Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

БЪЛГАРИЯ Е НЕЩАТА НА АБСУРДИТЕ И НЕ СЛУЧАЙНО (ПОЛОВИТЕ)ОРГАНИ НА КАТ СА ИЗВЕСТНИ КАТО КУРВИТЕ В УНИФОРМИ.

НЯМА КОНКРЕТИКА ЗА АБСОЛЮТНО НИЩО.
АМА НИЩО.......

СПИРАТ КОЛИ ОТ ДВИЖЕНИЕ ЗА ШУМ,СТЪКЛА И ПРОЧЕЕ БЕЗ НИКАКВА АПАРАТУРА.
ОНАЗИ ВЕЧЕР НИ СПИРАТ И ОТСИЧАТ - СТЪКЛАТА СА ТЪМНИ.ФИШ 20ЛВ И НИ НАКАРАХА ДА РАЗЛЕПИМ ФОЛИОТО.ВИКАМ ИМ НОСЕТЕ УРЕДА ИЛИ ГО ИЗВИКАЙТЕ КОЛЕГИ ДА ДОНЕСАТ - ВЕДНАГА - "МОЖЕМ ДА СПРЕМ КОЛАТА ОЩЕ СЕГА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ".
НИКОГА И ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЕ МОГАТ ДА МЕ ВПЕЧАТЛЯТ С НЕЩО ДОБРЕ ТЕЗИ УТАЙКИ.
ВСИЧКИ ЧАСТИ ПО ПРИНЦИП ОТ РЕНОМИРАНИ ФИРМИ ТРЯБВА ДА СА С ТЮФ, ИЛИ КАЗАНО ЗА ЗАМЯНА НА ОЕМ ПРОДУЦТ, А САМО В БГ КОНУС ФИЛТЪР И ИНТЕЙК Е ИЗМЕНЕНИЕ НА КОНСТРУКЦИЯТА, КОЕТО Е ПЪЛЕН ШИТ, ЗАЩОТО КОЛАТА НА НЕГО МЯСТО ОТ ЗАВОДА Е С ФИЛТЪР.А НЕ СИ СЛОЖИЛ НЕЩО, КОЕТО НЯМА.

ВЧЕРА ЕДИН ПИЧ ГЛЕДАХ У НЕМСКО С МОТОР И НАСАДЕН ....... 4.2 ОСМАК С 350КС НА МОТОТРА.ВЪРВИ/СПИРА - МИНАЛ Е ПРЕГЛЕД/ТЮФ И СИ ДАВА ГАЗ.
ТАМ МОЖЕ И ДЪСКА ЗА ГЛАДЕНЕ ДА КАРАШ, АКО ПОКРИВАШ ИЗИСКВАНИЯТА.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Него са го прибрали, защото са проверявали абсолютно всичко, за да го накажат. Надали някой някога ще започне да те проверява, освен ако сам не си го търсиш и се заяждаш.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Аз по принцип не съм конфликтен и не се заяждам, най-малкото с полиция, също не правя и малоумни нарушения, ама не искам да разчитам на това 😊 Човека дал малко газ, превъртял задни гуми и виждаш ли дрифт правил – айде без книжка и кола + солена глоба. Има си със сигурност и такива ама не съм от тях. Като искам да си дрифтя си качваме БМВ-то на платформа и си ходя на затворени места. Просто ме интересува законово могат ли да си правят, каквото искат ако не са на кеф, защото жена му не му е пуснала примерно.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Говориш за два различни случая.

Това с "дрифта" се разиграва в Сливен и са взели книжката на жена. Същото наскоро в съда е било паднало и след година и нещо без книжка, ѝ я върнаха.

Онзи със саждите беше глупав пубер, който си е качил клип как кара старата А3-ка със 240 и подигравателно се обръща към медиите, че видиш ли е недосегаем. Много ясно, че ще го дупят по всевъзможен начин. [smilie=sarcastic.gif]

Иначе и аз мога като @ЦецоNOL да добавя случка развила се на ГТП. Имам фолио на всички прозорци като на челното и предните врати е предимно за спиране на UV и е минимално затъмнено именно за да си нямам проблеми. Оставих колата на пункта и тръгнах към банкомата да тегля пари, защото не се плащаше с карта. Преди това ги помолих, ако те самите ще махат стария стикер, да не го махат с ножче, а с мокри кърпи, защото има фолио и ще се надере. В този момент човекът на ГТП-то започна с протестите: "Оо, щом имаш фолио значи не можеш да минеш. Не! Разлепяй!". Обясних му, че не затъмнява и че е само за UV. Още повече, ако не му бях казал, той дори нямаше да разбере, но видиш ли сега започва да се пени. Извадих му от жабката разпечатан закона, който показва до какъв процент затъмнение минават челното и предните стъкла, извадих и документа на покупката, за да покажа какъв процент е сложен. "Не, бе, момче! Няма да минеш. Трябва да се разлепи." Помолих го да ми покаже и той закона, ако има ново изменение и че чак тогава ще се съглася. Цупене, цупене, кършене на ръце и накрая ми вика "От мен да мине.".
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Аз имам същите питания/опасения както колегата @atanashh. Също обмислям засилване на кораба, може би другата година, но от сега започнах да се заинтересувам по темата и да чета. До колкото разбирам за Stage 1 и Stage 2, не се изискват допълнителни хардуерни доработки по колата и двигателя си остава стоко, така че на практика ако те спрат за проверка, няма да има за какво да се хванат, дори и да я гледат, но нека по-запознатите да потвърдят/отрекат това.
Имам и още едно притеснение: аз съм със сухото DSG DQ200, дали това би било проблем, при евентуално засилване на колата? Гледам, че и Рево и ТВС предлагат пакети и за DSG-то, но не знам дали кутията би издържала на това натоварване?
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

@tihich няма да има проблем кутията след като сложиш софтуер на мотора. За съжаление, няма да има и подобрение в поведението й е.g. поддържането на ниски обороти (което предполагам те дразни най-много). След софта на мотора, колата ще има малко повече нютони в ниските, което ще окаже позитивно влияние на цялостното усещане, но дразненето ще остане докато не направиш ремап и на кутията ))

Иди, сложи, покарай, ако не ти хареса ще си платиш още една такса и ще ти върнат парите за софта, и сложат пак стоковия.

