235/45/18
Нов собственик на Superb L&K
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
- sh0g0_
Като ходих да взимам документите говорих с дилъра и останах с впечатление, че не мога да поръчам. Да, не съм питал директно дали мога да заявя, но цялостното ми впечатление от него е такова, че ако можеше щеше да ми предложи този вариант.n_ivanov написа: 01.02.2024, 09:39:07Да, ще ти трябват зимни гуми, особено както се случва, последните години в София, да си вали сняг и през Април.sh0g0_ написа: 31.01.2024, 22:19:29Благодаря! Джантите са Propus Aero 18". В момента имат само Barum, а честно казано не искам Barum. Иначе съм в София и карам основно извънградско със семейството уикендите. Като Март месец имаме две пътувания в началото и в края и не бих тръгнал с летни гуми. В крайна сметка ще звънна на дилара да го изговорим, но исках да имам повод да се представя във форумаn_ivanov написа: 31.01.2024, 16:48:18 Честита нова придобивка! Да си я караш с удоволствие и да те отведе навсякъде където пожелаеш!![]()
С какви джанти поръча колата и какъв е размера им?
Защо не попиташ направо в ЕТ да ти продадат едни зимни гуми - до скоро имаха дори промоция на зимни гуми, ако не се бъркам избора беше между Континентал и Дънлоп.
Също така от кой град си? Ако си някъде покрай морето (където сняг не виждаме) и не пътуваш често из страната, ще може да си караш и с летните, а вече за другата зима да си купиш зимни гуми.![]()
![]()
![]()
Бърза справка в ЕТ показва, че имат налични Континентал, затова аз ти предлагам директно да им се обадиш и да си заявиш 4бр. да са готови с колата.
Друг вариант ти е да сложиш по-ниска гума 235/40/18 - от този размер има наличности в Диана. Комфорта няма да го загубиш, особено ако колата е с DCC.
И още един вариант - пиши или се обади на @ЦецоNOL, може да има налични или бързо да ти намери хубави гуми.
Не бях мислил за вариант за по-ниска гума. Колата е с DCC. Мерси за съвета!
- sh0g0_
И аз чета добри отзиви, но някакси ми се иска като за нова кола да взема премиум. Не знам дали после няма да си кажа "ейй не трябваше", но за сега така съм решил
- sh0g0_
Благодаря!krisaka написа: 01.02.2024, 09:59:13 Привет и честито за автомобила, много безаварийни километри и много да му се радваш! Средата на декември дойде моят Супърб с летни гуми Goodyear 235/45/18. Чудих се какви зимни да взема, понеже на другата ми кола от зимния Goodyear Ultragrip не бях доволен (първата зима държаха страшно много и на мокро и на сняг драпаха, но от втория сезон все едно бях с китайчета, а бяха на не повече от 4000км, карани само зимния период), после карах с едни Gislaved (дъщерна на Continental, добре се държаха на сняг и мокро, но са много тежки и бих казал леко шумни). Та от голямото чудене накрая взех Michelin Pilot Alpin новия модел, ще те излъжа дали е 5 или 6. 235/45/18. Адски доволен съм от гумата, лека е, безшумна е, пробвах я на Беклемето и на Пампорово по снега, бих казал, че е една от най-добрите зимни гуми, които съм карал, заслужава си парите! Ако ползваш отстъпки и ги прекараш през фирма ти излизат на цената на някои среден клас! А да, забравих да вметна, взех ги от Диана-Плевен, нямаха ги в наличност, дойдоха на следващия ден! Поздрави и се радвай на автомобила!![]()
Гледах ги Michelin-ките, но от близки знам, че са повече за сняг тези гуми и по-скоро не за нашите географски ширини. При нас не е толкова студено цяла зима и има доста топли периоди и бързо си заминават. Но определно са ми в топ3 на избора за гуми. Благодаря за съвета
- sh0g0_
На мен дилъра във вторник ми каза, че имат само БАРУМ и континентала е свършил.toraborat написа: 03.02.2024, 07:48:05 Континентал от ЕТ са ок, преди две седмици сложих, тъкмо им докараха нови, че ги бяха свършили.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Зимни гуми няма никъде вече
Аз също сложих БАРУМ, но 17”
Barum 235/45R18 98V M+S 3PMSF FR XL POLARIS 5
Имам на 237лв на гума за ориентир да имаш.
