![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Vladiki1988
Аз съм същата сага като колегата само че за Камик,чакане 6 месеца после подписване на анекс,малко промяна в цената и оборудване и пак чакане 1 месец без никаква информация и в крайна сметка избрах друг автомобил който поне е планиран за производство.Варианти има,но без компромис няма,дали в цената или в оборудването всеки преценява сам.А относно сроковете и неустойките в моя договор пише срок на доставка 180работни дни възможно забавяне още 60 работни дни,след този срок ЕТ дължи неустойка в размер на 0,1%за всеки ден забавяне,но не повече от 5%от капарото сиреч за още 50 дни.А капаро при поръчка повече от 10%не искат да взимат.И като сметнеш всичко излиза,че в най лошият случай ще ми върнат след около 13-14 месеца чакане завидните250лв отгоре.![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Повярвай ми помислил съм за всичко това. И на всички твои въпроси отговора е ДА! Не съм имал лична Шкода а само служебна и преди да избера Карок тествах доста модели в този клас преди да избера. Спрях се на Шкода поради причини за които съм писал и ако този тип отношение продължи нямам никакви задръжки да сменя отбора. Жалко за чудесния форум!!smoke написа: 04.03.2024, 21:44:05 Прецени си обаче, ако се откажеш от текущата поръчка, дали алтернативата ще е по-добра:
- дали друга марка или модел кола повече ще ти хареса
- дали другата кола ще е по-евтина
- дали двигателят, дизайнът и оборудването ще са по-хубави
- дали ще я получиш по-бързо
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Е добре де, след като има за теб по-добра алтернатива просто не преподписвай и готово.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Че какво му е на форума?
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Чудесен е, но като няма да има Шкода не е релевантен за колегата. 
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Договор за какво?
Ако погледнете, първоначално при поръчката се подписва "ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА .....".
Затова я има и клаузата за завода производител, защото ЕТ се ангажират само с доставката, но не и с производството.
Поради тази причина не се плаща пълната сума, а само 10%.
След това, когато вече колата е пристигнала се подписва "ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ...".
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Баш. Тук често се бърка функцията на Еуратек - те в случая са посредник, не производител.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Към какъв модел се насочи?Vladiki1988 написа: 05.03.2024, 00:09:02 в крайна сметка избрах друг автомобил който поне е планиран за производство
-
Vladiki1988
Към същият,но не този който си конфигурирах (моят),а иначе бях се отказал и от камик,че стана на цената на октавия,но жената каза и ние решихме!Идеята е такава Явно някой не си е дочакал колата и се е отказал,но тя е поръчана и предвидена за производство,а моята не беше и замислена и ми казаха някога есента което отиваше година и 2 3 месеца(дата на производство)а доставка?Ще видим,вече не смея да кажа нищо като срок,че станах за смях пред аверите то анекси то чудо!Сега разбрах защо още нямаме F16 сложно е!!!ИзтрЪпнал написа: 05.03.2024, 11:23:30Към какъв модел се насочи?Vladiki1988 написа: 05.03.2024, 00:09:02 в крайна сметка избрах друг автомобил който поне е планиран за производство
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Тъй, както може би стана ясно по-рано, моята дойде
Реално имам едва 300км, като 2/3 са извънградско (и 20км магистрала), другото градско. Исках да споделя мнение след заветните 3000км, ама с тоя темп, ще свикна и няма да имам вече "първи" впечатления.
В общи линии, го играх (почти) "аулин" - колата има всички оперативни екстри, като от големите, НЕ сложих стационарен подгрев, теглич (или подготовка) и стъкления таван. Разни други дреболии си спестих - сваляне на седалките от багажника, двоен багажник, функцията сън и онова, дето следи дали съм уморен. 4х4 беше must, като при равна цена, нямаше как да не "взема" още 80 коня.
Идвам от Insignia A Sports Tourer, 170кс, дизел, автоматик, без 4х4, също купувана нова. Преди това Vectra C, бензин, 150кс, автоматик. Ще разказвам в ред, в който ми идват мислите
Двигател - черешката на тората си е Черешка. 2 пъти съм се казчвал за по 2-3км на по-мощни коли от тези, които съм имал, но за толкова кратко не ми е оставило впечатление, пък и като не са мой, не е същото. В момента разработвам и карам до 3000 оборота, но още между 2500 и 2800 започва да свива топката в стомаха. Чак не мога да си представя какво ще е после
Има на моменти странни включвания, както си седи, сама си вдига оборотите, ама явно си е помислено. За момента средния разход ми е 9,6л/км, което го смятам за добре. Ако изкарам 700-800км с моето каране, ще съм доволен. Като мина над 3000 оборота, пак ще му мисля
DSG-то - за момента нямам оплаквания. Opel-a беше с нормален автоматик. Малко ме стресна при първото прибиране, защото имам малко изкачване пред гаража и явно за да не приплъзне, самоподаде газ, та щях да се ударя във вратата. Мудничка си е в нормален режим, но се свиква. Не съм имал подскачания, придъпрвания, нищо. Даже чат-пат, без да искам, си крийпвам напред и няма проблем. Рядко я усещам как превключва.
