Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И пак по темата за новия Супърб - на всички е ясно, че ДВГ е на доизживяване. Едва ли VAG вече влага някакъв сериозен ресурс в развитието на двигателите. По- скоро гледа да ги донамами да се промушат в еко нормите, до когато може.
Та коли като Супърба, ако имат някакви "подобрения" те ще са основно в електрониката. И то не в моторната електроника, а най-вече в инфотеймънта и асистентите. А кавичките не ги слагам случайно, оплакванията от Октавията, която е на новата база инфотеймънт с лопата да ги ринеш. Асистентите от друга страна вече минават границата на полезното и отиват в досадното. За мен поне е така.
Та мисълта ми е, че за аз лично очаквам коли като Супърб (ДВГ), общо взето да се развиват в посока шарения, дисплеи, изкуствен интелект и прочие шитни, двигателите ще вървят към скопяване, за материалите вече казах...
Та коли като Супърба, ако имат някакви "подобрения" те ще са основно в електрониката. И то не в моторната електроника, а най-вече в инфотеймънта и асистентите. А кавичките не ги слагам случайно, оплакванията от Октавията, която е на новата база инфотеймънт с лопата да ги ринеш. Асистентите от друга страна вече минават границата на полезното и отиват в досадното. За мен поне е така.
Та мисълта ми е, че за аз лично очаквам коли като Супърб (ДВГ), общо взето да се развиват в посока шарения, дисплеи, изкуствен интелект и прочие шитни, двигателите ще вървят към скопяване, за материалите вече казах...
Бееееее.....
- ostavime
- Гараж: Deville
@Stoyanov, чакаме да видим цените на сходните модели (стар и нов). Запази си една ценова листа за всеки случай.
Предлагам обаче в уравнението все пак да включим и 20% ДДС, което по принцип се слага.
Иначе хубав Сюпърб или Кодиак и сега струва около 100 000 хил., колкото и една Мазда СХ-60.
Иначе винаги бих предпочел СХ-60 пред Кодиак, но както казах плъгина нямам къде да зареждам и губи смилъл ел. историята, а за дизела не ми стигат километрите, защото за града имам малка и много по-практична кола и т.н.
На никой не броя парите и не давам акъл какво да кара. Все пак той ще кара стара "нова" кола, не аз. За обезценка да не говорим, когато излезе новата. Както казах, веднъж 15% от магазина и после допълнително от новия модел. Но... дано и този фактор да е взет предвид. В случая, до някъде положението спасява офертата -20% ДДС
Предлагам обаче в уравнението все пак да включим и 20% ДДС, което по принцип се слага.
Иначе хубав Сюпърб или Кодиак и сега струва около 100 000 хил., колкото и една Мазда СХ-60.
Иначе винаги бих предпочел СХ-60 пред Кодиак, но както казах плъгина нямам къде да зареждам и губи смилъл ел. историята, а за дизела не ми стигат километрите, защото за града имам малка и много по-практична кола и т.н.
На никой не броя парите и не давам акъл какво да кара. Все пак той ще кара стара "нова" кола, не аз. За обезценка да не говорим, когато излезе новата. Както казах, веднъж 15% от магазина и после допълнително от новия модел. Но... дано и този фактор да е взет предвид. В случая, до някъде положението спасява офертата -20% ДДС
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
ABBC3_OFFTOPIC
Карал съм го малко в CX-9 . Возил съм се повече .Лично мнение : нищо особено , даже малее но там и теглото е много на парахода . А и най-вероятно норочно е всичко плавно, мазно . На 6 цата сигурно ще е по-добре .Sec8200 написа: 20.03.2024, 20:41:14 Щеше да е мега, ако 2.5 беше турбинирания като в САЩ, но и в атмосферния има чар.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Нещо пак не мога да ти проумея логиката.ostavime написа: 21.03.2024, 13:58:17 @Stoyanov, чакаме да видим цените на сходните модели (стар и нов). Запази си една ценова листа за всеки случай.
Промоционалните също имат ДДС
Иначе взех бензинов 190 к.с Супърб LK (води се най-високото ниво на оборудване). Сложих някоя екстра, избрах си цвят - 73к лева. Този сигурно не е хубав? Не знам какво визираш ти под хубав.
