Подмяна на волан
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Nasko_92
Подмяна на волан
Здравейте,
Колата е супърб 3 ФЛ , 2020г. Оборудване Едишън. Въпросът ми е може ли да се смени волана, понеже вмомента воланът ми е от преди фейслифта и е малко захабен и ми е иска да сложа от новите , с двете или три спици. Също така дали е възможно ако може да бъде заменен да се слож такъв с подгрев, някой дали го е правил и през Шкода ли е правено, тъй като в оказиона ми казаха, че не можело да се сменя с друг модел волан, поради някакви фини настройки, които са си различни за всеки модел и в частност кола, но според мен това е булшит. Благодаря предварително!
Колата е супърб 3 ФЛ , 2020г. Оборудване Едишън. Въпросът ми е може ли да се смени волана, понеже вмомента воланът ми е от преди фейслифта и е малко захабен и ми е иска да сложа от новите , с двете или три спици. Също така дали е възможно ако може да бъде заменен да се слож такъв с подгрев, някой дали го е правил и през Шкода ли е правено, тъй като в оказиона ми казаха, че не можело да се сменя с друг модел волан, поради някакви фини настройки, които са си различни за всеки модел и в частност кола, но според мен това е булшит. Благодаря предварително!
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Подмяна на волан
Волана, ще може да си го смениш. Относно подгрева, не знам дали няма да трябва освен волана да се сменят допълнително платки/окабеляване към него (тук някой по-запознат може да каже), също така ще трябва и да се кодира с VCDS, за да може да се активира екстрата. Аз съм с префейсов модел, със старият волан и нямам подгрев. От това което съм чел и търсел в бришкода, на префейсовите подгрев имат само т.нар. спортен волан (този с перцата). Моят е такъв и в случая трабва само да се кодира софтуера и да се активира функцията, но не ми е останало време да се занивам с него. При старите волани със сигурност знам, че модула за подгрева е в самият волан, така че ако не държиш на 100% да слагаш фейсов волан, може да си вземеш префейсов и да го кодираш. Като цена префейсов волан с подгрев е около 700 паунда (нов), друг вариант е да търсиш някоя блъсната която се продава на части. 
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Подмяна на волан
Аз имам подгрев, но нямам пера. Няма отделен бутон, а се активира/де- от бутона за седалките и амундсена. Така че и софта се пипа сигурно.n_ivanov написа: 14.02.2024, 17:15:50 префейсовите подгрев имат само т.нар. спортен волан (този с перцата)

- n_ivanov
Подмяна на волан
Така е, аз затова съм написал, че ще трябва да се активира през VCDS, старите волани нямат физическо копче за активация на подгрева и става единствено през медията. Вграден модул за подгрев има само на воланите с пера, на другите или се поръчва с колата (в днешни дни, се надяваме първият собственик да си го е поръчал допълнително) или се купува модула и се слага допълнително, но там има някакви драми с накакъв датчик на airbag-а, който по някаква причина деактивира ACC (ако е наличен). Затова съм предложил на човека, като най-лесно да купи волан с пера, понеже там си е вграден модула и да избегне излишни главоболия с обикновенните волани и допълнителната покупка на модули.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Подмяна на волан
ъм... аз и шурея си сменихме воланите без драма
Активирането на подгрева през бутона от волана се случи за 3 минути през OBD + смартфон.
Модулите ни бяха нужни са управление на функциите на виртулания кокпит.
Активирането на подгрева през бутона от волана се случи за 3 минути през OBD + смартфон.
Модулите ни бяха нужни са управление на функциите на виртулания кокпит.
- n_ivanov
Подмяна на волан
Пффф явно за различните години е различно
Моето мнение е базирано на изчетеното по други форуми относно ретрофит за 2016 година, без виртуалният кокпит. В бришкода четох за доста проблеми с ACC при добавяне на модула за подгрева. Иначе активацията си е бърза работа (било то през OBD или VCDS).![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
@MHlebarov, виртуалният кокпит добълнително ли го слага или си беше с колата? Че ми се върти една муха в главата за ретрофит на таблото.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моето мнение е базирано на изчетеното по други форуми относно ретрофит за 2016 година, без виртуалният кокпит. В бришкода четох за доста проблеми с ACC при добавяне на модула за подгрева. Иначе активацията си е бърза работа (било то през OBD или VCDS).
@MHlebarov, виртуалният кокпит добълнително ли го слага или си беше с колата? Че ми се върти една муха в главата за ретрофит на таблото.
- MHlebarov
Подмяна на волан
Дойде с колата.
И на мен ми се въртеше същата муха, когато проучвах пазара
Моята я гледах/харесах май месец, обявата падна и я качиха пак за продан септември.
Няколко месеца мислих стъкмистики за ретрофит на екстри![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И на мен ми се въртеше същата муха, когато проучвах пазара
Моята я гледах/харесах май месец, обявата падна и я качиха пак за продан септември.
Няколко месеца мислих стъкмистики за ретрофит на екстри
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Подмяна на волан
@MHlebarov, а новият волан с капацитивните сензори ли за lane assist e оборудван? Ако да, успя ли да ги подкараш и наложи ли се ъпдейт на SW на А5 камерата?
[Everybody lies]
- MHlebarov
Подмяна на волан
капацитивни сензори? има бутон за менюто на lane assist-a, работеше без проблем и без манипулация
@dotamaster,
@dotamaster,