Поздрави
Аз също сложих БАРУМ, но 17”
Barum 235/45R18 98V M+S 3PMSF FR XL POLARIS 5
Имам на 237лв на гума за ориентир да имаш.
Поздрави

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- sh0g0_
Няма никъде, да!
Намерих вариант чрез познат да ми докарат континентал от Полша от склад, така че се надявам всичко да е наред там.
Иначе Примекс и Медина-Мед ми дават срок в края на Февруари да ми доставят 4 ако поръчам, което не е идеално, но все пак е вариант.
Мерси за офертата, ако нещо се случи и варианта от Полша пропадне, най-вероятно ще се те потърся!
Поздрави
Намерих вариант чрез познат да ми докарат континентал от Полша от склад, така че се надявам всичко да е наред там.
Иначе Примекс и Медина-Мед ми дават срок в края на Февруари да ми доставят 4 ако поръчам, което не е идеално, но все пак е вариант.
Мерси за офертата, ако нещо се случи и варианта от Полша пропадне, най-вероятно ще се те потърся!
Поздрави
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Остана 1 месец зима, от който следващите 2 седмици ще са с 15-19 градуса през деня. Не е ли по-разумно да отложиш купуването на зимни гуми за наесен?sh0g0_ написа: 03.02.2024, 13:03:24 Няма никъде, да!
Намерих вариант чрез познат да ми докарат континентал от Полша от склад
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Ако ти попадне 40-ка вместо 45-ца, въобще не го мисли. И аз съм с DCC, но с 235/40/19 и колата си вози комфортно и меко.
- sh0g0_
С дете на 3год и жена бременна в 5ти месец, с предстоящи две пътувания в началото и края на Март, изобщо не мисля да рискувам с този вариант. Иначе ми мина през главата, но бързо го отхвърлих. Излишни рискове не ми се поемат.smoke написа: 03.02.2024, 13:08:15Остана 1 месец зима, от който следващите 2 седмици ще са с 15-19 градуса през деня. Не е ли по-разумно да отложиш купуването на зимни гуми за наесен?sh0g0_ написа: 03.02.2024, 13:03:24 Няма никъде, да!
Намерих вариант чрез познат да ми докарат континентал от Полша от склад
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Баш след 8/9-ти март (слочаеност? Немисла!) го дават леко захлаждане, но не виждам по-напред в gismeteo.

- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Колкото по за напред са прогнозите, толкова по малък е шанса да са верни. Много правилно го е решил @sh0g0_. А и зимата винаги може да има изненади, не само сняг и тн. Вечер и сутрин също е доста вероятно да падат температурите доста, дори да е топло през деня.
Миналата година в началото на април карах с летни гуми при снеговалеж по магистралата. Ами нямаше проблеми, ама бях на тръни : ) А и аз лично не познавах така добре настилката на дясната лента, та се оказа, че и с 90-100 подскачам на места. Което като вали сняг и си с летни гуми, направо ти настръхват косите : )
Миналата година в началото на април карах с летни гуми при снеговалеж по магистралата. Ами нямаше проблеми, ама бях на тръни : ) А и аз лично не познавах така добре настилката на дясната лента, та се оказа, че и с 90-100 подскачам на места. Което като вали сняг и си с летни гуми, направо ти настръхват косите : )
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Написах го като контрапункт на съветите да кара с летни. Ако има шанс за изненади, то ще са поднесени от баба Марта. Не обичам да си оставям магарето в калта - самият аз бях в подобна ситуация и сложих китайски гуми поради независими от мен причини.