Предварително ревю на Skoda Superb IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Цецо75 написа: 12.02.2024, 18:24:10 ука международен път е с една лента във всяка посока и по него се движат тирове и рейсове на ограничител, състезатели от Ф1, самосвали натоварени на 150% и пъплещи с 40, 50 годишни автобуси движещи се антифизично, някакви чичаци дето са тръгнали да носят щайги на село, но трябва да го постигнат с разход не по - висок от 4/100, каруци и какво ли още не.
Искаш ли заедно да отидем до пътя Пловдив - Пазарджик и да видим твоята теория как издиша? Че аз като минавах преди няколко месеца 2-3 пъти и от 2 ленти в двете посочи постоянно се правеха 4 ленти. В двете най-крайни се караше до банкета с 80-100, а в средните и в двете посоки с по 120-140...

Кресненското дефиле винаги са го поддържали доста добре, но въпреки това имаше адски много катастрофи. Хем ти си на мнение, че материала у нас не става, ама в тази ситуация виниш инфраструктурата...
gbuyukliev написа: 12.02.2024, 18:30:07 В Гърция те засичат все едно си призрак, особено мотопедчетата.
Аз понеже само в Гърция карам извън страната категорично мога да кажа, че за 10-на години нямам нито 1 засичане там, и единствените малоумни изпреварвания, които някои е правил, са само на българи от/към морето!
Последно промяна от nmnikolov на 12.02.2024, 18:36:58, променено общо 2 пъти.
Изображение
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Манев, какво се опитваш да докажеш? Честно не те разбирам. Дали 0-100, дали 16-89, 7-92, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
По-бързата кола е по-добре от по-бавна.
Ама как това провокирало някой талибан да прави еди какво си НЯМА значение.
Оцапахме темата много.
И финално - 150 к.с. е ОК, но НЕ и за кола над 100К , каквато ще е новият Супърб с двигателче 150 к.с.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

nmnikolov написа: 12.02.2024, 18:32:31 Искаш ли заедно да отидем до пътя Пловдив - Пазарджик
България не е 2-3 по-мислени пътя. Разбира се, че винаги има изключение, но масовото е, че са неадекватни на повечето места. Я тогава заповядай да шофираш между Бургас и Варна.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

nmnikolov написа: 12.02.2024, 18:32:31 В двете най-крайни се караше до банкета с 80-100, а в средните и в двете посоки с по 120-140...
Аз не казвам, че матриала не е виновен. Това е ясно. Там специално е известно място, Пловдив - Асеновград е същото, а рейсърите нагоре към Чепеларе са известни на всички.

Ама матриала подлежи на корекция с контролни средства, там специално това липсва. Но на Юг поне има някаква пътна инфраструктура, откъм Север е тотал щета.
nmnikolov написа: 12.02.2024, 18:32:31 Кресненското дефиле винаги са го поддържали доста добре
Кресненското дефиле е точния пример за липса на инфрастуктура, това нещо трябваше още преди 20 години да има алтернатива, истински международен път. Баси срама.
Последно промяна от Цецо75 на 12.02.2024, 18:39:29, променено общо 1 път.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Мичев написа: 12.02.2024, 18:35:53 България не е 2-3 по-мислени пътя.
Да, ама точно на тези пътища си проличава, че проблемът не е явно в инфраструктурата, а в материала. Щом след като видим хубав път и газ 130-140 на извънградско... Подбалкана също е много добре поддържан и там също масово се кара над ограничението София - Бургас.

