Всъщност да, за фейслифтовия стайл не става ясно дали в ценовите листи е включена отстъпка или не. Ако е включена ще е неприятноМанев написа: 02.02.2024, 09:19:34 То не става много ясно цената дето дават с отстъпката ли е или не - едно време в ценовите листи, като имаше отстъпка зачертаваха цената без и добавяха цената след остъпката, ама може би тази сега е цена без остъпката
Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Škoda Kamiq
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
И аз имам поръчана и разбрах, че ще дойде фейслифт.
Казаха ми, че няма да се доплаща нищо - само ми е интересно какво ще пристигне. Дори и седмица няма още за планирано производство.
Казаха ми, че няма да се доплаща нищо - само ми е интересно какво ще пристигне. Дори и седмица няма още за планирано производство.
-
ShaMana
Škoda Kamiq
Няма как да пристигне различно от поръчаното, има си договор. Цената също е договорена, не могат да сменят условията както си искат. Най-лошия случай да има нещо допълнително което идва с фейслифта.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Škoda Kamiq
@ShaMana, има как и си го пише в договора, ама трябва да те викнат да се разберете искаш ли facelift-а или не, ако не се разберете - примерно не ти харесва нещо от facelift-a, ти връщат парите.
-
ShaMana
Škoda Kamiq
Имах в предвид еднолично да доставят автомобил и очакват повече пари.
-
Манев
Škoda Kamiq
Почнали са да привикват в ЕТ за преподписване за FL.
Седалките са си ОК на новия, може да се видят на брошурата, просто в конфигуратора не ги сменя на голямата снимка, но на малките снимки където се избират си личи, че са от "хубавите".
Волана си е кожен, заедно със скоростния лост и ръчната.
Седалките са си ОК на новия, може да се видят на брошурата, просто в конфигуратора не ги сменя на голямата снимка, но на малките снимки където се избират си личи, че са от "хубавите".
Волана си е кожен, заедно със скоростния лост и ръчната.
-
skodaowner93
Škoda Kamiq
Подписваш анекс, че ще ти доставят Facelift със същите екстри, които си конфигурирал в първоначалната поръчка? И искат ли някакво доплащане?
Би било непрофесионално да ти искат повече пари, тъй като пропускът е при тях. Да не бяха давали да се поръчва, щом знаят че няма да могат да изпълнят поръчката.
Би било непрофесионално да ти искат повече пари, тъй като пропускът е при тях. Да не бяха давали да се поръчва, щом знаят че няма да могат да изпълнят поръчката.
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Разбира се, че зависи от анекса към договора. Който го е подписал ще каже. Но според основния договор към 2023, няма как да искат още пари за същото оборудване.
-
Манев
Škoda Kamiq
Колега преподписа, така че информацията не е точно от първа ръка.
Доколкото разбрах "предизвикателствата" са били с:
- 75% затъмненини задно и задностранични стъкла - това вече го има стандартно само за Monte Carlo - трябва да се слага отделно, но при новите нали всичко е на пакети, така че се слага цял пакет
- Поръчката е била с дигитално инструментално табло - виртуален кокпит. Новите всички са с такива, но 8 инча, а старата е с голям 10 инча, който е опция при новите и пак върви само с пакети.
- Адаптивен темпомат - същата работа с пакетите
В заключение да кажа, че е имало доплащане, но от ЕТ са разбрани хора и колегата е останал много доволен.
Доколкото разбрах "предизвикателствата" са били с:
- 75% затъмненини задно и задностранични стъкла - това вече го има стандартно само за Monte Carlo - трябва да се слага отделно, но при новите нали всичко е на пакети, така че се слага цял пакет
- Поръчката е била с дигитално инструментално табло - виртуален кокпит. Новите всички са с такива, но 8 инча, а старата е с голям 10 инча, който е опция при новите и пак върви само с пакети.
- Адаптивен темпомат - същата работа с пакетите
В заключение да кажа, че е имало доплащане, но от ЕТ са разбрани хора и колегата е останал много доволен.
- jorkom
- Гараж: Kamiq 2021 Edition 1.5TSi
Citigo 2019 1.0 MPI GreenTech
Škoda Kamiq
Приятелско семейство си поръчаха Sandero Stepway през 2022г. След 11 месеца чакане (лятото на 2023г.) ги извикаха, че колата е пристигнала и поискаха още пари. След консултация с адвокат се оказа, че в договора им пише при промяна на пазарната цена на автомобила с повече от 10% - се доплаща разликата или се прекратява договора. Така, че трябваше да избират: 1. доплащане 14% над договореното (толкова се беше променила цената) или 2. връщане на капарото.
Познайте кое избраха
Така че, прочетете си договора задълбочено - вероятно е описано как се процедира, пък ако сте късметлии може и да спечелите фейслифт.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Škoda Kamiq
При няколко вносители хора се оплакваха от подобно индексиране на цената или договора в коша. Но аз поне не знам някой поръчал в ЕТ да е имал такава случка. В най - голямата криза, хора си чакаха колите по над година и мисля, че никой не се е оплакал от индексация.
Бееееее.....
-
Чавдар
Škoda Kamiq
Здравейте и от мен.Аз също преподписах оня ден.Почти всичко си остана както го бях поръчал първоначално.Премахнати са затъмнените стъкла,подлакътника отзад,и датчика за нивото на казанчето за водата на чистачките всичко е в някакви пакети а и няма да има пълноразмерна резервна гума.Бях си поръчал виртуален кокпит но и него нямаше да го имам ама реших да доплатя за пакет Нави приспаднаха от дигиталния и така.Нямах никакви проблеми с хората супер отзивчиви и разбрани поне за сега.За сметка на всичко пък ще получа Kessy-то режимите за шофиране,допълнителните USB отзад,фаровете за мъгла с Corner,страничните огледала със сгъване и като дръпнеш чертата нацяло бива.
-
Jokvn
- Гараж: Skoda Kamiq FL 1.5tsi 7dsg
Škoda Kamiq
А нещо за сроковете стана ли на въпрос,сега отначало ли се почва чакането?
-
Чавдар
Škoda Kamiq
Не няма да е отначало договора си тече ама не каза седмица на производство.Щял да се обади като научи или когато аз преценя да звъня да питам.Иначе от 5-та седмица произвеждат фейслифта.На някой ако са казали нещо повече нека да сподели.
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Разни вносители, разни идеали. Преди да поръчам Камика, бях в Омникар и точно този договор в полза на вносителя ме отказа от Рено-Дачия и производните им. Учудващо за мен е да не проверяват хората върху какво се разписват. Точно и ясно беше написано в договора, че цената не се фиксира. Имам му хартиено копие ощеjorkom написа: 08.02.2024, 12:04:01 Приятелско семейство си поръчаха Sandero Stepway през 2022г. След 11 месеца чакане (лятото на 2023г.) ги извикаха, че колата е пристигнала и поискаха още пари. След консултация с адвокат се оказа, че в договора им пише при промяна на пазарната цена на автомобила с повече от 10% - се доплаща разликата или се прекратява договора. Така, че трябваше да избират: 1. доплащане 14% над договореното (толкова се беше променила цената) или 2. връщане на капарото.
Щях да го напиша още сутринта, но очаквах ЕТ да подходят в полза на клиентите с тези анекси. Искат да продават значително повече спрямо Омникар. Такива са ми впечатленията от общо 4ма търговци, по 2ма от ЕТ и 2ма от Омникар.