Superb 2.0 TDI DSG 200hp 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Всяко суди със с-троник е с халдекс. Демек в Европа само С и РС модели са с торсен и по-точно с crown diff.
ПС: 50tdi е с типтроник в ЕС
ПС: 50tdi е с типтроник в ЕС
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Здрасти. Въпреки че съм със стария мотор 190кс ще отговоря: 1. При 140 с темпомат и без нервни маневри не е непостижим този разход. 2. При мен няма на 10к разход с моето каране. 3. В кал няма да пробвам, а в сняг 15см на баир не ме е оставяло.Advokaat написа: 20.01.2024, 20:12:03 1. Разходът на гориво дали реално е между 6.2-6.6 при 140км/ч на магистрала?
2. Разходът на масло дали се побира в 1л/10000км?
3. 4х4 дали ви е оставяло при сняг и кал?

-
krisaka
- Гараж: Superb III Scout 2.0TDI 200hp
Здравей, колега, карам Супърб Скаут 4х4, 200к.с. тди, при извънградско Плевен-София, през нощта пътувах до летището и се върнах, карал съм навсякъде 140-160, като средна скорост след 320км ми даде 120км/ч ( заради малкото каране в града), среден разход ми даде 7.2л/100км. Същият маршрут през деня с движение, при магистрално до 140км/ч и на второстепенен път 90-120км/ч ми дава разход между 5,5-6,5л/100км. Градско в Плевен ми варира между 9-10л/100км (при изключена старт-стоп система). Регенерациите не са болка за умиране, даже не ми правят впечатление като си я пусне, 10-тина минути карам и е готова, обикновено я пуска след дълго пътуване като я карам в града и е загряла на 90гр. Докато си свърша някаква работа и отида от точка А до точка Б е готова.
Относно разхода на масло не мога да споделя мнение, колата ми е на 5000км, засега нямам проблеми, не ми е светнала лампата, а честно казано не съм гледал и на щеката докъде е. (На 10 000км ще си го сменям).
Това ми е първа кола 4х4 и не бих се върнал отново само на предно или задно. Голямо предимство е не само зимата в снега, ами и в завои, в мокро и хлъзгаво време каквото е есенно и пролетно време. В големи снегове не съм я забивал, но за това което си описал, че ще ти е нужна, мисля че ще ти върши перфекта работа и ще ти доставя удоволствие от карането.
П.с. Имам и А4, разликата в комфорта и големината е огромна, особено ако си с дете. Висок съм 180см, 95кг, зад мен в А4ката не може да седне никой, дори на детето столчето като го сложа и не може да се изпъне краката, че опират в облегалката на предната седалка. В супърба зад мен сядат глигани по 200см и по 120кг и не им опират краката
.
Относно разхода на масло не мога да споделя мнение, колата ми е на 5000км, засега нямам проблеми, не ми е светнала лампата, а честно казано не съм гледал и на щеката докъде е. (На 10 000км ще си го сменям).
Това ми е първа кола 4х4 и не бих се върнал отново само на предно или задно. Голямо предимство е не само зимата в снега, ами и в завои, в мокро и хлъзгаво време каквото е есенно и пролетно време. В големи снегове не съм я забивал, но за това което си описал, че ще ти е нужна, мисля че ще ти върши перфекта работа и ще ти доставя удоволствие от карането.
П.с. Имам и А4, разликата в комфорта и големината е огромна, особено ако си с дете. Висок съм 180см, 95кг, зад мен в А4ката не може да седне никой, дори на детето столчето като го сложа и не може да се изпъне краката, че опират в облегалката на предната седалка. В супърба зад мен сядат глигани по 200см и по 120кг и не им опират краката
-
silent
Важно е да уточниш коя година е Аудито. А4 от преди 30г.няма нищо общо като размери с актуалния модел.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
то и В7 няма нищо общо с актуалниа модел, пък са на 15-ина години последните произведени бройки
-
shpeki
Преди 30 години е имало ауди 80.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И новите А4 са тесни по дължина на задната седалка. Явно си е запазена марка на модела.
Дума не може да става за сравнение със Супърб в това отношение. Даже и в Октавия 4 пространството за крката отзад е повече от А4.
Дума не може да става за сравнение със Супърб в това отношение. Даже и в Октавия 4 пространството за крката отзад е повече от А4.
Бееееее.....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами незнам дали е редно да наричаме нещо нормално - глезотия. За мен е странно седани и комбита в тоя клас да осигуряват на седящият отзад генекологичен стол.
Вярно, че китайския пазар управлява тенденциите... ама и Ханс е човек... мейби.
Бееееее.....
-
shpeki
Отзад е за деца все пак, ако искаш да си такси има други коли. Всичко си е сегментирано.