Колко смъртни случая има след като поставиха колчета на кресненското дефиле? Колко смъртни случая има след като поставиха мантинела на пътя Бургас - Созопол, без да го ремонтират?
Изображение
Аватар
admin

Site Admin

Гараж: Шкода
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Темата е: Предварително ревю на Skoda Superb IV
Шкода Форум - България
www.skoda-bg.com
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Тя темата е такава, ама тук гледам, че Октавия под 100 коня е проблемна била, чак опасна. Е, ако искаш да летиш - опасна е. Но ако си караш нормално - кола си е. Превозва те от А до Б безопасно и сигурно. И с 30 минути по-бавно от тая със 200 коня (ама не винаги).
Ясно е, че винаги е по-добре да има повече коне под капака - спор няма. Като цяло съм на мнение, че колите са си ОК независимо, че някои са с по-малко, а друго - с повече коне. Шофьорите са слабото звено! Имат желание за състезания и доказване пред останалите плебеи, но липсата на преценка на пътя е ясно видима в статистиката с труповете и челните удари.
Някой обясняваше и за маршрута София - Варна да сме пробвали. Ами минавал съм го безброй пъти със старата Октавия, която беше 110 коня и магистралата беше малък % от пътя. Редовно със средна скорост над 110. Е, колко да е бавна и немощна? [smilie=search.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

gbuyukliev написа: 12.02.2024, 17:33:51 86 коня Октавията дето карах е рискова кола, макар че други хора не мислят така. 150 коня Супърб няма да е рискова, просто неприятна. Но моят аргумент беше по-скоро, че 100 бона за 150 коня Супърб не бих дал никога, защото за 100 бона очаквам да ми е приятно що-годе.

Аз лично искам като ще изпреварвам да не го мисля. Карах навремето 90 коня 1.4 атмосферен Сивик и за да изпреваря 3 предавки надолу, rev match на 6000 оборота, изключвам климатика и се засилвам. И пак се кръстих ако наближава завой. Не ми е кеф така да карам на мен.
Този Сивик не е адекватно ставнение. В момента го карам 86коняатмосферни. Сравнен с предишния ми Рапид 95коня разликата е космос. Карал съм ги едновременно .А и атмосферни и турбо коне са различна порода коне. Обикновено повечето коне правят калпавите шофери по уверени и по-опасни. Нещо като виаграта за калпавия ловър. Закърпва положението някакси ма си остава смотаняк.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Виж всеки си има някакви виждания но в случая точно мен не можеш да ме убедиш че тази анти кола Сивик 1,4 86коня може да се кара по-комфортно от която и да е Шкода с който и да е ТСИ мотор. Или си се объркал или 1,2ТСИ не е било съвсем ТСИ или спориш за самия спор.
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Мнение от Impress_me »

gbuyukliev написа: 12.02.2024, 20:48:50 @silent, Само дето атмосферния Сивик с 90 к.с. от примера се кара в пъти по-приятно от Октавия 1.2 TSI 86 коня. Карал съм повече време немощни коли отколкото по-мощни, така че аз съм си добре [smilie=sarcastic.gif]
Това го каза на шега, нали? Темата пак почва да се разводнява.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

zloQQ написа: 12.02.2024, 20:15:20 Някой обясняваше и за маршрута София - Варна да сме пробвали. Ами минавал съм го безброй пъти със старата Октавия, която беше 110 коня и магистралата беше малък % от пътя. Редовно със средна скорост над 110. Е, колко да е бавна и немощна? [smilie=search.gif]
ХАХАХАХА, едно време и жигулата движеше със 120. Остава съвременен нов автомобил да не може да поддържа 110 км/ч. Или 120 или 140.
Говорим за колко време ще ги вдигне.
И се почна, че всеки с кола 200 коня е убиец, не знаел как се кара, изпреварвал неправилно [smilie=fool.gif]
Освен да започнат да произвеждат Ферарита по 150 коня, че утре ако форумните фамозни шофьори имат възможност да си купят такива, как биха карали кола с 500+ коня? Това автоматично ще ги направи некадърни убийци.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