Ми те направо ги подаряват тия коли тогава. Може да ми намериш обява за пример на някоя нова кола, която е 15% по-ниска, защото е излезнала от магазина. Моя опит в последните години друго показва, достатъчно обяви съм гледал.ostavime написа: 21.03.2024, 13:58:17 Както казах, веднъж 15% от магазина и после допълнително от новия модел.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Е то от 2015 33К сега са 66К, че да не кажа и повече. Вярно е, че инфлацията изпревари заплатите, но все пак 33К от 2015 не са 33К през 2024.
Така е ... бъдещето на автомобилната индустрия ще е меко казано "интересно". Затова смятам, че С3 ДВГ е по-добър вариант от който и да е 2024-2025 и нагоре Шкода автомобил с ДВГ. Не че и тези не са софтуерно съобразени с нови еко норми, добавени GPF-и, 0/20 масло и прочие, но поне не хванаха Евро 7. Интересно ми е какво ще стане ако наистина през 2035 окончателно спрат производство и продажби на автомобили с ДВГ.Цецо75 написа: 21.03.2024, 13:54:29 И пак по темата за новия Супърб - на всички е ясно, че ДВГ е на доизживяване. Едва ли VAG вече влага някакъв сериозен ресурс в развитието на двигателите. По- скоро гледа да ги донамами да се промушат в еко нормите, до когато може.
Единствената константа в живота е промяната.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
И още нещо интересно се сетих, вижте какво значи нов модел в контекста на Супърб.
1. Супърб 1 -> Супърб 2 - разлика огромна, две напрактика различни коли. Двигателите - съвсем ново поколение, окачването всъщност беше даунгрейд, от Ауди към Голф. Отвън двете коли нямат НИЩО общо, отвътре също. Абе тотална разлика.
2. Суперб 2 -> Супърб 3 - пак много голяма разлика. Моторите нови. Окачването ново (DCC). DSG-то ново поколение. Отвътре много различни. Отвън - тотално нищо общо със стария.
3. Супърб 3 -> Супърб 4. Моторите същите. Кутията същата (с нова електроника). Окачването - същото. DCC-то било ново, но подозирам, че е нов софтуер, отколкото нещо смислено. Отвътре - изключае грозното табло, таблета и липсата на скоростен лост - ми то си е почти същото. Поне волана да бяха променили! Отвън - разликите са като за фейс лифт, не за нов модел.
Малко ми е странно като се говори за Супърб 4 като за нов модел. И с Кодиака е същото между другото, фейслифт на фейслифта.
И цялото това нещо при положение, че сега да направиш тотален редизаин на купето е МНОГО по лесно от колкото преди 20 години. Всичко се прави на компютър, 3D принтиране, симулации... и накрая същата кола, ама с 20 бона отгоре. Ба го, хептен на шарани ни докараха.
1. Супърб 1 -> Супърб 2 - разлика огромна, две напрактика различни коли. Двигателите - съвсем ново поколение, окачването всъщност беше даунгрейд, от Ауди към Голф. Отвън двете коли нямат НИЩО общо, отвътре също. Абе тотална разлика.
2. Суперб 2 -> Супърб 3 - пак много голяма разлика. Моторите нови. Окачването ново (DCC). DSG-то ново поколение. Отвътре много различни. Отвън - тотално нищо общо със стария.
3. Супърб 3 -> Супърб 4. Моторите същите. Кутията същата (с нова електроника). Окачването - същото. DCC-то било ново, но подозирам, че е нов софтуер, отколкото нещо смислено. Отвътре - изключае грозното табло, таблета и липсата на скоростен лост - ми то си е почти същото. Поне волана да бяха променили! Отвън - разликите са като за фейс лифт, не за нов модел.
Малко ми е странно като се говори за Супърб 4 като за нов модел. И с Кодиака е същото между другото, фейслифт на фейслифта.
И цялото това нещо при положение, че сега да направиш тотален редизаин на купето е МНОГО по лесно от колкото преди 20 години. Всичко се прави на компютър, 3D принтиране, симулации... и накрая същата кола, ама с 20 бона отгоре. Ба го, хептен на шарани ни докараха.
