Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Пусни си хронометръра и виж колко са 3 секунди. 
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Еми ако не ти стигнат тези 3 секунди да изпревариш? Може да ти са окажат страшно много
То цялото изпреварване с по-бърза кола може да стане за 3 секунди. Та мен лично ме дразни и не мога да я чакам да се накани да тръгне колата.
Първия път като е карах на подбалканския първото, което си помислих къде са тези 200 коня и то на изпреварване...
Първия път като е карах на подбалканския първото, което си помислих къде са тези 200 коня и то на изпреварване...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
2-3 секунди са безумно много. Може да има и значение колко си я намачкал де, според мен мисълта тече около 0.5 - 1 секунда на кикдаун. И пада наполовина на S. Но определено е осезаемо, например спрямо дъртия S2 с ръчни скорости, който имаше напрактика моментален респонс.
Между другото на срещата си говорихме с чичо Тончо (Кодиак 190 дизел) и той сподели, че след едно посещение в сервиза, това поведение на колата е станало много по-осезаемо. Вероятно се е сдобил с някой ъпдейт, с който аз съм награден още от завода.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Между другото на срещата си говорихме с чичо Тончо (Кодиак 190 дизел) и той сподели, че след едно посещение в сервиза, това поведение на колата е станало много по-осезаемо. Вероятно се е сдобил с някой ъпдейт, с който аз съм награден още от завода.
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Всъщност, ако се вземе предвид по-ранното връщане на предавка с ръчката, нещата се изравняват. Ти и с автомата можеш да върнеш една предавка малко преди прозореца за изпреварване и да чакаш 'в обороти'.Цецо75 написа: 15.01.2024, 17:43:58 например спрямо дъртия S2 с ръчни скорости, който имаше напрактика моментален респонс
Разбира се, нещата при тръгване от място не са същите. Еле пък ако се включи старт/стопа.
На мен ми е направило впечатление, че ако през целия маршрут карам по-динамично, дори и на Д, държи по-високи обороти и не заспива по средата на пътя.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Свиквай тук е такаmarcas написа: 15.01.2024, 14:27:31 Май мен визираш, че тествах минусите как работят и ги махнах после. Как и да е, слагай да има, аз съм нов тук.
Мине не мине и се започва едно бясно зацикляне по най-безумно глупави въпроси и гледаш след няколко часа - БАМ...5 страници с коментари 99% безсмислени или без връзка с темата
Ама пък Форумът е жив така... въпрос на гледна точка и философия.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
silent
Форума е като селската кръчма. Много кръчмаски лалардии и по нещо ценно интересно забавно. Останат ли само двама трима пияници па макар и лични пияници,смятай кръчмата е затворила. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
@Shake, ти започна темата, редно е да се похвалиш с возилото 

По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Вече горд собственик от днес
Каквато и да е колата в крайна сметка, удоволствието е голямо! За 10км от ЕТ до вкъщи, ами кеф ми беше

"Моя убавец" пак ме издразни много, ама друг път ще разправям (тея ЕТ наистина са дъно откъм обслужване).
Каквато и да е колата в крайна сметка, удоволствието е голямо! За 10км от ЕТ до вкъщи, ами кеф ми беше

"Моя убавец" пак ме издразни много, ама друг път ще разправям (тея ЕТ наистина са дъно откъм обслужване).
- Shake
skertin, тъкмо съм писал 
-
Marv_sko
Имам чувството, че 3/4 от супърбите в България ще са lava blue. И аз съм си поръчал такава 
-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Честито, Shake !
Много безаварийни километри и още повече сбъднати дестинации![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Много безаварийни километри и още повече сбъднати дестинации
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Браво, честито, със здраве да си я караш, много да ѝ се радваш и да ти служи вярно!
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Честито!
Радвам се, че на финалната права сменихме цвета
Както ме е и яд, че не питах дали мога да взема от чешкия каталог. Както и да е - моля те, дръж ни в течение с точка 4 - разработването. Събирам мнения за подходящи маршрути в първите дни.
Радвам се, че на финалната права сменихме цвета
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Ще следя за идеи. И аз обичам да пътувам!
- Shake
Да, буквално едвам я изкарах. Човекът ми вика "дай да я изкарам аз" ама друг пътgbuyukliev написа: 15.01.2024, 20:36:53 Малее... стаята за изписване в Дружбата пълна ли е Честито, правилният цвят си избрал!
Мисля да направя едно обобщение по първоначалните точки тия дни, поне от моя гледна точка. Реално, трябва да изкажа огромни благодарности на много хора в този форум. Като се почне от решението да купя, до избора на екстри/двигател, до всичките схеми преди да се кача, страшни сте, честно!Tuscany написа: 15.01.2024, 20:42:48 Както и да е - моля те, дръж ни в течение с точка 4 - разработването. Събирам мнения за подходящи маршрути в първите дни.
Иначе, тази седмица се очертава малко натоварена на работа, та освен един/два пъти градско по 10-15км, няма да мога да я поразкарам. Събота/Неделя обмислям София -> Клисурския Манастир (до Враца) -> София. Разнообразен път е. Следващите два уикенда са Сандански и Разград.