Зимна среща за каране на ски - Чепеларе 22-25.02.2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
YYakovliev, Както казаха колегите, на обособените писти по принцип е забранено за шейни, за да не стават инциденти.
Сещам се, че на влизане в Пампорово има отляво един хълм, където се събира народ и се пуска с гуми. Съдейки по това, колко са много, явно е организирано, може би там може и за шейни.
На самото Чепеларе, нямам голям спомен, но мисля, че направо започва пистата, т.е. пак няма къде за шейни.
Между другото не е зле да помислиш да го пуснете на истински ски, сега му е златното време за учене на малкия.
Сещам се, че на влизане в Пампорово има отляво един хълм, където се събира народ и се пуска с гуми. Съдейки по това, колко са много, явно е организирано, може би там може и за шейни.
На самото Чепеларе, нямам голям спомен, но мисля, че направо започва пистата, т.е. пак няма къде за шейни.
Между другото не е зле да помислиш да го пуснете на истински ски, сега му е златното време за учене на малкия.
Бееееее.....
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
С шейни на Пампорово има и на Малина и на Студенец само,че там няма влекове доколкото си спомням. Влека е горе на Снежанка от "задната" страна към пистин 5 и 7 мисля, че бяха кръстени. Там имаше един влек, който по спомени май не винаги работи. В Чепеларе на върха имаше един малък влек, където може да се пуска с шейна, но веднага след това почва стръмния участък на червената писта, така че там трябва да се внимава. За други места не се сещам, които да стават за шейна.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
В понеделник, когато идвахме към Пампорово видях, че деца се пързалят със шейни тук
https://maps.app.goo.gl/NYDVM1oFNKyijsNd6
Точно на разклона Пампорово-Смолян, където каза и Цецо. Не видях дали има влек или пътека/ескалатор.
Виждал съм да се пързалят със шейни и на Студенец. Тук

Мисля, че има някакъв малък влек, но не съм сигурен. Утре като мина оттам ще видя.
Вчера видях, че деца се пързалят и на Малина, но не ползваха влек, а си ходеха нагоре по склона. Едното така се засили, че за малко да влезе в едно заведение
Иначе по пистите има табели, че шейните са забранени.
Вчера се заговорихме с едни хора на лифта. Казаха, че техен приятел с нещо като колело със ски вместо гуми не го пускат да се качи на лифтовете.
Ето линк към общите условия.
https://pamporovo.me/obshti-usloviq
Тук в точка 3.6 е упоменато за шейните
https://pamporovo.me/assets/pamporovo/f ... %9E(1).pdf
https://maps.app.goo.gl/NYDVM1oFNKyijsNd6
Точно на разклона Пампорово-Смолян, където каза и Цецо. Не видях дали има влек или пътека/ескалатор.
Виждал съм да се пързалят със шейни и на Студенец. Тук

Мисля, че има някакъв малък влек, но не съм сигурен. Утре като мина оттам ще видя.
Вчера видях, че деца се пързалят и на Малина, но не ползваха влек, а си ходеха нагоре по склона. Едното така се засили, че за малко да влезе в едно заведение
Иначе по пистите има табели, че шейните са забранени.
Вчера се заговорихме с едни хора на лифта. Казаха, че техен приятел с нещо като колело със ски вместо гуми не го пускат да се качи на лифтовете.
Ето линк към общите условия.
https://pamporovo.me/obshti-usloviq
Тук в точка 3.6 е упоменато за шейните
https://pamporovo.me/assets/pamporovo/f ... %9E(1).pdf
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Благодаря за отговорите и насоките, четвъртък като пристигнем, може би ще идем на разузнаване пеша да видим кое какво и в петък вече ще ходим да се пускаме някъде.
@Цецо75, още миналата година тръгна на ски-училище, просто сега сме решили тематиката да е друга за тези 2 дена. А и честно да ти кажа имаше някакви коментари за цената на учители и т.н. на час на Пампорово и ако са верни - не мерси.
@Цецо75, още миналата година тръгна на ски-училище, просто сега сме решили тематиката да е друга за тези 2 дена. А и честно да ти кажа имаше някакви коментари за цената на учители и т.н. на час на Пампорово и ако са верни - не мерси.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
90лв на час, 160 за два часа.
Под влечка имам предвид ниска въжена линия, на която се хващаш за една метална дръжка и се дърпаш нагоре по склона. Такива има на няколко места, но стс шейна не знам дали те пускат. Струват 15лв за цял ден.
Ако ще сте със шейна най-добре на Студенец, покрай манастира. Пълно ще е с други деца, ще си намерите другари. Детето само ще се пуска, ще си дърпа шейната нагоре и след час-два ще е мармалад. Хапвате там в някой ресторант и се прибирате в хотела за дрямка ))
Под влечка имам предвид ниска въжена линия, на която се хващаш за една метална дръжка и се дърпаш нагоре по склона. Такива има на няколко места, но стс шейна не знам дали те пускат. Струват 15лв за цял ден.
Ако ще сте със шейна най-добре на Студенец, покрай манастира. Пълно ще е с други деца, ще си намерите другари. Детето само ще се пуска, ще си дърпа шейната нагоре и след час-два ще е мармалад. Хапвате там в някой ресторант и се прибирате в хотела за дрямка ))
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Здравейте, бях запазил едно студио за 4 нощувки от 21ви до 25ти. За съжаление съм възпрепятстван и няма да мога да присъствам на срещата. Ако има желаещи да присъстват, но не са успели да резервират, може да се възползват:)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
@YYakovliev, днес огледах къде най-много деца се спускат с шейни.
Имаше на Студенец между Спайдър и Беър. Отстрани има влек, но той не работеше, а и не е подходящ за шейни.

