Така или иначе ТЪРГОВЕЦЪТ трябва да ти уважи гаранцията. Те претендират пред производителя, АКО РЕШАТ, да ти дадат нова скоростна кутия (примерно).Драгомир написа: 05.02.2024, 00:09:22И ти си прав, но така или иначе гаранцията се поема от Шкода.smoke написа: 05.02.2024, 00:04:16 Това, че Еуратек си има някаква договореност с Шкода относно тези 3 години и че няма Еуратек да плати гаранционните ремонти за своя сметка, си е тяхна вътрешна работа, която нас не ни интересува. Ние имаме взаимоотношения само с Еуратек, а не с Шкода.
Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Еуратек
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Еуратек
Значи ако ти се пукне казанчето за течността за чистачките според теб ЕТ са в правото си да ти кажат, че не си сменял течността при тях и затова не ти важи гаранцията? Или да се оплачеш, че ти тропа окачването и те да ти кажат, че понеже някой друг ти е сменял гумите не ти важи гаранцията?style34 написа: 05.02.2024, 00:10:23 Това какво общо има, сигурно и ти не знаеш. Гумите гаранция нямат. Освен фабрични дефекти. Нито пък чистачките. Нито пък течността за чистачки може да нанесе щети за хиляди.
Ама викаш то от тези неща не се стига до ремонти за хиляди. А ако имаш проблем с двигателя и ти кажат - "Кой знае какво гориво си сипвал, я бегай от тука, не ти важи гаранцията"?
А не мислиш ли, че ЕТ не могат да ти откажат гаранционен ремонт, без да докажат първо, че причината за проблема е експлоатационна грешка или неправилна смяна на консумативи? И знаеш ли, че когато се стига до сериозни повреди по двигателита чехите искат да им се прати проба от маслото в двигателя? И това последното не е майтап, а могат да го потвърдят и други хора тук във форума...
-
style34
Еуратек
Ти имал ли си гаранционен автомобил, който не си обслужвал в официалния сервиз и са ти уважавали гаранцията за нещо сериозно?
Ако не - няма какво да пишеш повече.
Който иска да експериментира. Чистачки, течност, гуми, лепенки и т.н. смешки са нерелавантни.
Но хубаво, че "светна" толкова много хора да не ходят в ЕТ да си сменят маслото там. Е, после ако има нещо ти ще съдействаш, надявам се. Или?
Ако не - няма какво да пишеш повече.
Който иска да експериментира. Чистачки, течност, гуми, лепенки и т.н. смешки са нерелавантни.
Но хубаво, че "светна" толкова много хора да не ходят в ЕТ да си сменят маслото там. Е, после ако има нещо ти ще съдействаш, надявам се. Или?
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Еуратек
Много измислици се пишат тук
Всяка гаранционна претенция се разглежда, одобррява или отхвърля от производителя., а не от бай Стамат във ЕТ или ФВ
Първите 2 години са заводска гаранция, а другите 3 са удължена гаранция през застрахователна компания. До колко знам повечето производители имат такава практика.
Мой познат кара Артеон, който не е стъпвал във ФВ за обслужвания. Няколко месеца преди да му изтече гаранцията отиде, защото му се разтропа окачването и му смениха амортисьорите гаранционно.
Аз също смятам, че е добре всеки нов автомобил да си посещава представителството, освен заради сервизната история, много често има разни сервизни акции, които се правят без да знае клиента.
Това, което не разбирам в някои потребители тук е, защо върво пишат, колко било важно и хубаво да ходят в ЕТ за всяко обслужване и ремонт, а после колко ги е страх щото не се знае, какво ще им направят на автомобила онези некадърници..
Ся, последно сигурен сервиз ли е или не?
Всяка гаранционна претенция се разглежда, одобррява или отхвърля от производителя., а не от бай Стамат във ЕТ или ФВ
Първите 2 години са заводска гаранция, а другите 3 са удължена гаранция през застрахователна компания. До колко знам повечето производители имат такава практика.
Мой познат кара Артеон, който не е стъпвал във ФВ за обслужвания. Няколко месеца преди да му изтече гаранцията отиде, защото му се разтропа окачването и му смениха амортисьорите гаранционно.
Аз също смятам, че е добре всеки нов автомобил да си посещава представителството, освен заради сервизната история, много често има разни сервизни акции, които се правят без да знае клиента.
Това, което не разбирам в някои потребители тук е, защо върво пишат, колко било важно и хубаво да ходят в ЕТ за всяко обслужване и ремонт, а после колко ги е страх щото не се знае, какво ще им направят на автомобила онези некадърници..
Ся, последно сигурен сервиз ли е или не?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Еуратек
Имах Мицубиши Ауълендър, който обслужвах с Ротола, не си спомням какво му беше, но го закарах за гаранционен проблем в Балкан стар. След известно мрънкане го приеха и оправиха.style34 написа: 05.02.2024, 09:18:33 Ти имал ли си гаранционен автомобил, който не си обслужвал в официалния сервиз и са ти уважавали гаранцията за нещо сериозно?
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Еуратек
Ротола си бяха официален сервиз за Мицубиши, Балкан Стар си ги признаваха, нямаше къде да ходят... При тях съм сменял масло, софт, фарове ми правиха. И понеже тук се дискутираше, че станало 80 лв на час в ЕТ, еми в Балкан Стар беше толкова преди повече от 10 години ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
nmnikolov
Еуратек
Така като гледам ти май не си много в час затова да те светна. Маслото и филтрите са консуматив, точно като течността за чистачки, антифриза и т.н. Че дори и в книжката си пише с какво да си долееш сам, ако се наложи. Я да те питам ти като си толкова отворен като ти светне индикацията за ниско ниво на маслото сам ли ще си долееш или ще отидеш до ЕТ да го направят? А да знаеш, че на новите Шкоди всяка грешка или индикация по таблото ходи до сървърите на Шкода, съответно им излиза и на ЕТ? Колегите, особено с тези нови дизели, които похапват масло и си доливат сами дали според теб ще им откажат ремонт от ЕТ като отидат за гаранционен проблем? Дали ЕТ ще им кажат "Не си дошъл ние да ти долеем и не знаем какво си сипал. Бегай от тука...".style34 написа: 05.02.2024, 09:18:33 Ти имал ли си гаранционен автомобил, който не си обслужвал в официалния сервиз и са ти уважавали гаранцията за нещо сериозно?
