Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

nitro написа: 03.03.2024, 17:11:12 Ще се радвам ако споделите мнения
Здравейте, честит празник! Това са чисто правни въпроси. Не съм юрист, но аз бих се консултирал с адвокат, който има опит в облигационното право. Не всичко е черно на бяло в договорите и мисля, че единствено юрист с опит би ви помогнал. Особено след толкова чакане :(
Единствената константа в живота е промяната.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Същото съветвам и аз. Преди време имах голям проблем с непукизма на ЕТ по казус с изплащане на тотал щета по КАСКО и наех адвокат да оправи нещата. Твоят проблем е много по-малък и адвокатската помощ със сигурност ще реши проблема ти.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Можеш да развалиш договора, но тогава какъв ангажимент имат ЕТ/Шкода с този договор?
За нас няма мърдане, а те могат да го изпълнят по желание само?
Задължително консултация с адвокат бих препоръчал също. Има законови и принципни положения, които не ги пише в договора.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

@nitro, може да попиташ @_v_.
Аватар
mokanina

Шкода Новак

Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW

Мнение от mokanina »

Вземи си капарото с неустойките и се насочи към друг дилър или марка.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Те другите китка непоръбена. 2месеца транспорт от Германия до България.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

mokanina написа: 04.03.2024, 14:36:32 Вземи си капарото с неустойките и се насочи към друг дилър или марка.
Като погледнеш внимателно договора неустойки има само за изпълнителя, т.е. ЕТ. За възложителя само при невъзможни случаи.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

nitro написа: 03.03.2024, 17:11:12 Ще се радвам ако споделите мнения и опит по въпроса
Изчакай поне да видиш черно на бяло какво ще ти предложат за този анекс към вече направената поръчка. Имаш ли такава оферта на хартия или се подготвяш предварително на база разговор?
Неприятно е да трябва да доплащаш за цял пакет в който търсиш една екстра.
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Мнение от gmilev »

Привет, колеги!
Малко встрани от последните коментари, някой да е тествал тази екстра/опция? [smilie=hunter.gif]
Изображение
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

ИзтрЪпнал написа: 04.03.2024, 15:33:44 Имаш ли такава оферта на хартия или се подготвяш предварително на база разговор?
Засега само говорихме и чакам оферта, но от разговора останах с впечатление, че трябва да съм подготвен точно за това а аз не съм ОК.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

nitro написа: 04.03.2024, 21:16:26 от разговора останах с впечатление, че трябва да съм подготвен точно за това а аз не съм ОК.
От около 1 година Шкода вървят към минимизиране на броя на предлаганите опции и окрупняването им с цел оптимизиране на поръчките и производство на по-малък брой индивидуални варианти на колите. Затова, ако едно нещо преди го е имало като отделна опция, а сега вече е само в пакет с няколко други опции, от ЕТ вече няма как да го поръчат отделно и не е резонно да се очаква от тях да платят за тяхна сметка разликата между цената на отделната опция и цената на пакета от опиции, тъй като допълнителните опции преди не са били поръчани и респективно не са били включени в цената на колата. Затова е почти сигурно, че ЕТ ще поискат някакво доплащане и си имат резон за това. Това, че вече има направена и капарирана поръчка, е така, но нейното изпълнение не зависи от ЕТ, а от завода и за такива случаи ЕТ са указали в договора, че ако заводът наложи промени, ЕТ няма да изпълни оригиналната поръчка, а ще предложи на клиента нов вариант.

Ясно е, че ти си леко прецакан в случая, но така се е случило и то не е по вина на ЕТ. Препоръката ми е преди да решиш какво да правиш, да се абстрахираш от негативната емоция и да обмислиш трезво ситуацията и алтернативите. Сигурно ще искат от теб някаква допълнителна сума. Прецени си обаче, ако се откажеш от текущата поръчка, дали алтернативата ще е по-добра:
- дали друга марка или модел кола повече ще ти хареса
- дали другата кола ще е по-евтина
- дали двигателят, дизайнът и оборудването ще са по-хубави
- дали ще я получиш по-бързо
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Това клиентът не го интересува. Той има договор с ЕТ. Ако ти се развали колата не отиваш в завода на Шкода, отиваш при търговеца.
8 месеца ти държат парите, през това време чакаш и си мислиш, че всеки момент ще имаш нов автомобил и в един момент ти казват не можем да ти изпълним поръчката или дай още пари?!
То разбирам това да се случи до един месец от поръчката, но 8 месеца?
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

style34 написа: 04.03.2024, 22:03:02 Това клиентът не го интересува. Той има договор с ЕТ.
Напротив - клиента го интересува.
Да, има договор с ЕТ. И е хубаво да се прочете какво пише в него. А там пише, че ако заводът-производител направи промени в оборудването, ЕТ може да направи ново предложение към клиента и ако той не се съгласи, договорът се прекратява без неустойки за ЕТ.
style34 написа: 04.03.2024, 22:03:02 То разбирам това да се случи до един месец от поръчката, но 8 месеца?
Дали това се е случило 1 месец или 8 месеца след поръчката, това няма значение, тъй като в договора не е указан срок докога е допустимо. Случило се е сега, защото сега заводът е променил оборудването и предлаганите опции.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Ясно, че е така. Ние сме виновни, че подписваме каквото ни дадат.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Нека колегата види първо за какво иде реч. Предварително няма смисъл да се коментира.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”