Впечатления и препоръки за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Дай боже всекиму .... да свършат частите за Фабия и да му пратят една Октавия..... [smilie=sarcastic.gif]
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Ей от тук паращат частите (на снимката изглежда малък, ама е огромен склад)
Споко ще има за всички. (От другата страна на магистралата е завода)
Изображение
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Частите са математика, не толкова конспирация. Предполагам, че имат за определен период 1000 (например) част Х, пък продават 5000 разфасовки предполагащи включването на тази част за същия период. Те знаят точно кой пазар какво реално ползва в тези автомобили, ако избират къде да предлагат част Х и къде не, забавянето в производство и доставка за всички пазари ще е значително по-ниско.

Липсата не е задължително да се отдава доставки от производител, може да е чисто нежелание на Шкода да инвестират в достатъчни количества защото вече им се е вдигнала цената например, или пък са паднали продажбите на Кароците, пък е по-добре да инвестираш там където се купува. Кой знае.

Също така фейслифта беше 2022 реално (4 години и малко от издаването на модела). В цикличното обновяване, нова генерация може да се очаква по-следваща година или догодина края най-рано. Камика им отне също 4-5 години за фейслифта.

Колкото до VW, двете компании не играят същата игра. Карок продава над 6 пъти по-малко от Тигуан и 4 пъти по-малко от Т-Рок. Шкода са много по-малък играч, обитаващ бюджетното поле без глобално присъствие на много пазари. Конкуренцията е повече в Европа, сравнена с други европейски марки.

В крайна сметка може да го заменят с някакъв хибрид или електрик, особено ако продажбите продължават да им спадат. Защо да държат губещ модел, нищо, че мен си ми харесва.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

На мен най-много ми липсва "мъртвата точка". И то не толкова, че не мога без нея, ами малко ме е яд като гледам всякакви марки(изобщо не са малко), че го имат, а аз имам едно Нищо, с рожден ден 2024г. За 21 години един път съм имал лек инцидент заради "мъртва точка" и 2 - 3 ситуации, но ...би ме радвало да я имам. Като гледах клиповете в тубата(за 9 месеца сигурно почти всичко съм изгледал), много малко Кароци са посни от към асистенти. Сега в момента май всички ги правят така и наистина не е от липса на компоненти. Ако беше така, нямаше да може да се поръчва и на други модели, а то мооооже :) Но здраве да е, хем ще има да надграждам за следващата. Примерно 4×4 с по-якия мотор, мъртвата точка, 360°-то, люка и т.н. [smilie=sarcastic.gif] . В крайна сметка, много ме радва автомобила, нямам търпение да седна в него, вече го усещам добре и някак ставаме едно цяло [smilie=music.gif] . Само ми куца разбирателството с медията за избирането на телефонни контакти, ама с времето ще се сработим. Хем ме пита "телефонен контакт или телефонен номер", и като отговоря, все вика "не ви разбрах" [smilie=sarcastic.gif] . Много ме кефи, че мога да си "мия" камерата за заден ход от лоста за чистачките. Та в крайна сметка си го подготвят модела май за пълната му замяна с Елрок, както сме чели.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

ShaMana написа: 16.02.2024, 23:19:22 Частите са математика, не толкова конспирация. Предполагам, че имат за определен период 1000 (например) част Х, пък продават 5000 разфасовки предполагащи включването на тази част за същия период. Те знаят точно кой пазар какво реално ползва в тези автомобили, ако избират къде да предлагат част Х и къде не, забавянето в производство и доставка за всички пазари ще е значително по-ниско.

Липсата не е задължително да се отдава доставки от производител, може да е чисто нежелание на Шкода да инвестират в достатъчни количества защото вече им се е вдигнала цената например, или пък са паднали продажбите на Кароците, пък е по-добре да инвестираш там където се купува. Кой знае.

Също така фейслифта беше 2022 реално (4 години и малко от издаването на модела). В цикличното обновяване, нова генерация може да се очаква по-следваща година или догодина края най-рано. Камика им отне също 4-5 години за фейслифта.

