Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

@marcas, не съм съгласен. Не е за дълги които не са регулирани и не светят като хората. Преди седмица по 300км в посока по тъмно, нито един не ми е премигнал, че го заслепявам. Нито тирове, нито леки коли. За сравнение със старата кола, която светеше значително по-малко, са ми премигвали не веднъж като не изключвам дългите.

Интересно ми е @Цецо75, какво точно не хареса от написаното от мен. Като се има предвид, че не споделям мнение(което нормално не може да се хареса на всички), а споделям опит и нещо което съм видял как се държи колата :)
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

sh0g0_ написа: 14.03.2024, 12:19:37 не съм съгласен
Ти може да не си съгласен, но в закона пише, че дълги светлини не се ползват при разминаване с други автомобили. А познай какво се случва на магистралата, постоянно.

Това, че някой не ти е присветнал, не е фактор, защото както и колегата @Мичев каза, масово се кара с неизправни светлини (и автомобили като цяло) и всеки е вдигнал ръце и вика "еми, те и другите така правят" и никой не поема никаква отговорност. Един вид 'секи сам си преценЯ, брат. После се чудим защо #tukaetaka.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

sh0g0_ написа: 14.03.2024, 12:19:37 Интересно ми е @Цецо75, какво точно не хареса от написаното от мен.
sh0g0_ написа: 14.03.2024, 10:20:37 карах по магистралата нощем нямах такива проблеми. Светеха си перфектно, угасваха при коли насреща и тн, точно както трябва се държаха.
Идеята на палеца е да покажеш съгласие или несъгласие без да се хабиш да се обясняваш.

Не съм съгласен с твоят опит, моят опит (2 години) на магистралата е точно обратният - на тировете им се ебава м...ката, когато съм на автоматични дълги (матрични). Или караме на различни магистрали или твоята кола има по високо IQ от обичайното. Чудеса всякакви.
Бееееее.....
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

@Цецо75, мерси. Питам защото ако съм изразил мнение за нещо съм абсолютно окей със всякакви палци, но като споделям моя опит да дадеш просто палец без да напишеш нищо си е странно. Така като обясни ми става ясно защо си го направил, всичко точно.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Ама на Кодияка фаровете са по-нависоко. Може и от там да идва разлика.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Ледовете и матричните на шкодите са си доказано силно светещи в доста клипове. На по-ниските модели (октавия, супърб и др), камерата им е разположена по-ниско и от средната мантинела не засичат добре фаровете на тировете, т.к. техните фарове са много ниско разположени, и верно си е брало лайката отвсякъде. Разминавал съм се с Октавия на дълги и ми изпържи очите, познах я по стоповете. С жена ми сме пробвали също, аз карах 2рата ни кола отпред, а тя РС-ката и като пусна дългите ... имах нужда от почивка. Като цяло, на междуградски пътища си оставям асистента да си върши работата, защото си е доста адекватен, но кача ли се на магистрала го спирам.
Не бъдете гъзове към останалите, само за да ви е комфортно на вас.
VRS
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

style34, Ама от всичките ми авери във форума с такива фарове, само аз съм с Кодиак, а всичките споделят същото.

Освен всичко друго, моята камера е по-високо и би трябвало мантинелата да пречи по-малко да ги хваща. Т.е. с по-ниска кола, детекцията би трябвало да е още по-зле. А колко са високо самите фарове не е от голямо значение, тираджията седи достатъчно високо, за да му избодат очите от каквато и височина да тръгват.
slavkoff написа: 14.03.2024, 13:13:28 Като цяло, на междуградски пътища си оставям асистента да си върши работата, защото си е доста адекватен, но кача ли се на магистрала го спирам.
Не бъдете гъзове към останалите, само за да ви е комфортно на вас.
+1.