На Малина също се пускаха. Там има пътека, но не дават да се ползва с шейни. Та нагоре си се ходи пеша.

Питах също ски учителя. Той каза, че е най-подходящо на пистичката до хотел Камелия, както каза и @peyopetrishki.
Имало и пътека, но не можа със сигурност да ми каже дали дават да се качваш със шейна нагоре. Най-добре се обади е хотела и ги питай, ако държиш да не ходите нагоре.
Иначе ние се пускаме с шейни до паркинга, който е накрая на пътя след хотел Белвю, Мурсалица и Власов. Има една пътека в гората, която е успоредна на пистата и е приятно. Особено в дни като днешния, когато е малко над нулата и на слънце снегът се размеква, там е по-високо и от части на сянка и е по-твърдо и повече се пързаля.
Индивидуалното обучение със ски учител е 160 лв. за 2 часа, но определено е много по-добре пред групово с 8-10 деца.
Имаше на Студенец между Спайдър и Беър. Отстрани има влек, но той не работеше, а и не е подходящ за шейни.

На Малина също се пускаха. Там има пътека, но не дават да се ползва с шейни. Та нагоре си се ходи пеша.

Питах също ски учителя. Той каза, че е най-подходящо на пистичката до хотел Камелия, както каза и @peyopetrishki.
Имало и пътека, но не можа със сигурност да ми каже дали дават да се качваш със шейна нагоре. Най-добре се обади е хотела и ги питай, ако държиш да не ходите нагоре.
Иначе ние се пускаме с шейни до паркинга, който е накрая на пътя след хотел Белвю, Мурсалица и Власов. Има една пътека в гората, която е успоредна на пистата и е приятно. Особено в дни като днешния, когато е малко над нулата и на слънце снегът се размеква, там е по-високо и от части на сянка и е по-твърдо и повече се пързаля.
Индивидуалното обучение със ски учител е 160 лв. за 2 часа, но определено е много по-добре пред групово с 8-10 деца.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Явно идеята ми за влек за шейната няма да се осъществи, освен ако там, където дават тия гуми за спускане, няма някаква лента/влек, на която да ни пуснат да се качваме със шейните.
А около Студенец, къде е най-читаво да се яде?
А около Студенец, къде е най-читаво да се яде?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- vfurlanski20
- Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3
Classik Rossignol BAR&Food точно срещу хотел Bear се намира.
Препоръчвам!
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Вчера се пускахме с гуми на завоя към Смолян. 25лв на час за гума , иначе 10лв за ден с ваша гума. Няма влек за гумите, снега беше се разлигавил и нямаше много засилка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
sdaskalov86
- Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip - Обратна връзка:
Най-добрият ресторант Salute Food and Fun - препоръчвам резервация, че се пълни бързо.
https://maps.app.goo.gl/FumFySihdVge56Mi9
П.С. Събота бяхме на хижа Звездица и имаше лента за шейни + малка писта с направени бабуни. Отидохме по-късно и вече не работеше лентата, но предполагам през деня работи. Стигането до там си е сървайвър, тъй като последните 3 км. са почти една лента с няколко места издълбани в снега за разминаване и в комбинация със сняг и отдолу лед става чудна комбинация на шофьори.
-
peyopetrishki
Който не е ходил тука да иде - https://g.co/kgs/VXHmWNN
Едно от най-яките места за ядене в България. Страхотни местни специалити. Има два минуса - винаги е пълно и не е много близо до Пампорово.
Едно от най-яките места за ядене в България. Страхотни местни специалити. Има два минуса - винаги е пълно и не е много близо до Пампорово.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Да да
Ей така по препоръка посетихме тази механа.. ами - нищо специално, нито пък най-вкусно. В хотелчето (Смилен) се справяха значително по-добре.
-
peyopetrishki
Единичен случай си )
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Пейо и аз съм на същото мнение.Ходихме преди две-тли години там с резервация,комбинирахме с Могилица и пещера Ухловица.Ми,като навсякъде е.Боб,сърми,пататник ит.н.Средна хубост.Въобще в района положението е зле с ресторантите.Май на Бохеми е най-добре.Поне си на пистата.