Интересно как се става автомобил на годината преди да са стартирали официално продажбите?smoke написа: 20.03.2024, 21:00:03 Skoda Superb е новият автомобил на годината за България в 27-то издание на конкурса.......
Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Че то всяка година,по един модел на Шкода е "Кола на годината" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Явно ги канят на прасе ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Е то не зависи от продажби. Някакви хора, които уж са тествали автомобилите ги оценяват.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Обикновено титлата "кола на годината" се дава от някакво списание/сайт. Просто притежателя ѝ често забравя да го спомене. И има поне по 3-4 "коли на годината" всяка година.
В смисъл това не е конкурс като Мис България, да е един и да се знае.
В смисъл това не е конкурс като Мис България, да е един и да се знае.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Само за протокола. Мазда имат проблем, че прекалено често правят фейслифтове и така обезценяват колите на собствениците си. Но са само 3г повече на пазара от Супърб.style34 написа: 20.03.2024, 20:45:14 Хубавото при Мазда е, че не се обръщаш след новата. Един и същ дизайн 15 години![]()
Mazda 6 Third generation Production 2012–2024
Superb 3 Third generation Production 2015–2024
Да не е офтопик - и какво като вземе човек последни бройки от отиващ си модел. Практически е спечелил от цена и по-малко бъгове. Ако ще я кара дълго.
Ако парите не са фактор - еми новата е по-елегантна, по-модерна...но пък надали някой ще се оплаче от текущата в ежедневието.
- ostavime
- Гараж: Deville
Архимандрит Дионисий написа: 20.03.2024, 15:36:34 Много ми е гот когато някой харчи мойте пари и ми прави сметка как аз си ги харча.
Аз само не разбрах колегата с Маздата идва тука да плакне окото или да ни обясни, че сме балъци щото сме си взели стария модел. Вие защо си взехте старата мазда 6 ,а не изчакахте да излезе новия модел.
@ostavime,
Защо ще си вземаш новия, след някоя друга година ще излезе по-нов ще се прекараш.
Поне това което аз от доста време забелязвам с новите коли е това което от известно време стана с почти всяка нова техника. Пуска се нов модел реклами, ревюта нова визия, а вътре същите компоненти и цената 30% отгоре.
Aз ще си взема новия (Кодиак), то е ясно (ако избора ми се сведе до Шкода). Нали това говорим, че няма сега да взема стария, който изглежда много остарял, защото е 10К по-евтин. Това се опитвам да обясня.
Не мога да се мина като планирам покупка след 3-4 години на нещо, което още не съществува, но мога да се мина като купя нещо остаряло. Освен, ако не е за служебна.
Ако ще правя това, да купувам нов Сюпърб имам предвид, със сигурност не бих купил чисто нова от магазина. Веднъж губя 15% още при покупката, и още веднъж още 15% в момента, в който след 1-2 месеца ще излезе новия модел. Става си вечно мой.
Факт е, че офертата с -20% беше много примамлива. Все пак трябва да се изчистят старите.
Мазда 6 няма нов модел, а няма и да има. Спира се от производство. Насочват се към кашони като СЮВ-та и те. ЦХ-50, ЦХ-60 (който гледам, но няма чист бензин, евентуално края на година 6 цилиндров), ЦХ-70, 80, 90 и не знам си какво. Иначе като я взех 2019, беше последната.
Иначе да, Шкодите много ми харесват. Големи и просторни коли. За това и чакам да излезе Кодиак, да видя цената, да преценя и т.н.
За повишаването е така. Но... пазарна икономика. Света се движи напред. Трябва да се постигат печалби, продажби, цели...
@style34, мечтата към 2019 година ми беше новата Мазда и взех новата Мазда, а не старата.
-
shpeki
А как бе, голяма делавера е да вземеш стара концепция. После си я караш много години старата концепция, важното е, че си спестил 10% примерно от цената.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Интересно ти колко години ще си караш старат батерия 
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Ами новият Кодиак и на мен много ми харесва. И ти чакаш да излезе новият да му видиш цената, но казваш, че стария е само 10к по евтин. Ще видиш, че разликата ще е поне 20к ако си се бил възползвал от промоцията. Даже в зависимост от оборудването спокойно ще има 20-30к разлика.ostavime написа: 21.03.2024, 09:05:23 Aз ще си взема новия (Кодиак), то е ясно (ако избора ми се сведе до Шкода). Нали това говорим, че няма сега да взема стария, който изглежда много остарял, защото е 10К по-евтин. Това се опитвам да обясня.
Това много примамлива оферта, ама не са баш така нещата
Иначе мазда 6 винаги съм ги харесвал. Обаче като опря да купувам кола, видях как е на същите пари като супърб (даже по време бонус ДДС по-скъп), а в моите очи в никое отношение не беше по-добра. Това е субективно вече. Харесвам CX-60, но е доста голяма, а вече отива в друга ценова категория.
Ми то и ние така с тия промоционалните взимаме последната
С Кодиака същото - поне средата на годината.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Странно, тука не ползваме някаква сложна математика, пък се появяват някакви такива интересни числа - 10%. Друг казва 10 хил.
Ще започна и аз така да хвърлям някакви случайни числа за да “самозалъгвам”.
На мен не ми се дават път 50% повече пари за новия модел.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Най добре да не си купувате нищо,докато старото ви работи добре и адекватно.
Така хем няма да се набутвате,хем ще спомогнете за планетата.
Така хем няма да се набутвате,хем ще спомогнете за планетата.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Какво ще рече стара концепция. Искам да ми изброиш разликите между актуалния сега модел и новия който евентуално, ще започне да идва другата година по това време.shpeki написа: 21.03.2024, 10:03:57 А как бе, голяма делавера е да вземеш стара концепция. После си я караш много години старата концепция, важното е, че си спестил 10% примерно от цената.
Аз ще кажа каква разлика намирам в полза на новия модел:
- нова визия ( на едни им харесва други не това е въпрос на личен вкус ), като тука говорим за изцяло външната обвивка отдолу всичко е еднакво, мотори системи, окачване
- нов интериор ( пак въпрос на личен вкус ) като големина, позичия на седене и др. разлика никаква.
- уж ново поколение матрични фарове, това ще го видим как работи в последствие )
- уж нова системс DCC+, това също предстой да се тества.
И аз по мойте груби сметки в страта концепция припознавам 95% от новата, а сега идва и момента с цената която, ще е 20-30% отгоре и то какво излиза, че си наголяма далавера с новата.
Спор няма всичко ново е надградено старо, въпроса е на каква цена и човек от какво има нужда.
Може да говорим за разлики в концепцията между Суперб 1 и 2. Това за мен е ралика. Както и за Суперб 2 и 3 също голяма разлика. Ама между Суперб 3 и 4 само виждам фейслифт на фейслифта. Това със пълна сила важи и за моделите на Октавия.
-
shpeki
Има ли разлика между супърб от първите години 2017 и последната година 2023?