Време за доставка на Kodiaq - личен опит
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Проследява се прогнозна седмица на производство. Същата може да "плува" във времето. Тази информация я дава дилъра при кайто си направил поръчката. Има "заключване" 3 седмици преди производство. Преди това можеш да променяш/добавиш неща по нея, но това може да се отрази на прогнозата в зависимост от промяната. Аз съм поръчал Карок Вежън на 21.04.23. Уж 8-12.01.24 ще я правят. За Кодяк не знам как е. Повечето Кароци съм забелязал(с малки изключения), че се получават на 10-я месец.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Мен силно ме изненадахте с това, че може да се поръчат цветове от чешкия каталог ... Има много по-яки цветове от скучните, които са налични тук. Има едно брутално зелено 
Ще взема да проуча моя човек за Супърба, който поръчах преди около месец.
Ще взема да проуча моя човек за Супърба, който поръчах преди около месец.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
RAPTOR_84
По Супърб не може да конфигурираш вече.Така ми каза дилъра ми.До изчерпване на наличностите са и после новия модел вече купуваш.
Те за това са с такиваотстъпки на Супърб в момента,но купуваш готови конфигурации наъ вероятно са произнедени вече.Хубавото е че пристигат за 2-3 месеца в момента.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На Кодиак в момента дават бонус сервизното обслужване до 100к
Бееееее.....
- Nii
- Гараж: Kodiaq 2.0TDI DSG7 4x4 2024
Поръчана на 10 октомври.
Произведена 24 ноември.
Пристигнала в София 8 декември.
можеше да я взема около 20 декември, но се забавихме с регистрацията.
Selection 2.0tdi 150hp 4x4 DSG

Произведена 24 ноември.

-
onr_cm
Разбрахте ли от търговския представител, че колата е произведена на 24 ноември? Може ли да се проследи онлайн? Пожелавам ви безопасно шофиранеNii написа: 11.01.2024, 09:48:29 Поръчана на 10 октомври.
Произведена 24 ноември.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Запитване до търговеца при когото е поръчан автомобила. Може и по имейл.onr_cm написа: 15.01.2024, 16:44:16 Разбрахте ли от търговския представител, че колата е произведена
- Nii
- Гараж: Kodiaq 2.0TDI DSG7 4x4 2024
Помолих един приятел да бръкне в базите данни на VAG по номер на шаси (поне него ми дадоха в някакъв момент).onr_cm написа: 15.01.2024, 16:44:16
Разбрахте ли от търговския представител, че колата е произведена на 24 ноември? Може ли да се проследи онлайн? Пожелавам ви безопасно шофиране
Дилъра в еуратек дори телефона не ми вдигаше.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Здравейте! И аз да се включа в чакащите. На 11.01.2024г. поръчах Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6. Сложих трети ред седалки и една дупка в тавана и цвят /исках сив металик да не се цапа, но жената каза, че повече съм искал лава син металик .... каквото и да значи това/, иначе вижън плюс са го наблъскали с всички глезотии
Направих едно тестово шофиране преди това. Като първи впечатления /тестовият беше дизел 200кс/ - извънземен интериор. Отличен външен вид и сравнително добра возия, но малко муден .... добре .... много муден, но с времето ще свикна. До сега търкалях едно БМВ Х3 с две турбини и близо 300кс с което определено се усещаше динамиката при изпреварване, но предстоеше да навърши пълнолетие след няколко годинки и я пуснах да търси щастието си по света
Надявам се буто да дойде по-скоро /казаха 90 дни уж/.
И понеже ще ми е първото ново бу, което купувам, ще ми е полезно да знам "що е то разработване и има ли почва у нас", естествено съм чел доста по темата, как не трябвало да се кара с над 3000 оборота и трябвало да се смени маслото след кратък пробег .... но друго си е да питам някой, който е минал по този път.![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Направих едно тестово шофиране преди това. Като първи впечатления /тестовият беше дизел 200кс/ - извънземен интериор. Отличен външен вид и сравнително добра возия, но малко муден .... добре .... много муден, но с времето ще свикна. До сега търкалях едно БМВ Х3 с две турбини и близо 300кс с което определено се усещаше динамиката при изпреварване, но предстоеше да навърши пълнолетие след няколко годинки и я пуснах да търси щастието си по света
Надявам се буто да дойде по-скоро /казаха 90 дни уж/.
И понеже ще ми е първото ново бу, което купувам, ще ми е полезно да знам "що е то разработване и има ли почва у нас", естествено съм чел доста по темата, как не трябвало да се кара с над 3000 оборота и трябвало да се смени маслото след кратък пробег .... но друго си е да питам някой, който е минал по този път.
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@GOMOR, честито за поръчката.
С цвета много добре се припознах с теб. Аз също исках сив металик, но жената не хересва такива, та накрая поръчахме lava blue
Иначе @gbuyukliev добре ти го е обяснил според мен. Аз бих направил точно същото.
Доколко съм чел съм останал с впечатление, че наистина е излишно да се сменя рано първото масло. Но също така не мисля да правя повече от 10к км с едно масло. Та за сега моят план е на равни интервали от 10к, като в моя случай това е на 6-8 месеца.
С цвета много добре се припознах с теб. Аз също исках сив металик, но жената не хересва такива, та накрая поръчахме lava blue
Иначе @gbuyukliev добре ти го е обяснил според мен. Аз бих направил точно същото.
Доколко съм чел съм останал с впечатление, че наистина е излишно да се сменя рано първото масло. Но също така не мисля да правя повече от 10к км с едно масло. Та за сега моят план е на равни интервали от 10к, като в моя случай това е на 6-8 месеца.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Благодаря за съветите! С моето шофиране, вероятно ще сменям масло на определен период от време, а не на изминати километри. Колата ще се кара само събота и неделя... и до някой магазин за хляб. Малкото ми синче взе книжка скоро, та може да я търкаля и той, но до колкото го познавам и той няма да кара. Като цяло тази покупка беше доста импулсивна. Търсих малка кола за сина. Минах през фабия на две години, после реших да видя колко струват нови и видях промоцията на кодиак ... та така реших да се разделя с бмв-то и да оставя едно бу да търкаляме общо. Дано да е на късмет и дано да ни вози безаварийно и да доставя удоволствие
Когато дойде буто, ще го напудря и ще пльосна малко снимки /преди сина да го е ожулил
/
Когато дойде буто, ще го напудря и ще пльосна малко снимки /преди сина да го е ожулил
-
Tpet
- Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI
-
GOMOR
Хммм, сега видях, че адаптивното окачване трябвало да си го заявя допълнително.... Обадих се, но било вече късно и щяло да се пече буто вече... Кажете ми, че това адаптивно окачване не е чак толкова болка, че не мога да го променя и ме е яд
може и да ме излъжете ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
може и да ме излъжете - Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
GOMOR
карал съм един ситроен преди време, който се вдигаше и сваляше и беше яко да можеш да промениш височината, но до колкото разбрах това окачване не било такова, а само променяло твърдостта на амортисьорите ... незнам дали е така. Ако това му е само екстрата, мисля че не е чак толкова страшно да го няма