Ако толкова държите да ползвате дългите на магистралата, поне го правете ръчно, защото ми е много тъпо да чувам оправдания от типа - ама то колата сама си ги пуска, аз какво да направя??? [smilie=punish.gif]
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Цецо75 написа: 14.03.2024, 13:19:17 Ако толкова държите да ползвате дългите на магистралата, поне го правете ръчно
Това искам да видя как става [smilie=sarcastic.gif]
Има да им присвяткаш на хората в тъмното..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мичев написа: 14.03.2024, 13:29:54 Това искам да видя как става
Врътваш отляво копчето да НЕ Е на Auto. И си боцаш като на нормална кола къси/дълги. Или поне така са ми казвали, не съм пробвал [smilie=sarcastic.gif]

Иначе превключването на къси/дълги, докато работи интелекта на колата е някакво малоумно меринджейско творение, няма такава идиотия. [smilie=diablo.gif]
Бееееее.....
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Авто-дълги не пускам на магистрала. Най готиното на матриците е, като отсреща карат на дълги и/или гадни фарове от али експрес, да им пържа личицата, докато не се усетят. Секторите извънградско-немагистрално също са готини де. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Цецо75 написа: 14.03.2024, 13:32:33 Врътваш отляво копчето да НЕ Е на Auto. И си боцаш като на нормална кола къси/дълги.
За това не бях се сетил [smilie=pardon.gif]
Ще опитам следващият път
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мичев написа: 12.03.2024, 21:20:06
Архимандрит Дионисий написа: 12.03.2024, 11:33:04 Нито с фарове
Пусни матричните по път с мантинели на които има червени светлоотразители и ще видиш проблем. На Хемус например.
Вече някоко пъти пътувам по Хемус Варна - Разград вечерно време и не съм забелязал фаровете ми да правят такава дискотека като твойте. С дългите на магистралата и мантинелите единствено има проблем когато аз се изкачвам и отсрещните фарове остават ниско. За мене фаровете си работят много адекватно. Забелязвам ги, че в момента в който аз видя отсрещните фарове и те вече са ги видели и не светят към тях.
Относно дългите на магистралата си ги използвам, разбирасе като се съобразявам със колите отсреща, както правя и извън града. Аз много мразя когато ми карат отсреща на дълги и затова и аз него правя. Друго което съм забелязал даже и на Октавията преди, късите се адаптират спрямо скороста в града светят по широко зада осветяват тротоарите, при по висока скорост започват да се събират и да светят по-надалече. При Октавията това го правеше чрез мърдане на лупите на фаровете. На Супърба още не съм си правил труда да видя дали мърда лупата или тука става чрез гасене на определени LED сегменти.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Архимандрит Дионисий написа: 14.03.2024, 14:38:08 На Супърба още не съм си правил труда да видя дали мърда лупата или тука става чрез гасене на определени LED сегменти.
Няма лупа. Матрица от светодиоди има.
Фаровете са ни еднакви, остава настройките да не са.
Моето не е изолиран случай.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мичев написа: 14.03.2024, 14:42:06 Няма лупа. Матрица от светодиоди има.
Фаровете са ни еднакви, остава настройките да не са.
Моето не е изолиран случай.
Е как да няма лупа нали тези светодиоди светят през нея.
Явно немога да обесня добре на Октавията фара ( лупата в която е поместена крушката ) се мърдаше нагоре/надолу и наляво/надясно. Чрез това мърдане реално в зависимост от товара в колата отпред и отзад фаровете светят в една и съща позиция.
На Супърба фара ( лупата в която са поместени лед светодиодите ) като запаля светлината слиза надолу и се качва после на ниво това ниво също зависи от разпределението на товарите в колата. Та още не съм си направил труда да видя дали мърда лупата или нивото става посредством гасене на ред от LEDове.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Архимандрит Дионисий написа: 14.03.2024, 15:26:19 Е как да няма лупа
Прав си. Има лупа. Аз се подведох като си мислех за засенчването, което става само от матрицата. Регулация по височина в движение за почти 3г не съм забелязал. Ако има такава - действа бавно и неусетно. Примерно нищо не прави при преминаване през легнал полицай.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”