Проблем при аварийно спиране при паркиране
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- jorkom
- Гараж: Kamiq 2021 Edition 1.5TSi
Citigo 2019 1.0 MPI GreenTech
Здравейте всички, моят Камик е 2021г. и засега не съм ъпдейтвал нищо. Сработвал ми е при паркиране назад - отдясно до колата е бетонна ограда 40см и над нея телена мрежа. За телената мрежа е вързана със свински опашки от онези зелените платнени мрежи (за декорация - да не се вижда дворът отстрани). Тази платняна мрежа се е скъсала и се вееше от вятъра - опряла е вероятно в бронята странично. Изтръпнах, защото помислих че съм опрял в бетонната ограда - слязох и видях, че тази платняна мрежа е опряла в бронята и колата е набила спирачки сама.
Вторият случай беше скоро отново при движение назад - нямам навика да гледам камерата за заден ход. Сама наби спирачки - конус от онези оранжевите (гумен). Чувството беше пак все едно съм ударил бетонна саксия.
И двата случая бяха при движение назад на полусъединител с бавна скорост.
Вторият случай беше скоро отново при движение назад - нямам навика да гледам камерата за заден ход. Сама наби спирачки - конус от онези оранжевите (гумен). Чувството беше пак все едно съм ударил бетонна саксия.
И двата случая бяха при движение назад на полусъединител с бавна скорост.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
В началото вади акъла като набие така рязко спирачки сама ама после се свиква 
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Не вярвам хардуерът да е много различен от другите модели, нещо софтуера са оцапали при Кодияк явно.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
И на S3 цепи яко спирачки при маневриране, сякаш си се блъснал в нещо. Свиква се
При движение над 30км/ч на мен поне ми работи доста адекватно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
При мен досега се е намесвал няколко пъти паркинг асистента и все е било адекватно. Разбирай спасявал ме е от удари при маневриране.
Иначе самия парктроник ми работи лееееко неадекватно. В смисъл работи добре в крайните позиции - почти в края преди колизия. Но в началото първо мълчи, а после изведнъж почва да пищи, почти на колизия. Няма го постепенното и мазно действие, както беше на Супърба. Както и го хващам, че понякога пищи за обекти, които явно ще ми останат отстрани при маневрата и не са опасни.
Но накрая си работи добре. Навремето и аз като колегата го бях пробвал с кашон, ама такъв от бойлер. Сработваше от всеки път и напред и назад. Сега не ми се занимава да пробвам, а и нямам къде.
Бееееее.....
-
style34
Той казва, че след ъпдейт се е появил проблемът, а ти не си ъпдейтвал. Та може с тази актуализация нещо да са оклепали.
Ако е така, вероятно ще го фикснат със следващи.
Ако е така, вероятно ще го фикснат със следващи.
-
TMarov
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 TSI
Здравейте колеги!
От известно време следя темата. При мен на няколко пъти се е активирала спирачката, и то все на заден ход. Първия път беше още като взех колата от една по-висока трева и ми изкара акъла. Парктроника пищеше от най-малките неща. От известно време нещата се кротнаха, заработи по адекватно. Като минус обаче забелязвам, че и при мен не ми се активира аварийната спирачка. Преди беше доста чувствителна. Последните дни се приближавам умишлено до обекти и не работи. Тази промяна я свързвам единствено с някой ъпдейт. От септември до сега са минали някъде 3-4 ако не бъркам.
Днес ми излезе някакъв ъпдейт, който включва работата на android auto, Bluetooth, камерата за заден ход и другото беше медията мисля. Софтуерната версия е 0330 на новия ъпдейт, а сега съм на 0324. Пуснах да се сваля, но наби някаква грешка и до там. Ако някой го е направи може да сподели дали има промяна.
Ако намеря време ще извадя и аз един кашон за тест и ще пробвам. Мисля да проверя и версията на бащата,че той може да не е ъпдейтвал неговата кола.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Колата е Kodiaq FL
От известно време следя темата. При мен на няколко пъти се е активирала спирачката, и то все на заден ход. Първия път беше още като взех колата от една по-висока трева и ми изкара акъла. Парктроника пищеше от най-малките неща. От известно време нещата се кротнаха, заработи по адекватно. Като минус обаче забелязвам, че и при мен не ми се активира аварийната спирачка. Преди беше доста чувствителна. Последните дни се приближавам умишлено до обекти и не работи. Тази промяна я свързвам единствено с някой ъпдейт. От септември до сега са минали някъде 3-4 ако не бъркам.
