Относно смяна на ангренажен ремък

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Росен Текелиев

Шкода Новак

Мнение от Росен Текелиев »

От август месец 2023 година съм собственик на Шкода Супърб спортлайн фейслифт 2020 година внос от Германия , в момента е на 82 000 километра и се чудя дали да сменям ангренажния ремък с ролки и водна помпа разбира се. При студен старт сега , като е студено оборотите са по високи не се чува шум от ремъка , но паднат ли оборотите се чува лек шум не от ролка ,ами според мен е от самия ремък , след като загрее няма никакъв шум.Отидох до Еуратек за консултация , но колата беше загряла гледаха слушаха и ми казаха да карам , без да се притеснявам понеже производителя препоръчва смяна на 210 000 километра или 5 години.Аз имам приятел , който работи в Еуратек , но в София и при тях имало спусната информация , че фейслифта имат несъответствие в ролка и ремък и препоръчват да се сменя. Ако някой е запознат ще бъда много благодарен да сподели.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

И мен на няколко места ме посъветваха най-късно на 120к да сменя, даже по-скоро около 90к, особено, ако караш повечко градско.

Само не разбрах, Супърбите не са ли с верига вместо ремък?
Ние като гледахме през капачката за масло и по-скоро на верига изглежда.
Росен Текелиев

Шкода Новак

Мнение от Росен Текелиев »

Ами моята е дизел и е с ремък за бензиновите мотори не зная , но мисля че те са с верига.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Росен Текелиев - Аз бих си го сменил, най-малкото за връзване на гащите. 5-те Години съвсем наближават - няколко Месеца не мисля, че ще спестят каквото и да било. Най-много още да поскъпнат частите и труда [smilie=hunter.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”