Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Супер екстра за матрични фарове - да, ама за обикновените с рефлектор ми е подозрително много тази екстра. Вярно са ЛЕД и може да пуска и спира нещо ама като не може да го регулира къде и колко сочи...
Ама то това пуска дългите, когато няма коли пред/срещу теб и ги гаси когато се появят. Няма общо с матричните. Просто включ/изключ.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
atanashh написа: 14.01.2024, 16:00:30
Супер екстра за матрични фарове - да, ама за обикновените с рефлектор ми е подозрително много тази екстра.
Не съм много съгласен. На обикновени фарове автоматичната смяна къси/дълги си работи много коректно и е чудесна опция. Досега никой не ми е присветнал, че съм го заслепил.
Според мен за матрични лед фарове няма как и да я има, тъй като принципа на работа там е друг. @mapto, дали ще пасне на твоя автомобил, след като я "купиш отделно" от онлайн магазина на Skoda - не знам.
Може да се чуеш с Любомир Николов от ЕТ по казуса, но не намирам телефонния му номер.
Така де, за това говоря Даваш 400 лв. да ти пуска само дългите и да ги спре като няма никой. Нищо общо с матричните. А това пък всеки си го е правил откакто е почнал шофира.
Към колегата с питането - тръгни да я купуваш екстрата и виж дали няма да ти излезе опция за 1 месец пробно.
Аз 2 неща съм тръгвал да купувам и двете ги имаше и пробен период за месец.
И двете ми бяха безсмислени и така и не ги купих та пробата е супер опция
Щом има камерата и само софтуерно трябва да се активира, може да пробваш и сам да го направиш с OBD11 или Carly, или някоя друга подобна диагностика, която позволява кодиране. За моята Скала примерно това е начина да се активира:
hilldegarn написа: 14.01.2024, 17:37:10
може да пробваш и сам да го направиш с OBD11 или Carly, или някоя друга подобна диагностика, която позволява кодиране.
Няма да е толкова просто при O4, тъй като О4 има SFD-защита на голяма част от контролерите, на 09-Central Electrics в това число. За да се кодира каквото и да било, трябва първо да се извърши SFD Unlock на съответния контролер. След 30 минути той автоматично се заключва отново. Като изключим скъпите професионални диагностични устройства, от популярните евтини такива само OBDEleven Pro и OBDEleven Ultimate (т.е. OBDEleven с годишен абонаментен план) могат да правят SFD-отключване.
atanashh написа: 14.01.2024, 17:27:07
Така де, за това говоря Даваш 400 лв. да ти пуска само дългите и да ги спре като няма никой. Нищо общо с матричните. А това пък всеки си го е правил откакто е почнал шофира.
Към колегата с питането - тръгни да я купуваш екстрата и виж дали няма да ти излезе опция за 1 месец пробно.
Аз 2 неща съм тръгвал да купувам и двете ги имаше и пробен период за месец.
И двете ми бяха безсмислени и така и не ги купих та пробата е супер опция
Ще видя за пробен период. Макар че я купувам с фактура.
hilldegarn написа: 14.01.2024, 17:37:10
Щом има камерата и само софтуерно трябва да се активира, може да пробваш и сам да го направиш с OBD11 или Carly, или някоя друга подобна диагностика, която позволява кодиране. За моята Скала примерно това е начина да се активира:
CONTROL UNIT A5 – FRONT SENSORS DRIVER ASSISTANCE SYSTEM
LONG CODING
BYTE 21 – BIT 5
RADIO RESET AND SEARCH FOR AN OPTION IN 'CAR - LIGHT ING MENU'
Сигурен съм, че ще намериш лесно и за О4.
Колата ми е през фирмата, и абсолютно нищо не пипам по нея. Чакам приемчика на ЕТ да ми каже. Тъй като съм със Swing версията, случайно попаднах на клипче при което просто след закупуване, беше излезнало като опция с тикче.
Аз също съм с О4 и когато взех колата от ЕТ, това беше една от първите екстри, които тествах безплатно за 1 месец. Нямам опит с матрични фарове, но тази екстра за обикновения фар, наистина си заслужава!
По Коледа чаках, дали няма да пуснат промоция, но уви ... Май ще трябва да си я закупя на редовната цена.
безмислена екстра за мене. аз имам лед фарове и отсамото начало я имам в менюто но реших да я спирам защото аз искам да пускам дългите когато искам. при нас ако светнеш с дългите и ченгета се познават от много далече и затова го използвам така.
Интересно , аз я имам тая екстра , влезнах в сайта да видя какво предлагат за моя автомобил и излезнаха само някакви глупости от сорта Infotainment Online и Care Connect - Remote Access
Аз тази екстра я сложих при поръчката единствено заради цената по спомен под 200лв. и евентуално жена ми да не мисли фаровете зимно време.
Почти не карам вечер и за 2месеца не съм карал на тъмно за да я ползвам. Затова и не ме изкушиха матрични фарове еле пък за 2бимберици.
В случая 400лв не бих дал.