Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Racers Lounge - Фоайето на бегачките
Айде ОЕМ туниг, да поразсъждават малко върху тази графика!

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Трабва да се помисли не за охлаждане толкова на входящия въздух, а за охлаждане на самия мотор.
Защото Голф R е с по-голям интеркулер от нашите рс-ки, обаче е и с 3 водни радиатора!!! А ние с 1.
Защото Голф R е с по-голям интеркулер от нашите рс-ки, обаче е и с 3 водни радиатора!!! А ние с 1.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз графики много мога да ти показвам Младене. Гледал съм ги.
То и на твойто турбо графиката на ефективността на въздуха е много хо хубава от на моето ОЕМ-ско, ама ща пръсна. Не идваш да се гоним.
Същите графики ги има и при спортните филтри.Които и те много хубави били.
Някой друг да направи тези сравнения, не апр да ми ги правят. Всеки си хвали своето, нали трябва да се зарибяват хората.
Цонко беше пуснал независимо сравнение за филтрите![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То и на твойто турбо графиката на ефективността на въздуха е много хо хубава от на моето ОЕМ-ско, ама ща пръсна. Не идваш да се гоним.
Същите графики ги има и при спортните филтри.Които и те много хубави били.
Някой друг да направи тези сравнения, не апр да ми ги правят. Всеки си хвали своето, нали трябва да се зарибяват хората.
Цонко беше пуснал независимо сравнение за филтрите
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Добре! Само че тук става въпрос за охлажадане на въздух, а не за филтри...
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мадже, има ВАГ КОМ. Вие като не може да боравите с него, да ви кажа пак, че може да си гледаш температурата на входящия въздух след колера.masterOne написа:Добре! Само че тук става въпрос за охлажадане на въздух, а не за филтри...
Гледал съм си я в най големите жеги. И повярвай ми, ако бях забелязал, че не е ок, 100% да съм го разжалвал, както обичате да ми се подигравате
Пръснах я от стартове на магистралата, и температурата след колера 40 градуса, а на вън 35.Е,ЗА КВО ДА ГО МАХАМ Р-овия?
То и съединителя ОЕМ ския не ставаше!!!
Искрен ме послуша, беше поръчал, отказа го, други хора не ме послушаха....
Аз с ОЕМ ския съединител ще ви пръсна
Не вярвайте сляпо на всичко каквото ви рекламират.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Да бе Сами, разбирам те, но при положение че вдигаш мощността почти двойно, все си мисля че повечето ОЕМ части не са сметнати за толкова или са на ръба! Все пак говорим за силов тунинг, не за ремапване на кола със стоковите железа.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Абе то и 1.8Т е 150кс,но със сток карантия държи до 300.
Нали?
Нали?
- The Hooligan
А ти какво разбираш под сток карантия?
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Бутала,биели и колянов вал.
- The Hooligan
Съгласен съм, но тук говорим за периферията - генерация, съединител, турбо, дюзи, кулер и т.н.
Относно карантията в мотора, при мен това е макса, както и при тях. Всеки следващ ъпгрейд от сегашните, налага отваряне на моторите. При тях е сложно и много скъпо, при мен са само едни биели![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Относно карантията в мотора, при мен това е макса, както и при тях. Всеки следващ ъпгрейд от сегашните, налага отваряне на моторите. При тях е сложно и много скъпо, при мен са само едни биели
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Пред очите ми се развиха два проекта.
Голф3,1.9 ТДИ, при около 250кс,излетя биела през блока.
Ауди, 1.8Т,приблизително 300-310кс,още държи. Но работи странно, няма празен ход.
Голф3,1.9 ТДИ, при около 250кс,излетя биела през блока.
Ауди, 1.8Т,приблизително 300-310кс,още държи. Но работи странно, няма празен ход.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мадже,какъв толкова силов тунинг правим?masterOne написа:Да бе Сами, разбирам те, но при положение че вдигаш мощността почти двойно, все си мисля че повечето ОЕМ части не са сметнати за толкова или са на ръба! Все пак говорим за силов тунинг, не за ремапване на кола със стоковите железа.
Голф R и S3 са 300 и 310к.с. Като ремапнеш S-ката ,стандартно един ремап на каквато и да е кола ,особено от ВАГ групата ,се вдига мощността с 25-30%.
Особено пък при спортните модели ,им е ясно на Немците,че ше се тунингова и се презапасяват.Това ми харесва на ВАГ групата с която се занимавам от 20 години.
И Така ,имаме една кола 310 коня от завода и само я ремапваме и с 25% увеличение <СТАНДАРТНО МИНИМАЛНО за всеки ремап> ,имаме 387к.с. Моята е 380. Сиединител,турбо,мотор,глава,бутала.биели ,кол.вал,колер и т.н. е СЪЩОТО.
Кво искаш да не издържи????????
Moже и тези 310 ,които при ВАГ групата са повече знаеш /примерно нашите 220 дават 15 коня повече стокови на диното/ да им сложим само 20% и стават 372.Аз заради генерация и спорт кат съм добавил още 8 мижави коня във високите обороти....смятам,че не са проблем.
Разлика с голфа и С3-ката са само:
1. дюзите<аз съм ги сменил компа да не удължава много милисекундите за да си следва сместа-и стоковите имат запас щото на 280 коня мотора на Суперба са като на RS-a 220>
2.пружините на клапаните<и тях съм сменил>До сега не го бях споделял.Става мн.лесно на място без да се сваля главата
3.колера-сменил съм го
4.още 2 водни радиатора има голфарата-не мога да ги измисля тях как да стане
5.турбото-сменено е
6.разпределителните валове-много скъпи бяха не съм ги сменял
Така че моята кола си е един най обикновен стоков Голф или ауди или Сеат Купра само ремапнат.
Колера за които говорим още един голям недостатък има ,ама ще ви го кажа като се видим,да не го оревавам тука повече.
Кой знай ,кой Китаец ги прави тези части и после АПР и брандират.
Щото примерно интеика им на АПР,дето бил уникален и тяхна патентована

ТАКА ЧЕ,КАТО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ОЕМ ТУНИНГ МАДЖЕ,НЕ СЕ ОБАЖДАЙ
GUNTER SERVICE

-
hvp800
Да ви прекъсна малко спора с един въпрос
Тези стейнджове дето предлагат АПР и Рево има ли ги и за дизелите, или са само за бензина? Не че ще минавам на дизел но ми е интересно какво предлагат и как са го изпълнили 
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
-
Sec8200
- Гараж: под наем
гледал съм за 2.0 150кс
http://www.revotechnik.com/product-deta ... 9/stage-1/
APR
https://www.goapr.com/products/ecu_upgrade_20tdi.html
MtM до към 184 кс
т.е. май всички предлагат само лек..
http://www.revotechnik.com/product-deta ... 9/stage-1/
APR
https://www.goapr.com/products/ecu_upgrade_20tdi.html
MtM до към 184 кс
т.е. май всички предлагат само лек..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
При дизелите няма стейджове.
Или ако има примерно са стейч 1 - 170к.с.;стейч 2 включващ спортен интейк, 176к.с.
Това за 2.0 140 к. с. тди.
Но не се справят мн. добре!
За дизеловата РС, има само стейч 1 примерно.
Или ако има примерно са стейч 1 - 170к.с.;стейч 2 включващ спортен интейк, 176к.с.
Това за 2.0 140 к. с. тди.
Но не се справят мн. добре!
За дизеловата РС, има само стейч 1 примерно.
GUNTER SERVICE