Покупка на 1,9 SDi

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Velin

Шкода Новак

Покупка на 1,9 SDi

Мнение от Velin »

Здравейте!
Бих искал да питам за мнение относно този двигател. Заслужава ли си покупката?
Ще се кара на 90% извън града и ми трябва надежден двигател.
Лесно ли се пътува - в смисъл умаря ли на дълъг път, шумна ли е, ускорява ли добре като за конете си?
Не, че има значение, но ако пише реален разход няма да е лошо. Предполагам около 4-4,1 извън града при нормално каране. При мен ще е около 5. Фабия с тубриниран двигател не искам.

ПС: Какви слаби места да гледам при покупка евентуално?
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Покупка на 1,9 SDi

Мнение от Мичев »

Не съм имал Фабия I, не съм тествал и 1.9SDI, но на общо основание мога да отговоря, че малък 20 годишен автомобил няма как да е комфортен на дълъг път. Със стар дизел няма и как да бъде тих. Колкото и да е железен тоя двигател, все пак е на поне 20 години, така че ще здравината му ще е на късмет. Сметките за разхода аз бих ги пропуснал.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Покупка на 1,9 SDi

Мнение от skodko »

За неждноста, ако е обслужван както трябва е неуморим. Най-честите проблеми които можеш да очакваш от него са гнп и клапа за гасене. Преди на взема моята карах на леля ми сди-то 6 месеца. Динамика не можеш на очакваш, но и не омалява по нагорнище. В града даваше 6/100 разход на магистрала със 140 па толкоз. Вдигал съм 180 с нея. На 140 е на 3000 оборота, не е най-тихата кола с тази скорост, но не е и да не можеш да си чуеш мислите. Слаби места като цяло няма, но все пак са 20 годишни коли . Гледай главно ръждата да не я е налазила.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Velin

Шкода Новак

Покупка на 1,9 SDi

Мнение от Velin »

Само комбита гледам. Хечбек не ми представлява интерес.
Nedi4a

Шкода Новак

Покупка на 1,9 SDi

Мнение от Nedi4a »

Здравейте колеги, имам skoda fabia 1.9 sdi комби.
Никакъв проблем няма тази прекрасна кола освен с дросел клапата. Смених я с втора употреба клапа
Струваше 40 лв
Адаптация палиш и лети
Единственият проблем е ръждата, но ако е внос от Австрия или Германия
Според мен правилно си се насочил
Skoda Fabia Combi 6Y5 1.9 SDI
2003
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia I”