Окачване - сравнително очаквано, тук ми е май най-голямата драма. То, всъщност, не е драма, просто е странно. Карам колата ексклузивно на Normal - причините са две. Не искам да минавам на спорт, за да не дразня двигателя (знам, че има индивидуален режим с настройка за всяко), хем искам да си спестя цъкане на бутони при всяко качване в колата. Като цяло, когато има неравности, всичко е прекрасно. Даже на моменти ме изненадва колко обира. После обаче попадам на "хармонични" неравности, при което колата така се залисва в подскачане нагоре и долу, че и ляво и дясно, че мога да изпадна от седалката. Даже малкия на 3 от задната седалка усеща разликата. Друго е, че ако пък трябва да избегна дупка, чак се усеща едно усукване на задницата. От друга страна, полицайте много леко ги обира и хич не подскача.
Също така, тестовия Супърб ми се видя адски лигав. Дали зареди 18-ките или заради гумите, не знам. Но тук дори в Normal колата е доста послушна и се усеща пътя.
Прогресивен волан - тук интересното е, вероятно защото се бях подготвил, че ако не обърна специално внимание, няма да усетя разликата при маневриране. От друга страна, ако се замисля за това, че въртя по-малко, усещането е много приятно.
Асистенти и подобни:
- За момента нямам оплакване от Старт/Стоп. Може би не съм и карал достатъчно градско,но освен при паркиране, където понякога гасне, другото е
добре. Много рядко разбирам кога се е изключила, а само понякога развърта по-рязко.
- Обсъждания по-рано Autohold го схвана, но през повечето време ме дразни. При паркиране, при всяко спиране, захваща. Трябва си да се спира, не
може да се ползва универсално.
- За сега съм доволен от ACC и адаптивното водене, от малкото ползване. Вероятно на магистрала ще е силата, когато разработя и мога да ползвам.
Малко идиотско се е получило на страничните огледала мигача и индикацията за сляпата точка. Или понеже на старата кола индикацията за сляпа
точка беше в края на огледалото, сега като дам мигач и погледна огледалото, инстинктивно виждам мигача и решавам, че има някои там.
- Старата кола беше с камера само назад - беше с един режим, който покриваше и широкия ъгъл и в центъра. Тая е някаква странна - нито така, нито
иначе, разни режими. Предната и тя е малко кекава. Говоря от гледна точка на показана картинка и позиция. Виждал съм оплаквания, че била ниска
резолюция, ама на мен не ми пречи. Top View-то ми се вижда най-смислено, трябва да му свикна. Вече коментирах идиотщината със завиващи и
статичните линии.
Салона - 'начи, ако можеше без кожа или имитации, щеше да е прекрасно. Още не мога да си наглася седалката и много ме дразни, че няма изтегляща се опора зад сгъвките на краката. Взех черен таван, който си мислех, че ще ми е черен, ама не е страшно, не се забелязва. Като цяло, нямам забележки, не съм и имал супер очавакния. Малко ме дразни тънкия волан. От приказките колко малка е Insignia-та вътре, очаквах тук да е огромно, ама е просто малко по-широко и дълго. Не много.
Шум - много е странно. Акустичните стъкла създават странно глухо чувство, но отдолу бичи яко. Макар и малък, е ъпгрейд спрямо предната, та няма да се оплаквам.
Мултимедия - взех голямата. Аз съм дисплех фрийк. Като цяло, нямам оплаквания от нея. Не съм разучил всичко още, ама е добре. В този ред на мисли, аз съм доволен от Canton. Свири доста чисто в CANTON присета, фокусиран звук и All. Бих казал, че според зависи от музиката, на момент бичи малко повече високи, но не е дразнещо. Като чели буфера на Bose-то по-скоро свиреше, а този по-скоро блъска. Даже го сложих на -2, че дразни.
Фарове - много ми е мъка, но още не съм успял да тествам матриците. Видях, че светят на едно смрачаване, ама толкова. Единствената забележка тук е, че при каране по малките улички и при завиване на 90-градуса, хилядите лампи (side light и cornering light) не успяват да светна ъгъла толкова добре, колкото на Opel-a. Онези си светеха на 90-градуса спрямо колата. Това свети малко под 45-50.
И така - сигурно съм забравил, ще допълвам. Като натрупам още, ще пиша пак.
Извинявам се за правописа и правоговора - трудно ми е да си проверявам собствен текст :/
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
Честито колега и безброй безаварийни километри ! По описанието за екстрите , мисля ,че се припознавам и аз със същите. Кога я поръча , колко време я чака от момента на подписване ?
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Благодаря на всички!
Колата я поръчах "в последния момент, преди да изтекат квотите" на 07.11. Средата на Януари ми обявиха 5-та седмица производство. В края на 5-тата седмица казаха, че е на автовоза. В началото на 7-та подписах договора и дадох пълномощно за регистрация. В края на 8-ма я взех. Бих казал, че от тази гледна точка, всичко мина супер изрядно. При взимане забрави да ми подари нещо, пък аз вече бях купил стелките. Подари ми секрети за гумите, които така или иначе и няма да сложа
Относно DCC, бях чел тук или при англичаните, че в Normal "играе" между по-затегнато и по-хлабаво. Което обяснява, защо принципно нямам проблем с люлеенето и подскачането, освен при "правилните" неравности. Явно си е просто софтуер. Ей го, вероятно познат линк на форума, DCC Slider adjustment option mod - слагаш софтуера от Пасат и явно нещата заспиват. Технически мога да си го направя, ама хем колата е в гаранция, хем if ain't broken, don't fix it. Много е особено - през много голяма част от времето е идеално, ама кат' люшне ...
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Много полезен линк - включва се в списъка с модове за бъдещо посещение при @JORDITO.

- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Честито, колега! Със здраве да я караш! Може ли да споделиш дали при режим D на скоростите колата влиза в coasting режим, че нещо аз не го усетих първите 1500 км.