взема на друг производител (което предполагам, че ще е много по-евтино)
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

@Marv_sko,
Ако правилно разбрах и проверих ти трябва ето това
https://www.kopacek.com/skoda/superb-ii ... ding-floor
Изображение
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Мнение от gmilev »

Изображение
Marv_sko написа: 23.03.2024, 20:55:38 Ще питам тук, тъй като темата е активна - има ли официална гумена стелка за багажник на комби, което е с двоен под? Когато си правих конфигурацията конфигуратора не позволяваше да се избере едновременно гумена стелка и двоен под, така че изглеждаше, че не са съвместими. Мога да се обадя в ЕТ да ги питам, но не съм сигурен, че няма да попадна на някой, който просто ще ми каже, че имат, без да знае със сигурност дали са съвместими с двоен под или не. Или да не се занимавам изобщо с ЕТ а да си взема на друг производител (което предполагам, че ще е много по-евтино)
Дали е официана не знам, но на мен ми набутаха една, която е по-скоро пластмаса, а не гума и като сложа нещо отзад , то се разхожда из целия багажник. По-късно разбрах че има една, подобна на леген, оребрена от двете страни и в ребрата влиза една алуминиева греда, с цел да подпира където е необходимо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Стелката за двоен под, дали не отговаря на стелката за седем местния при сгънат 3ти ред?

Ако е така, оригинална тип леген мисля, че няма, аз съм с полска Rezaw и съм много доволен.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”