Впечатления и препоръки за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги, искам да споделя нещо за Белия лебед, не намерих подходяща тема, затова създадох тази.
Тъй като не ми се дават 185лв за гумени стелки от ЕТ, набелязах два сайта за такива и от единия поръчах. Дайдоха стелките, сложих ги, паснаха идеално и не миришат на гума(очаквах някакви миризми). Взех стелките от линка по-долу. Няма в комплекта такава за тунела.
[media]https://www.avto.bim.bg/Nemski-gumeni-s ... m2139.html[/media]
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Дано са добри стелките. От личен опит знам, че оригинални са най добре, но не знаех че са толкова скъпи.
Иначе поздравления за темата.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Браво, колега, тъкмо и аз мисля съвсем скоро да взема гумена за багажник та много хубава идея ми даде.
Някой от колегите има ли впечатления и може ли да помогне с избора.
Първо мислех оригинална направо да си взема, ама ако ще е 200-300 лв (някаква такава цена ми се върти), не мисля, че има смисъл. От същият сайт има няколко избора на прилични цени.
https://www.avto.bim.bg/Stelki-za-bagaj ... 2t331.html
Та някой да ползва някоя от тези марки? [smilie=thank_you2.gif]
Изображение
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

https://stelkite.com/gumena-stelka-baga ... rb-liftbek

Из дебрите на форума бях видял няколко души да хвалят Rezaw Plast. Запазил съм си линка и като ми скимне някой ден мисля да я пробвам. Но първо ще питам ЕТ колко е оригинална.
nitro

Škoda Фен²

Мнение от nitro »

На Карок стелката в багажника не е ли с две лица, едната страна гумена другата текстилна? В този случай нужно ли е допълнителна такава
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

В стария си Опел ползвах на Rezaw. За пет години не мръднаха. Препоръчвам.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Stoyanov написа: 09.02.2024, 17:08:36 Някой от колегите има ли впечатления и може ли да помогне с избора.
Моите стелки както и легенът в багажника са Rezaw Plast. Въобще не миришат и се почистват много лесно. Имат висок борд.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Между другото най вероятно на БМВ-то ми е на същата марка, защото шарката е абсолютно същата. Така я взех с колата, а 5 години също не е мръднала при мен. Кой знае на колко години е преди това. Най вероятно ще поръчам такава. Благодаря за съветите!
Изображение
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

spaldingrs, По спомен за оригинални платих към 140лв(аз съм преди фейса), отделно 20 за тази за тунелчето. Това е една от най-смислените ми инвестиции в оборудването на Шкодата.
Тези от твоя линк ползвах 6-7 години на Маздата, не са лоши, но нищо общо. Оем имат сериозен борд и пасват до милиметър, което значи че и след месец ползване като я извадиш и мокета отдолу е почти без грам боклуци, което за съжаление няма как да се случи с тези от линка.
Пак казвам няма лошо и аз гледам да ползвам алтернативни източници, когато мога, но в случая конкретно разликата в парите аз лично съм я приел и не съжалявам изобщо.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Не съм доволен от Petex. Меки и се протриха на петата, без борд са. За Superb поръчах тези https://www.emag.bg/komplekt-5-broja-g ... ario_ID=52, първо заради тунела, второ са с добавки за шофьора, където се събира много гняс иначе зад педалите/футреста. Материалът е нещо като HDPE, твърд и гладък, мие се лесно. Като недостатък беше само миризмата първата седмица, но ако бях ги купил по-рано щях да ги просна в мазето да се измиришат първо.

За багажника отидох на Тодор Каблешков 22 в магазина на Ауто Про. Има ги и в Пловдив и Скопие. Много професионално обслужване, супер учтиви служители и много голям асортимент на всякакви аксесоари. Ще направят проба на всеки модел стелки, който пожелаете. Цените им са много конкурентни също. Дори малко съжалих, че не купих и стелките от тях.
Изображение
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@Stoyanov и да искаш оригинална за багажника май няма да те огрее за Superb III. На мен на чешкия сайт ми излизат само тези двойните - от едната страна мокет, а от другата гума без борд.

На чешкия сайт може да се видят всички стелки за Skoda (отляво има филтър по модел):
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/car-t ... trunk-mats

Прави ми впечатление, че в последните модели вече имат само от тези двойните - мокет и гума, а нямат само гума с борд... Иначе поне на чешкия сайт не изглеждат скъпи. За моят модел О3 FL комби гумената с борд е 1359 czk = 105 лв.

Аз също съм с Rezaw Plast в багажника и съм доволен. Доста са леки и така лесно се махат да се изтупат. Оригиналната двойна стелка, с която взех колата, е много по-тежка.
Изображение
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

3V9061170 ПОСТЕЛКА БАГАЖНИК-ГУМА 165.24 лв. Гумена
3V9061162 ПОСТЕЛКА БАГАЖНИК-ВАНА 374.39 лв Пластмаса с голям борд

Това са оем аксесоарите стелки за багажник за Супърб комби от каталога на ЕТ.

С 3V5 са за другото купе.

П.С.
Ето и гумена за О3 фейс комби.
5E9061160 ПОСТЕЛКА БАГАЖНИК-ГУМА 104.21 лв
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

nitro написа: 09.02.2024, 17:37:08 На Карок стелката в багажника не е ли с две лица, едната страна гумена другата текстилна? В този случай нужно ли е допълнителна такава
Има две оем опции\аксесоари за стелка в багажника. Двулицевата за която стана дума, но тя е без висок борд. И еднолицева, с висок борд. Направена е от нещо средно между гума и повече пласмаса. За камик-а съм с втората и определено високият борд е достатъчно висок, че да не се разнасят мръсотии по тапицерията. Но пък има недостатък - драска се една идея по-лесно.

Би трябвало същите два аксесоара да са налични за актуалните модели на Шкода.
nitro

Škoda Фен²

Мнение от nitro »

Попитах, защото моя Карок трябва да дойде с двулшцева стелка и се чудех дали ще е нужна допълнителна, но ще помисля над това.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Аз си имам в багажника двулицева
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”