Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
То всичко работи ама от време на време за части от секундата вади грешка, че нещо не работи. Даже по време на коледните празници ми звъняха от ЕТ че ми светел жълт триъгълник на таблото да съм идел да видят какъв е проблема. Той светва, че примерно светлини не работят, парктроник, дистроник и т.н но на практика всичко работи. С по-преди ъпдейти бяха разнообразни неща от време на време с последните ъпдейти нещата се пооправиха някак си. Като стане за смяна на маслото ще видя какво ще каже диагностиката в ЕТ за софтуерните духчета, които населяват тоя долнопробен чешки кош.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Я пак? Звънят ти от ЕТ да ти кажат, че на таблото ти свети жълт триъгълник???
Ебати сбъркания свят.
Ебати сбъркания свят.
Бееееее.....
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Това е услуга от месец два някъде доколкото знам. И на мен ми се случи миналата седмица. За да сработи трябва да си избереш от приложението им сервиз по избор и идеята е, ако ти светне нещо по таблото те получават информация за това и да ти звъннат на време и да ти кажат какво трябва да направиш. Идеологично звучи добре, но на практика всичко се случва със закъснение от ден два. Кофтито е,че те получават,че само е светнала оранжева лампа, но не и в комбинация с какво. Доколкото знам се е случвало да звънят за свършила течност за чистачки.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Не е ново. Звънят ми от 2019. Първият път беше за проблем със задните светлини, а тя всъщност историята беше, че @JORDITO ми монтираше задната камера и беше разкачил стопа, а междувременно се наложи да преместим колата и съответно тя наби грешка. Звъннаха на следващия ден.
Последният случай, също подобен, но от миналата седмица. Пак неработещи задни светлини от дясно. А тя колата при тях за боя на заден десен калник.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Последният случай, също подобен, но от миналата седмица. Пак неработещи задни светлини от дясно. А тя колата при тях за боя на заден десен калник.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Доста мижава услуга и леко малоумна идея да ти звънят за изгоряла крушка например.
Но пък сигурно някъде работи да се вземат кинти от клиента за 'услугата'.
Но пък сигурно някъде работи да се вземат кинти от клиента за 'услугата'.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- mariyan
Нищо не струва въпросното нещо. Предполагам, че не го правят и за всички клиенти. Ние сме относително голям корпоративен клиент и вероятно това е причината.tsb написа: 31.01.2024, 23:54:21 Но пък сигурно някъде работи да се вземат кинти от клиента за 'услугата'.
- oggie
Тя тая лампа светва в комбинация с някакъв фалшив сигнал. За стотни от секундата бъгва парктроник, дистроник, налягане в гумите, светлини каквото се сетиш и изчезва. Реално проблем няма просто скапан софтуер. Аз за това и не ходя до ЕТ но наближава смяната на маслото и ще я закачим. Ако има някакъв чалъм да се рисетне хардуерно или да се преинсталира с някакво чисто копие може и да направим експеримента. Може пък и тия ОТА ъпдейти да не се инсталират правилно, знам ли.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Дали не зависи от настройките за поверителност. Щото аз съм му изключил всички възможни лай..на, не си плащам конект и въобще демонстрирам явно нежелание да ме "обслужват" онлайн. Може пък да са схванали идеята. Не съм получавал такива обаждания, но ако получа, подозирам, че ще пробудят сърбина в мен ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
@mariyan, Всички я имат тази опция не е до това дали си фирма или не. Преди два месеца някъде ми беше звъннал моя "дилър" от ЕТ, за да ми каже да я пусна тази настройка от приложението,че от Шкода ги ръчкали за това. И като го питах за какво е той тогава ми обясни. И доколкото са ми разправяли за всяка светната лампа си получават съобщение в сервиза, който си избрал и им текат по 24 часа време за реакция / отговор към клиента.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- mariyan
Възможно е. Аз даже не знаех, че е опция по избор. Реално нищо не съм настройвал по апа, откакто съм го инсталирал преди 5 години. Явно си е било така настроено по подразбиране. Не ме е подразнило достатъчно, за да се замисля дори, понеже се е случило 3-4 пъти за целия период - въпросните 2 казуса със светлините и 1-2 пъти за напомняне, че ми наближава инспекция/смяна на масло. Сега деактивирах въпросния Service Scheduling, та ще видим ще звъннат ли пак някога.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Понеже съм си избрал в приложението "Доверен сервиз" ми звъня дилъра да си сложа отметката за изпращане на данни, това го искали от Чехия, за потребителите с посочен доверен сервиз. Иначе една вечер нещо ми бъгна авторегулирането на височината на фаровете и ми светна жълта сигнализация за проблем с фаровете (както писа колегата по-горе - около коледните празници), изгасих и запалих отново - нямаше грешка и след два дни ми звъняха да питат имам ли нужда от съдействие за тази сигнализация. Потвърдих, че нямам проблем и приключихме разговора ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- oggie
Тоя триъгълник светва дори и когато ти свърши течността за чистачките. Най-вероятно дори това се подава, като сигнал към тях защото, когато ми се обадиха нямаха идея какъв е проблема а само, че светел въпросният триъгълник. Пък той дори не светеше ....
- Kamen
Привет, колеги.
Някой може ли да ми каже: с кой модел DSG кутии оборудват последните О4 2.0TDI,150кс.?
Благодаря.
Поздрави!
Някой може ли да ми каже: с кой модел DSG кутии оборудват последните О4 2.0TDI,150кс.?
Благодаря.
Поздрави!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
DQ381 трябва да е
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
От сервизната документация на Octavia IV:Kamen написа: 02.02.2024, 18:37:43 Някой може ли да ми каже: с кой модел DSG кутии оборудват последните О4 2.0TDI,150кс.?
O4 2.0 TDI 110KW (150 к.с.) се оборудва с:
DQ381 (gearbox 0GC), Gearbox identification characters TEZ, UVJ, UVP, VCW.
O4 2.0 TDI 4x4 110KW (150 к.с.) се оборудва с:
DQ381 (gearbox 0GC), Gearbox identification characters TJH, VDU.