@n_ivanov няма как полицай да разбере какъв ти е софта, но аз не бих правил нищо на кола с тая кутия )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

@atanashh, @n_ivanov,
У нас едва ли някой ще си прави труда да направи проблем, освен ако няма повод (например повод като изцепките на онзи с A3-ката или пък при сериозен инцидент с участие на колата), заради който да търсят за какво да се хванат.

В чужбина, обаче, може да имате проблеми. Гледал съм филм по Discovery, където цивилни немски полицаи с цивилна кола се движеха по улиците и ако видеха тунигован Голф GTI или тунинговано AMG (обикновено се оказваха турскоговорящи младежи-новонемци), го спираха и го проверяваха. Видеха ли тунинг-ауспух, стърчащи джанти, клекнало окачване или тунинговани стопове, им искаха документ за техническа сертификация (или както там се казва) на направената модификация на колата. Юнаците разбира се нямаха и полицаите ги глобяваха и спираха колите им от движение заради незаконно преработване на колата.

Иначе и у нас всякакви такива преработки - като премахнат DPF, премахнат катализатор, преработена изпускателна система, увеличена мощност и подобни - са незаконни, тъй като колата става несъответстваща на техническия сертификат на колата, с който е регистрирана в КАТ. За да е законна, трябва да премине през технотест и ако отговори на законовите норми, с новия сертификат да се пререгистрира. Отделно, за по-голямата мощност се дължи по-голям данък.

Също така, при евентуален сериозен инцидент с участие на колата, ако тя е модифицирана, но не е надлеждно тествана и пререгистрирана след това, противната страна може да се позове на факта, че вашата кола е незаконно преработена и това ще бъде във ваш негатив в делото.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

DQ381 нямаше ли зададен лимит на нютоните когато е сток, който трябва да бъде отключен с мап на кутията? Нали затова преди да кракнат DQ381 Gen2 (Андреев), се пишеха софтове Stage-1 с по-ниски коне и нютони (които бяха само за мотор)? Нещо ми убягва тук в това отношение, @todor87?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Има. Но е пестим което е достатъчно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Аз лично, за stage1 на мотора, никога не бих пипал кутия. Не знам какво толкова се оплаквате от DQ381. Аз я карам на 2.0тси 190 к.с Октавия. Мудна е когато и ти самият не знаеш какво искаш от колата. Когато ми трябва мощ, лоста на S, след секунда стои на 4к оборота двигателя и чака. От там нагоре няма лаг. Да, това изисква повече внимание, и да си наясно че ще има такива маневри и трябва да си подготвен.
Бързо минава от 1-ва към 2-ра, това е което ме дразни. Но се свиква. Като ми трябва да се влача в трафик, просто я слагам на S. Свършва трафика, връщам я обратно. Това са мои лични впечатления на тази кола с този двигател. На 280к.с може би да има друго поведение, не знам.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Мнение от atanashh »

За този технотест се вълнувам значи 😊 След като ти наредят да е върнеш в стоков вид, някой трябва да е достатъчно компетентен да го провери и докаже това. Аналогично, защо да има проблем да си сложа Stage 3 с документи и всичко, примерно на РС-ката и после това да не може да сертифицира и узакони? Данъка не ми е проблем – няма да е правя от 200 на 500 😊 Но и 500 да стане, не ми е проблем де. За малко да грабна една М4-ка преди време дето беше сток 460 коня и още ме е яд, че не го направих ама ни бяха стресирали с тъпия ковид. Няма да тръгна да слагам и от пубертетските гърнета дето ще ми гръмне главата след час каране.
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Reingar написа: 08.03.2024, 13:43:04 Не знам какво толкова се оплаквате от DQ381. Аз я карам на 2.0тси 190 к.с Октавия. Мудна е когато и ти самият не знаеш какво искаш от колата.
Глупости, кутията е пълен погром със стоковия софтуер. Има безумно поведение през повечето време. Става за влачене на цариградско примерно... Кола с 300коня и накрая пак ще ми се лигави да върне 1-2 скорости. Отделно да ми забива 4-5 скорост из кварталните улици. Не може човек да натиска педала на 50-60% от пълния му ход и да не се случва НИЩО... Надявам се от Рево скоро да пуснат и мап на кутията и тогава вече да станат нещата. надявам се да не чакаме още 2 години...
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

@tihich, явно при 280к.с има друго поведение, или се имат много големи очаквания от колата. На 190к.с бензин си е адекватна за мен.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Мнение от atanashh »

Аз и посвикнах на кутията, но я карам само на спорт. Много рядко на М. Даже вече не се оплаквам 😊 Като искам да е мудна и да се влачи на 5-та с 50 и ахаа да сложи 6-та, го мога. Като искам да я карам, пак го постигам. В задръстванията да си седи на 1-ва също става вече. Все още има моменти дето не се разбираме много. Предполагам, че с пипнат софт ще е по-добре.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Всички дк381 са настроени адекватно...проблемите идват повечето пъти от задкормилното [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”