Колкото до VW, двете компании не играят същата игра. Карок продава над 6 пъти по-малко от Тигуан и 4 пъти по-малко от Т-Рок. Шкода са много по-малък играч, обитаващ бюджетното поле без глобално присъствие на много пазари. Конкуренцията е повече в Европа, сравнена с други европейски марки.

В крайна сметка може да го заменят с някакъв хибрид или електрик, особено ако продажбите продължават да им спадат. Защо да държат губещ модел, нищо, че мен си ми харесва.
A верно ли...стига бе...шкода е нумеро уно ако фолкса не ги спъва и ебава няма кой да им се опре....забравил ли си как мачкаха с фаворита преди да да ги вземе фолкса....
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги, няколко пъти вече оставам изненадан, че ключа на светлините, незнайно как ми се озовава на положение "0" вместо на "auto". Първите два пъти реших, че жената по инерция от Фокуса го врътка. Тя твърдеше, че не го е пипала като аз бях убеден, че го е правила машинално. Тези дни обаче, само аз карам "Белият лебед" и се случи пак и взех да си мисля, че при определен брой стартиране на двигателя, се самоизкличват. Някой знае ли вярно ли е това или може би имам нещо за оправяне [smilie=pardon.gif] ? Хубавото е, че колата напомня за включване на светлините, но аз мислех, че като се направят на "auto", забравяш къде е ключа и всичко е 6.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

spaldingrs написа: 18.02.2024, 08:22:11 случи пак и взех да си мисля, че при определен брой стартиране на двигателя, се самоизкличват.
Не би трябвало да се самоизключва от позиция ауто. Да, на ауто забравяш къде е ключа. Моя стоя така с месеци, но с времето спрях да я ползвам тази функционалност. Прага на включване на фаровете го усещам като доста ранен.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

spaldingrs написа: 18.02.2024, 08:22:11 незнайно как ми се озовава на положение "0" вместо на "auto"
Полтъргайст!!! [smilie=sarcastic.gif]
Сериозно, ключа няма как сам да се врътка. Просто вътре няма такъв механизъм.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Като слизаш/качваш в колата с крак да го буташ по някакъв начин? Няма как сам да се върти.
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

style34 го написа преди мен ;) . Проверено и на Кодияка - с коляно го "цъкаш" без да обърнеш внимание . Чат пат се случва . Няма мистерия , това е :)
v5rov

Шкода Новак

Мнение от v5rov »

style34 написа: 18.02.2024, 09:10:57 Като слизаш/качваш в колата с крак да го буташ по някакъв начин? Няма как сам да се върти.

Най-вероятно го бутвашс коляно при слизане от колата. На мен се е случвало.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

ИзтрЪпнал написа: 18.02.2024, 08:51:21 но с времето спрях да я ползвам тази функционалност. Прага на включване на фаровете го усещам като доста ранен.
Поръчах си OBDEleven с някакви кредити и това е сред първите готови програмки, които ще тествам. В смисъл и на мен ми идва една идея по-рано, когато карам на 0 да ми дуднье да включа къси.
Изображение
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

ИзтрЪпнал написа: 18.02.2024, 08:51:21 Прага на включване на фаровете го усещам като доста ранен.
На префейса чувствителността на включване може да се настрои на три позиции от инфотеймънта. Не си спомням точно, но е нещо от сорта: "ранно-средно-късно". Да поясня, че не съм с лед фарове.
Поровете в настройки "Светлини".
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
yancho71

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp

Мнение от yancho71 »

И на KAROQ FL е така.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

blindbard написа: 18.02.2024, 11:58:51 ранно-средно-късно
Да, сещам се. Бях я променял и е задоволителен резултата. Обаче има някои ситуации, когато се включват точно преди изключване на двигателя и затова предпочитам врътката. Така или иначе я има и работи.
naster написа: 18.02.2024, 10:46:24 които ще тествам.
Информативно пиши какво се случва ;) . Бях разглеждал vcds и obd, но не ми е и трябвала чак толкова, че да се реша да имам под ръка.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”