Последно промяна от Цецо75 на 21.03.2024, 14:21:35, променено общо 4 пъти.
Бееееее.....
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
ostavime написа: 21.03.2024, 13:58:17 @Stoyanov, чакаме да видим цените на сходните модели (стар и нов). Запази си една ценова листа за всеки случай.![]()
Нали говорим за ПОКУПНА цена? Какво ме интересува с промоция ли е или не??
Редно е да се сравняват така: еднакво оборудване и екстри и ПОКУПНА цена, и че едното ще го имаш сега, другото след 8 месеца може би.
Иначе ще ти купя ВЕДНАГА следващата ти нова кола с 15% надолу отколкото ти си я платил и ще те чакам с нотариус пред шоурума.
Навит ли си?
А новия модел явно като го изкараш от шоурума по-малко губи цена или как?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Което 90% от случаите ще е глупост (от моя гледна точка). За да спестиш 15% ще вземеш нещо, което друг е конфигурирал за него си, с двигател, който не искаш, в цвят, който не е твоят, ще седиш на седалки, които не те кефят... с купчина компромиси. Естествено винаги има възможност, някой да е мислил точно като теб... ама едва ли.style34 написа: 21.03.2024, 14:17:31 Иначе ще ти купя ВЕДНАГА следващата ти нова кола с 15% надолу отколкото ти си я платил и ще те чакам с нотариус пред шоурума.
Навит ли си?
В нормалните държави, в нормална пазарна ситуация - обезценката така се движи - 10-15% в момента на изкарването от магазина. Сега времената са малко криви де и има аномалии. Имаше момент в който изкарана от магазина, стойноста и се вдигаше даже.
Бееееее.....
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
…съжалявам, уж проверих
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- ostavime
- Гараж: Deville
Явно спора е излишен. Аз едно говоря, те кавко разбират. хахаха
Нека човека си кара старият модел и да му се радва, щом това го прави щастлив.
Ще почакаме да излязат цените и може да говорим отново.
Нека човека си кара старият модел и да му се радва, щом това го прави щастлив.
Ще почакаме да излязат цените и може да говорим отново.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не те разбират, защото ти не излагаш собствено мнение, а анализираш другите.
Бееееее.....
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Тойота и Мерцедес друго говорят. Щом Тойота не са решили да приключат с ДВГ, значи ще си ги караме още много години напред.
https://www.reuters.com/business/autos- ... 024-02-22/
https://www.forbes.com/sites/peterlyon/ ... edictions/
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
marcas, Ами ще поживеем, ще видим. За Европа поне тенденцията е заложена нормативно. Което не значи абсолютност де.
Имай предвид, че и Тойота и Мерцедес оперират в целият свят, включително САЩ, Латинска Америка, Африка, Азия, места където "зеленото" не е на мода .... докато Шкода е основно в Европа (и Китай, ама там е друга вселена).
Имай предвид, че и Тойота и Мерцедес оперират в целият свят, включително САЩ, Латинска Америка, Африка, Азия, места където "зеленото" не е на мода .... докато Шкода е основно в Европа (и Китай, ама там е друга вселена).
Бееееее.....
-
shpeki
Тия неща от опит ли ги говориш след като си пробвал новия супърб или просто си лалаш колкото да не заспиш? Или пък може една жена да ти е казала пред блока?Цецо75 написа: 21.03.2024, 13:37:59 Между 3 и 4 ще има голяма разлика в електрониката и софтуера. Точно там, където ако нищо не пипат, ще е най-добре!
Другото, което съм почти сигурен, че ще има разлика е в поевтиняването на материалите. Това е ясна тенденция в последните 15 години , даже и премиумите страдат и много ме съмнява точно Шкода да я обърнат. Още по-добре ще са я сметнали да изкара точно гаранцията.
Като динамични качества колите ще са идентични или новата ще е малко по-зле, заради по-малкият мотор и новите евроизисквания.
И като теглим чертата, какво?
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ти гледал ли се ревютата на новия, хората си го описват едно към едно. Или и ти само минаваш да лалаш.shpeki написа: 21.03.2024, 14:59:59 Тия неща от опит ли ги говориш след като си пробвал новия супърб или просто си лалаш колкото да не заспиш? Или пък може една жена да ти е казала пред блока?