style34, смешно е да обяснявате, че колите са маломощни. Сам си написал, че съвременните автомобили подържат 120-140 без проблем. Кое в случая е маломощното? Че е 100 коня ли? Аз точно такъв пример съм дал - със, според вас тук, маломощна кола. Със 110 кс мога да си се движа доста прилично, да изпреварвам без да се напрягам също. Да седнете и да обяснявате, че не става да се изпреварва, напрягали сте се...Еми странно ми се вижда и то точно, защото съм карал и слаба кола. Според вас, не е ли 200 коня - не става [smilie=sarcastic.gif]
Аз просто казвам, че стават и са си чудесни. Никой не отрича, че с повече коне е по-добре. Ама вие много изнежени и чувствителни станахте към ускорението и доускорението. Няма ли 12 сек 100-200 - към Надин. Скоро четох, че на някой му измръзвали ръцете ако бил волана без подгряване...и това при някакви си -1-2⁰С... Да беше -25⁰С и да хване цев на автомата - да го разбере човек, ама т'ва изказване ме разсмя доволно много, да не кажа друго[smilie=sarcastic.gif]
Иначе, 100К за 1.5 и аз не бих дал. Но не, защото е слаб мотор.
А, между другото, кола 500+ коня ще я карам точно така, както предишната и сегашната... Просто ще е с повече коне [smilie=yahoo.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

gbuyukliev написа: 12.02.2024, 23:47:45 Няма по-гадно нещо от немощен мотор с малко турбо, което има 5-секундна турбо дупка и 1500 оборота по-късно трябва да вдигнеш предавка, като при дизел. А като е тежко като Октавия пък съвсем. 1.4-то на Хондата се кара до 9000 оборота и предавките са дълги. Колкото повече го натискаш, толкова повече вдига въртящия момент. Дори без VTEC, под 100 коня по-голям кеф няма.
Най-голямата ти глупост е това,до сега,писана във форума [smilie=pardon.gif]
Ходил съм до Австрия с цитираната от теб Хонда,няма по голям мъртвец от тая кола.Главата ми стана на шиник от бучене и невървене.Дори Фабия с 1000 кубика с турбо е по-кола от тоя кенеф къде го превъзнасяш [smilie=sarcastic.gif]
А за 9к оборота.........?!!Нямам думи аС [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Аз все маломощни съм карал , около 100 коня , последния пасат е малко повече 190, единственото му предимство, е че в масовия случай като реши някой да не ме пуска просто си влизам и заминавам, докато преди стигах максимума и нямаше смисъл
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

gbuyukliev виждам че говориш наизуст. Само глупости. Недей да заблуждаваш хората. Вероятно и ти не знаеш каква Хонда си карал. Няма по спрял мотор от 1,4 -86коня. Няма по абсурдна комбинация мотор предавки. Безмислени 6 скорости. При положение че на 6 със 140 си на 4000 оборота на 170 си 5000об. за какви дълги предавки говориш. Спокойно е можело да оставят 4 скорости при положение че между 4та и 6та мотора сваля с по 200 оборота и постоянно е едно безмислено ръчкане на скорости без съществен ефект. Да не говорим за каруцарското окачване,шума от мотора заради високите обороти а ти ми говориш за комфорт. Абсурда с 9000те оборта приемам за печатна грешка.
И не, не говоря наизуст за разлика от теб. Тази събота и неделя имам 150км. градско с тази кола. Няма как да съм забравил колко е смотана. Единствените хубави неща са, че за градско спокойно каране е сравнително икономична като за мотор от това поколение и има хубави седалки. Нищо друго. За магистрално каране е мъкааааа. Веднъж си го причиних и казах -повече никога.
Действително се отклонява писаното от мен от темата но така или иначе справедливота изисква да не се се оставят без последствие подобни откровени неистини които могат да вкарат доста хора в заблуждение. Не знам колко е спрял 1,2ТСИ но 1,0ТСИ беше осичка на моя Рапид , никави турбо дупки. Колата се караше с удоволствие и лекота.
Заключено

Обратно към “Superb IV”