Днес ми излезе някакъв ъпдейт, който включва работата на android auto, Bluetooth, камерата за заден ход и другото беше медията мисля. Софтуерната версия е 0330 на новия ъпдейт, а сега съм на 0324. Пуснах да се сваля, но наби някаква грешка и до там. Ако някой го е направи може да сподели дали има промяна.
Ако намеря време ще извадя и аз един кашон за тест и ще пробвам. Мисля да проверя и версията на бащата,че той може да не е ъпдейтвал неговата кола.
Колата е Kodiaq FL
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
И при мен излезе този ъпдейт, около 4 гб, изтегли го и наби грешка, че не можело да го изтегли и сега нищо, не мога да го тегля наново, защото го няма.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Добре, че е форума и има мераклии да го играят опитни мишки. Ако някой знае от къде да се спрат OTA ъпдейтите, да казва. Ще го черпя каса бира от хубавата. При мен всичко си работи - НЕ ИСКАМ ДА ГО БАРАТ!
4Г - това ще да е някакъв фундаментален ъпдейт. Аз лично ще чакам отзиви мнооооого дълго преди да се престраша. Въобще цялата идея да се претакат такива дебели ъпдейти през въздуха ми се вижда малоумна. Такова нещо трябва да става по кабел в сервизен център, идиотско е... и както се вижда не работи, което е очаквано.
4Г - това ще да е някакъв фундаментален ъпдейт. Аз лично ще чакам отзиви мнооооого дълго преди да се престраша. Въобще цялата идея да се претакат такива дебели ъпдейти през въздуха ми се вижда малоумна. Такова нещо трябва да става по кабел в сервизен център, идиотско е... и както се вижда не работи, което е очаквано.
Бееееее.....
-
style34
Е, на телефоните как вървят. Просто трябва да е направено като хората.
Все пак 2024 г. сме. Да ходят хиляди автомобили в сервизите и да губят хиляди човекочаса за ъпдейт на софтуера също не е ОК.
Все пак 2024 г. сме. Да ходят хиляди автомобили в сервизите и да губят хиляди човекочаса за ъпдейт на софтуера също не е ОК.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Като знам при телефоните как след всяка по-значима версия, след ден-два излиза фикс за нещо ...
Пък и телефона няма да те убие, а колата ...
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Естествено, че не ОК. Ама въобще не е ОК да се ъпдейтват толкоз често. Това е автомобил, не телефон или телевизор. Това показва, че драскачите са си оставили ръцете, а качествения контрол е сведен до минимум. Свети ли - работи. Мятай го клиента да го тества, после ако трябва ще го оправяме в движение. Айде мажи тук, то цъфне там, аре пак ъпдейт...style34 написа: 01.03.2024, 14:10:02 Да ходят хиляди автомобили в сервизите и да губят хиляди човекочаса за ъпдейт на софтуера също не е ОК.
Последно промяна от Цецо75 на 01.03.2024, 16:15:35, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ама то априори не трябва да се налага да се мърда бутона автърмаркет! Това трябва да е изпипано още преди пазара.gbuyukliev написа: 01.03.2024, 16:14:02 за да ти мръднат бутона с 5 пиксела в дясно, да трябва да ходиш да те връзват в сервиза, че извънгаранционно да ти взимат и пари.
Това е големия проблем на ОТА, че развърза ръцете на меринджеите да хвърлят недоклатен софтуер на пазара. В момента TimeToMarket е на някакви безумни нива, защото реално това носи големи финансови бонуси. И ОТА им осигурява възможност да скъсят това време до минимум, както и да минимизират цената за quality тестове до минимум.
Обаче от това качеството е тотален кенеф. Като замисъл едва ли това е била целта на ОТА, ама реално това се получава.
Бееееее.....
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Май има. Това е описано в инструкцията:
Ако водачът не реагира на предупреждението, при скорост под 8 km/h системата ще приложи автоматично аварийно спиране, за да сведе до минимум последствията от удара.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Вчера сефте се задейства при каране назад. Бях паркирал между две коли и исках да се изнеса максимално назад, но колата реши, че искам да се удрям. С такава сила удари спирачки, че се уплаших(при все това, че крака ми беше на спирачката и я натиснах секунда, след като колата го направи). Както писаха колеги - все едно се удряш в бетонен стълб ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)