Питане за ТО
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
wallofsky
Питане за ТО
Здравейте!
Тъй като с търсачката не намерих тема с отговор на моя въпрос отварям нова. Ако се повтарям, нека някой да ми изпрати линк към съществуващата и моята тема да бъде изтрита.
И сега въпросът: от скоро имам Октавия 3, поддържана само при официалния представител, ме интересува кога е било последвото ТО и какво е правено, както и кога е сменен последно ангренажния ремък. Надявах се в сайта на представителя на Шкода да има информация, но такава не открих.
Благодаря предварително!
Тъй като с търсачката не намерих тема с отговор на моя въпрос отварям нова. Ако се повтарям, нека някой да ми изпрати линк към съществуващата и моята тема да бъде изтрита.
И сега въпросът: от скоро имам Октавия 3, поддържана само при официалния представител, ме интересува кога е било последвото ТО и какво е правено, както и кога е сменен последно ангренажния ремък. Надявах се в сайта на представителя на Шкода да има информация, но такава не открих.
Благодаря предварително!
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Питане за ТО
Единия вариант е да им звъннеш на Еуратек, но не мисля че ще ти дадат информация по телефона, по-скоро трябва да се уговориш и да идеш при тях. Другия вариант е някой да ти провери ВИН-а в една електронна система за историята на колата. За съжаление не помня кой имаше регистрация там да направи проверка.
-
wallofsky
Питане за ТО
Да, действително информация по телефона от ЕТ не дават. Ще се наложи да отида на място, но като нов собственик на автомобила ме интересува подробната сервизна история, каквато се съмнявам че ще получа. Старият собственик ми даде някакви разпечатки от ЕТ, от където е видно че през март 2023 г. са сменени масло, филтри, спирачна течност и че при слеващото ТО предстои проверка на отработените газове. Понеже колата е почти на 150 к, за мен е важно да знам кога предстои смяна на ангренажен комплект, водна помпа и свързаните с тях компоненти (пистов ремък, ролки и останалите джунджурии
). Някой с опит, ако може да даде информация ще съм безкрайно благодарен, а че ще се ходи при оторизирания представител е ясно, но е важно да не изпусна момента и да се прецака нещо по автомобила.
Последно промяна от wallofsky на 17.01.2024, 16:03:00, променено общо 2 пъти.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Питане за ТО
ЕТ ще ти кажат, а сам ще прецениш дали е нужно по-рано да го направиш
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
wallofsky
Питане за ТО
Да, в ЕТ ми казаха, но не всичко, защото мен ме интересува кога какво е правено по колата. В разпечатката на сервизната история има информация за дати на посещенията, колонка "Ресурс №" (някакви кодове) и "№ на клиента за фактуриране" (пак кодове) плюс колонки с не толкова интерекни неща.
Лошото е, че не погледнах на място какво ми дават, за да поискам подробна информация. Слагам снимка на разпечатката.

Лошото е, че не погледнах на място какво ми дават, за да поискам подробна информация. Слагам снимка на разпечатката.

- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Питане за ТО
Не знам дали за Октавия 3 се поддържа, но в мобилното приложение на Шкода (MyŠkoda) ако си регистрираш автомобила (по VIN) от Car Details може да си свалиш един digital certificate, където вътре е описана колата, как във времето са се трупали километрите и сервизните обслужвания (при оторизираните сервизи само, предполага се). За съжаление не е твърде детайлна информацията, но все е нещо. Моята кола е твърде нова и нямам много записи в сервизната история така или иначе - затова нямам много преки наблюдения. Но пък може на теб да е полезно.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Питане за ТО
Страхотна сервизна история за клиент. Дано не си давал пари за това Нищо. Просто нямам думи.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
vanesto
- Гараж: Octavia 3 FL 2018 DGTE
Питане за ТО
Пробвах за О3 FL, не се поддържа.yovko написа: 04.02.2024, 16:48:52 Не знам дали за Октавия 3 се поддържа, но в мобилното приложение на Шкода (MyŠkoda) ако си регистрираш автомобила (по VIN) от Car Details може да си свалиш един digital certificate, където вътре е описана колата, как във времето са се трупали километрите и сервизните обслужвания (при оторизираните сервизи само, предполага се). За съжаление не е твърде детайлна информацията, но все е нещо. Моята кола е твърде нова и нямам много записи в сервизната история така или иначе - затова нямам много преки наблюдения. Но пък може на теб да е полезно.
-
wallofsky
Питане за ТО
Сервизна история не намерих в приложението.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Питане за ТО
Не се предоверявайте на този сертификат. При мен показва невярно оборудване на автомобила.yovko написа: 04.02.2024, 16:48:52 Не знам дали за Октавия 3 се поддържа, но в мобилното приложение на Шкода (MyŠkoda) ако си регистрираш автомобила (по VIN) от Car Details може да си свалиш един digital certificate, където вътре е описана колата, как във времето са се трупали километрите и сервизните обслужвания (при оторизираните сервизи само, предполага се).
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Питане за ТО
Сертификат има, но не в приложението, поне при мен. Вижда се при логване в сайта.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Питане за ТО
В обновеното им приложение само My Skoda се появи . В My Skoda Essentials го няма .
Иначе е тук

И после на последния ред . И може да се свали оттам .
Иначе е тук

И после на последния ред . И може да се свали оттам .
-
wallofsky
Питане за ТО
За съжаление при регистрация по VIN на моятя Октавия 3 в MyŠkoda излиза, че за този автомобил информация не се поддържа и ме препраща към версията Essentials (където пак няма инфо за сервизна история).yovko написа: 04.02.2024, 16:48:52 Не знам дали за Октавия 3 се поддържа, но в мобилното приложение на Шкода (MyŠkoda) ако си регистрираш автомобила (по VIN) от Car Details може да си свалиш един digital certificate, където вътре е описана колата, как във времето са се трупали километрите и сервизните обслужвания (при оторизираните сервизи само, предполага се). За съжаление не е твърде детайлна информацията, но все е нещо. Моята кола е твърде нова и нямам много записи в сервизната история така или иначе - затова нямам много преки наблюдения. Но пък може на теб да е полезно.
Стана ми много интересно като онзи ден инфо системата на автомобила взе да ми брои дните до техническо обслужване през март. Като бях обаче на 3-ти февруари в представителството в Надежда, служителят който ми извади "пълната сервизна история" каза, че преди по-малко от 10 к километри са сменени масла, филтри и ангренажен ремък и няма нищо за правене
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Питане за ТО

Като си обслужих колата ми издадоха този отчет с всички обслужвания, дати, километри. Покажи им го следващия път.

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Питане за ТО
На мен такова нещо никога не са ми давали/показвали. Ти ли си го иска или просто ти го издадоха?naster написа: 18.02.2024, 08:00:02 Като си обслужих колата ми издадоха този отчет с всички обслужвания, дати, километри.