Не знам от къда да започна, че още съм под влияние на емоциите.
Да кажем, че всичко тръгна от един износен обтегач на Passat 5.5 AWT автомат, чийто ремонт излизаше колкото колата (а и предстоеше обслужване на ремъци, ролки, дискове + накладки и др.) и реших, че е време за нещо по-"модерно".
Та от средата на декември се оказа, че трябва да се търси кола. Гледах определени модели, на определени цени и цъках с език... И по едно време попаднах на темата на @YYakovliev, за "преродения" Superb. Изчетох почти всичко + темата за проекта и на следващия ден бях в Дружба
Набързо се огранизира всичко с документи, кредити и прочие и на 5-ти януари подписах. На 19-ти я взех, като нарочно забавих максимално, защото следващата спирка беше със запазване на дата. Така на 22-ри колата вече беше при нашия приятел в Герман, а аз нямах търпение да си я взема.
От събота до днес вече сме на 1100 км, разработката върви с пълна пара. Правят се кратки пътувания от по 100-180 км с леки почивки. Ето и малко снимки:

Колата е с монтиран Xpel Ultimate на цялата предница, Nanolex крамина на лак, джанти, стъкла, интериор. Георги от GK Autodetailing е един от най-човечните и разбрани хора, които съм срещал, страхотен професионалист и горещо го препоръчвам, ако някога се чудите не дали, а къде да правите подобни обработки.
Заредил съм се вече с компресор за гуми, iK Foam Pro 2+, козметика за почистване, включително 1-2 интересни продукта, които не съм срещал из форума, но за тях друг път.
Няма какво толкова да коментирам по самата кола - не е супер нов модел, вие знаете по-добре от мен къде и е силата и къде са и слабите страни. Личните ми впечатления са повече от положителни, но пак ще повторя колегата "получавате точно това, за което плащате - нито повече, нито по-малко".
"Драмата" ми е основно с DSG, но все пак 8 години съм карал ZF 5HP19, та ще се разберем някак си, сега с учим да тръгваме на 1-ва.
Другата ми голяма "драма" е липсата на "пера" на волана, но както казах и по-рано беше наличен автомобил - т.е. готова конфигурация, която отговори на 99% от критериите ми (затова и драмите са в кавички, не развалят удоволствието от шофирането, но ако мога да ги изчистя ще е още по-добре). Четох, че има някаква опция да се вземе волан с пера и да се смени, та ако някой има повече информация как може да стане, нека сподели. Не ми трява да е капацитивен (моя не е).
Засега е това, следващата стъпка е да навъртя 3-4к км и да правя първа смяна масло, като вече знам към кой да се обърна за съдействие за правилната марка
Общо взето другото нещо, което наклони везните към марката е именно тази общост тук. Благодарности на всички, които отделят от времето си, за да споделят безценния си опит с другите. Наистина сте полезни и вашето мнение е важно!
Това е от мен за сега, лека вечер на всички

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)