-
style34
Еуратек
Отговори ми първо на въпроса, после аз на твоя.
Даже са 2 въпросите. Тази седмица ще реша дали да поръчам Кодияк. Ако не го обслужвам в ЕТ и после ми откажат гаранция ще ми съдействаш ли?
Понеже реално много експерти тук, ама липсва явно челен опит. Защо ли... Е, освен, че някой си там с Артеон му сменили амортисьора
Даже са 2 въпросите. Тази седмица ще реша дали да поръчам Кодияк. Ако не го обслужвам в ЕТ и после ми откажат гаранция ще ми съдействаш ли?
Понеже реално много експерти тук, ама липсва явно челен опит. Защо ли... Е, освен, че някой си там с Артеон му сменили амортисьора
-
nmnikolov
Еуратек
Автомобила си е твой, така че сам се оправяй. Естествено вместо да отговориш на моите логични въпроси, ти предпочиташ да задаваш тъпи въпроси... Ето ти и официален документ, който съм получил при покупката на моят автомобил. Я ми покажи къде точно в него има споменато обслужване в официален сервиз, че аз едиснтвено виждам, че може да ти откажат гаранционен ремонт само ако не са спазени предписанията на производителя!
И понеже не вдяваш от първия път пак ще ти го кажа. Отказа на гаранционен ремонт става само с мотовиран отказ! А това, че не си си обслужвал автомобила при тях НЕ Е мотивиран отказ. Естествено ако си ходил при някой майстор с 2 леви ръце или си сложил грешни консумативи, то ТОВА Е мотивиран отказ.

И понеже не вдяваш от първия път пак ще ти го кажа. Отказа на гаранционен ремонт става само с мотовиран отказ! А това, че не си си обслужвал автомобила при тях НЕ Е мотивиран отказ. Естествено ако си ходил при някой майстор с 2 леви ръце или си сложил грешни консумативи, то ТОВА Е мотивиран отказ.

-
style34
Еуратек
Ти къде си обслужвал автомобила?
Веднага могат да ти кажат, че автомобилът е бил поддържан и ремонтиран в несъответствие с предписанията на производителя.
Айде доказвай, че не е така. И не ми казвай, че те трябва да доказват това. Щото като те отсвирят, се оправяй после. Аз поне нито искам, нито имам желание да губя време, пари и енергия в разправии и евентуално дела с ЕТ.
Веднага могат да ти кажат, че автомобилът е бил поддържан и ремонтиран в несъответствие с предписанията на производителя.
Айде доказвай, че не е така. И не ми казвай, че те трябва да доказват това. Щото като те отсвирят, се оправяй после. Аз поне нито искам, нито имам желание да губя време, пари и енергия в разправии и евентуално дела с ЕТ.
-
nmnikolov
Еуратек
Ти сериозно ли го написа това? Не трябвало да доказват нищо викаш, просто те отсвирват...
Иначе аз го обслужвам там, защото живея доста близо до сервиза в Дружба 2, както и защото ми позволяват да нося МОИ консумативи. А и защото все още услугите им ценово са като повечето читави неофициални сервизи.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Еуратек
Тъй де, всички дето викат НЕ Е задължително при официалния, ТАМ го правят. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Човека това ви пита - има ли някой РЕАЛЕН опит, при обслужване във външен сервиз и последваща претенция за СКЪП гаранционен ремонт в ЕТ, какво се случва. Не как е на теория, а как е на практика. Като под СКЪП гаранционен ремонт не говорим за смяна на неща по окачването, а неща които са пряко свързани с обслужването - Мотор и Кутия. Ако има такъв - да си каже, че и на мен ми е интересно. Иначе и аз знам какво пише във бумагите.
Човека това ви пита - има ли някой РЕАЛЕН опит, при обслужване във външен сервиз и последваща претенция за СКЪП гаранционен ремонт в ЕТ, какво се случва. Не как е на теория, а как е на практика. Като под СКЪП гаранционен ремонт не говорим за смяна на неща по окачването, а неща които са пряко свързани с обслужването - Мотор и Кутия. Ако има такъв - да си каже, че и на мен ми е интересно. Иначе и аз знам какво пише във бумагите.
Последно промяна от Цецо75 на 05.02.2024, 11:04:28, променено общо 4 пъти.
Бееееее.....
-
nmnikolov
Еуратек
Цецо, то е ясно, че повечето си обслужваме в официалния сервиз. Но поне от документите ясно се вижда, че няма ИЗРИЧНО изискване в гаранционните условия да се прави именно в техните сервизи. От там нататък всеки си преценя дали да поема този риск да обслужва на друго място...
Но и думите на колегата, че видиш ли при отказ от ЕТ не трябвало да доказват нищо също са доста нелепи. Интересно е Васко @_v_ да се изкаже по темата. Той може и да има опит с някой клиент вече
И както ти каза говорим само и единствено за автомобили, които не са на лизинг към ЕТ.
Но и думите на колегата, че видиш ли при отказ от ЕТ не трябвало да доказват нищо също са доста нелепи. Интересно е Васко @_v_ да се изкаже по темата. Той може и да има опит с някой клиент вече
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH