Свързаност при Karoq facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Здравейте колеги,
Като взимах колата в сряда правихме първоначални настройки както си му е реда. Принципно сложих фабричната навигация на таблото. После като вързах телефона с блутута, Waze си тръгна по подразбиране, защото така си бях с Фокуса. Интересното в случая беше, че като цъкнах "Дом" на Waze, нямах фабрична навигация на кокпита, но ми показваше стрелките за следващ завой и разстоянието до него. Ще се пробвам някой път да снимам в задръстването преди "Скобелева майка" на влизане в Пловдив от магистралата.
Като взимах колата в сряда правихме първоначални настройки както си му е реда. Принципно сложих фабричната навигация на таблото. После като вързах телефона с блутута, Waze си тръгна по подразбиране, защото така си бях с Фокуса. Интересното в случая беше, че като цъкнах "Дом" на Waze, нямах фабрична навигация на кокпита, но ми показваше стрелките за следващ завой и разстоянието до него. Ще се пробвам някой път да снимам в задръстването преди "Скобелева майка" на влизане в Пловдив от магистралата.
Последно промяна от spaldingrs на 26.01.2024, 16:52:10, променено общо 1 път.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Waze няма как да го изкараш на кокпита.spaldingrs написа: 26.01.2024, 15:43:59 нямах навигация на кокпита, но ми показваше стрелките за следващ завой и разстоянието до него.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Потвърждавам, картата няма как да се изкара на Виртуалния кокпит, но в зависимост от кокпита излиза различна информация от Waze. На т.нар. Modern като че ли излиза най-много информация, но Waze картата я няма.
- spaldingrs
Това го зная, написал съм, че фабричната я пратих мужду обороти и скорост. След свързване с телефона, фабричната не се показваше, а стреки.
-
ShaMana
На така наречения дигитален дашборд, може да се визуализира единствено фабричната навигация в пълната и красота.
-
nitro
Е, не е чак толкова зле.
-
ShaMana
Всъщност не го казвам иронично, на мен си ми харесва. Единствено щеше да е впечатляващо ако имаха интеграция с двете допълнителни системи, и те да могат ходят там също.
-
nitro
Няма как. Това е въпрос на лицензи и протоколи на всеки производител. Остава да се надяваме на по късен етап това да е възможно чрез някой ъпдейт, но често казано не ми се вярва.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
То не само това ами замислете се,че всъщност ако всеки разработчик има достъп до главния екран, където се виждат важните неща за една кола, това дава свобода на този разработчик да прави каквото си иска и да показва като данни каквото му падне.Затова според мен има лимит приложенията от Android Auto и Car Play да имат достъп само до "таблета". Най-удобно би било системите на колите да използват изцяло Google Maps примерно и да може да си го визуализираш където ти е кеф, но това е друга тема.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
ShaMana
Проблема всъщност е обратния. АА и CarPlay в текущата им интеграция се изпълняват ексклузивно на телефона. Кода който колата държи е единствено да позволи трансфера на данни между двете за визуализация.
Това означава, че колата няма идея какво тези софтуери подават като информация, както и те нямат идея какво се случва с автомобила. Възможно е Google или Apple да имат ергономични изисквания за изпълнение и това да е стопър, но дигиталния даш е просто още един дисплей. Буквално нищо не спира да се интегрира визуализацията върху части от него като контрола е изцяло независим. Проблема е, че няма да е ергономично. Колата няма достъп от навигационния софтуер на телефона от всичко останало. За да се случи адекватно, както е с фабричната навигация, трябва по-тясна колаборация между компаниите. Както Polestar например имат интеграция със Гугъл сървиси в някои нови модели. Пари, усилия, не си заслужава.
Това означава, че колата няма идея какво тези софтуери подават като информация, както и те нямат идея какво се случва с автомобила. Възможно е Google или Apple да имат ергономични изисквания за изпълнение и това да е стопър, но дигиталния даш е просто още един дисплей. Буквално нищо не спира да се интегрира визуализацията върху части от него като контрола е изцяло независим. Проблема е, че няма да е ергономично. Колата няма достъп от навигационния софтуер на телефона от всичко останало. За да се случи адекватно, както е с фабричната навигация, трябва по-тясна колаборация между компаниите. Както Polestar например имат интеграция със Гугъл сървиси в някои нови модели. Пари, усилия, не си заслужава.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
@ShaMana, Polestar нямат интеграция с Google Services, те използват Android Automotive, което е коренно различно от Android Auto. Там приложенията си вървят директно в инфотейнмънта на колата, а не на телефона, но това е друга тема, която няма много общо с текущата.
Като цяло Android Auto има доста възможности, дори да чете доста данни от самата кола, вече друг е въпроса дали производителя на колата е интегрирала тези сървиси, които дават тази информация.
Като цяло Android Auto има доста възможности, дори да чете доста данни от самата кола, вече друг е въпроса дали производителя на колата е интегрирала тези сървиси, които дават тази информация.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- spaldingrs
Добро утро колеги,
Вчера на разходка до Бачковския манастир, пробвах ACC- то по "Асеновградско шосе". Много ми харесва, лесно и достатъчно далеч локализира автомобила отпред, а тези, които се престрояват, бързо ги прихваща и реагира.
Вчера на разходка до Бачковския манастир, пробвах ACC- то по "Асеновградско шосе". Много ми харесва, лесно и достатъчно далеч локализира автомобила отпред, а тези, които се престрояват, бързо ги прихваща и реагира.