-
silent
A4 се ражда 1994г. Т.е точно преди 30г. От тогава модела се е удължил с почти 30см и уширил с повече от 10 см. Което колкото и малко да изглежда хич не е малко.Реално размерите на Супърб са между А4 и А6 и по-близо до А6 като изключим междуосието. Затова мисля че трите модела са несравними. Да не говорим че сравняваме бюджетарка с премиум и само който не е карал Ауди може да си помисли да бута Шкода в подобни сравнения. Дори омразния ви Пасат е повече кола от Шкода.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Това в темата "смях в залата" ли да го слагам? Защо мислиш, че ние с грозните шкоди 'мразим' пасат и какво значи 'повече кола'?
-
Advokaat
Съжалявам за споровете и хейтовете , които породих, но се радвам , че получих няколко адекватни отговора. Благодаря на колегите!
Та за мен моята шкода си е бракма. Макар да е 2016 2.0тди 150кс ръчка с предно предаване, оборудване Style, купувана от ЕТ за 41к, пак ще си остане такава.
Базата ми за сравнение беше лагуна 1. Ем на размери абсолютно еднакви, ама вътре шкодата с 5 см по-тясна! На дължина иди дойди, защото шкода използват трика с по-тесни задни седалки.....
Като добавим и зле настроено окачване с изпотени амортисьори + меки пружини, скърцащи тампони, + кофти тапицерия и скърцащи седалки, + шумове от колонката над 110км/ч, + луфтове в скоростната, то не знам как да я нарека.
Държа я заради разхода от 6-8 градско и 5-5.5 извън при 140км/ч на магистралата и заради големия багажник!
Като екстри ми липсват 4 задвижващи колела, за да не се налага да рина сняг след снегорин и да не съм със свито сърце ако съм на язовир и завали.
Бих се зарадвал на подгрев на предно стъкло, темпомат със спирачки и светлинен асистент.
Ръчка не ща да видя повече.
Също не съм готов психически за двуцифрен разход на гориво особено извън градско.
То ако е така има една СТИ на 420кс беше ....
Затова и бяха така зададени въпросите.
Струва ли си да блъсна 81к за нов супурб с приличен разход на гориво и без туба с масло в багажника или да търся нещо подобно с реални 4 задвижващи колела.
Отново благодаря!
Та за мен моята шкода си е бракма. Макар да е 2016 2.0тди 150кс ръчка с предно предаване, оборудване Style, купувана от ЕТ за 41к, пак ще си остане такава.
Базата ми за сравнение беше лагуна 1. Ем на размери абсолютно еднакви, ама вътре шкодата с 5 см по-тясна! На дължина иди дойди, защото шкода използват трика с по-тесни задни седалки.....
Като добавим и зле настроено окачване с изпотени амортисьори + меки пружини, скърцащи тампони, + кофти тапицерия и скърцащи седалки, + шумове от колонката над 110км/ч, + луфтове в скоростната, то не знам как да я нарека.
Държа я заради разхода от 6-8 градско и 5-5.5 извън при 140км/ч на магистралата и заради големия багажник!
Като екстри ми липсват 4 задвижващи колела, за да не се налага да рина сняг след снегорин и да не съм със свито сърце ако съм на язовир и завали.
Бих се зарадвал на подгрев на предно стъкло, темпомат със спирачки и светлинен асистент.
Ръчка не ща да видя повече.
Също не съм готов психически за двуцифрен разход на гориво особено извън градско.
То ако е така има една СТИ на 420кс беше ....
Затова и бяха така зададени въпросите.
Струва ли си да блъсна 81к за нов супурб с приличен разход на гориво и без туба с масло в багажника или да търся нещо подобно с реални 4 задвижващи колела.
Отново благодаря!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
kras4o, Задаваш въпроси на телевизор, който е включен на 7/8... или Атака. 
Бееееее.....
-
Advokaat
За това и благодарих на колегите споделили мнение с такива автомобили.
Защото ако Супурба ( миксер ) ще ми гори 8+ извън градско, то тогава V6 си е за предпочитане ( да знам защо гори ) и може би ще е не халдех, а торсен.
Подчертавам - колата ще се ползва основно градско , а не за снегорин или да дърпам камиони. Искам спокойно като ми се наложи в сняг или локва да мина и замина без драми с вериги и такива неща.
STI на Субаро влиза в джоба ми, но не харесвам бензин!
Защото ако Супурба ( миксер ) ще ми гори 8+ извън градско, то тогава V6 си е за предпочитане ( да знам защо гори ) и може би ще е не халдех, а торсен.
Подчертавам - колата ще се ползва основно градско , а не за снегорин или да дърпам камиони. Искам спокойно като ми се наложи в сняг или локва да мина и замина без драми с вериги и такива неща.
STI на Субаро влиза в джоба ми, но не харесвам бензин!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не взимай 2.0TDI в такъв случай! Никакъв нов дизел не взимай за градско!
Бееееее.....