+1, няма страшно, аз изчаквам да позагрее преди да пускам парното, че в тези студове и особенно при стоене на място в задръстване си пада температурата.donci написа: 11.01.2024, 15:05:11 albertf,
В тия студове е съвсем нормално, както и при по-продължително спускане. И на мен ми се е случвало. Даже с мойта печка докато ида на село /7км/, стрелката и до средата не отива.![]()
Карай си с кеф колата.
Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Аз вчера установих един неприятен момент. USB порта до огледалото не осигурява достатъчно ток за захранване на видеорегистратор. Като закача телефона там, се зарежда. Все още не съм мерил колко ток пускат USB в колата, но явно не стигат до 2А. Пробвах и останалите USB и същата работа.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Веднага ти давам решението, ток осигурява но поради ред причини не става с кабел усб C към усб C. Купуваш преходник Ц Мъжко към А женско и съответно кабел усб А към усб C и тръгва.audiman написа: 12.01.2024, 09:14:24 Аз вчера установих един неприятен момент. USB порта до огледалото не осигурява достатъчно ток за захранване на видеорегистратор. Като закача телефона там, се зарежда. Все още не съм мерил колко ток пускат USB в колата, но явно не стигат до 2А. Пробвах и останалите USB и същата работа.
Тук в това мнение съм постнал и снимка да ти стане ясно. По късно даже смених този адаптер на снимката с такъв на 90 градуса, за да не стърчи много:
viewtopic.php?p=331009#p331009
Ето снимка на адаптера с който съм в момента:

И снимка на последния кабел с който съм (взех възможно най-късия за горе - 25 см.)

Последно промяна от rts на 12.01.2024, 09:38:55, променено общо 2 пъти.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
В темата за Обща информация имаше данни от замервания на всички портове.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
При наличие на екстрата с порта до огледалото не би трябвало добавянето на преходници да решава проблема
. Преходникът повече вреди отколкото спомага за достигането на кое да е напрежение или ток.
-
rts
@ИзтрЪпнал, както казах поради ред причини е това. Ако прочетеш тук-там, ще разбереш, че при телефона употребата на усб ц към усб ц е безпроблемна, защото с телефона си комуникират, разбират се така да се каже, какъв ток да пусне, дали има данни и така нататък. При видеорегистраторите такъв модул или просто казано екстра няма, защото гонят ниска цена, Поради тази причин с ползва преходник с кабел а към ц, защото при него няма проблем, той си пуска тока без проблеми. Другия вариант е усб кабел ц-към ц, но без данни, като такъв аз не можах да открия. Всъщност открих - в ЕТ се продава един за 5 лв и е само зареждане, с много преходници от едната страна и от другата, но не ми върши работа, тъй като е метър дълъг и висят 4 преходника.
Ето и снимка на кабела:

С него и само с него си върви безпроблемно, но твърде много висулки, както казах
.
Ето и снимка на кабела:

С него и само с него си върви безпроблемно, но твърде много висулки, както казах
Последно промяна от rts на 12.01.2024, 09:51:00, променено общо 1 път.
-
ИзтрЪпнал
rts, не ти разбирам логиката да взимаш няколко преходника за да байпаснеш 2та проводника за данни . Може би търсиш някакво удобство в разположението на кабелите.
Наясно съм как се случват нещата на ниво протокол и фай.
Наясно съм как се случват нещата на ниво протокол и фай.
-
rts
Защо няколко - ползвам само един адаптер. Дай вариант да байпаснем данните и да ползваме само един кабел Ц към Ц, ще е ползезно на всички, включително на мен. Аз давам работещ вариант, чакаме твоя, наистина ще ми е супер полезно и аз не искам да ползвам преходник.
-
ИзтрЪпнал
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Добре де, какви са тия видеорегистратори, дето харчат такъв ток? Какви са тия 2А дето се търсят, това е 1W, какво прави тоя видеорегистратор, готви ли?
Бееееее.....
- audiman
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Ето тук са замерванията на USB-портовете, направени от колегата @Eager:audiman написа: 12.01.2024, 09:14:24 Все още не съм мерил колко ток пускат USB в колата, но явно не стигат до 2А. Пробвах и останалите USB и същата работа.
viewtopic.php?p=267577#p267577
Според неговото замерване USB-портът до огледалото има 2.5A.
Забележете, че на портовете за данни (тези до селектора на скоростите) токът е по-малък отколкото на другите портове, които са само за зареждане. Това е така, тъй като портовете за данни ползват ток и за данни-линиите. Ако в тези портове се ползва USB-кабел само за зареждане (т.е. без данни-линии), би трябвало и там да има по-висок максимален ток за зареждане.
- audiman
В обедната почивка тествах с преходник USB-C към USB-A + кабел само за зареждане USB-A към USB-C и видеорегистратора тръгна. Сега ще търся ъглов преходник. 

- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И аз мисля да слагам видеорегистратор ама това от предната снимка с висящите кабели с преходник между тях не мога да си го причиня.
Добре, че поне е тръгнало де.
Добре, че поне е тръгнало де.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Аз си купих видеорегистратор веднага след като дойде колата и трябваше да си взема допълнителен кабел Micro USB към USB C, за да мога да вържа камерата към колата. Най-късия кабел, който успях да намеря тогава беше 75 см и с едно увиване около огледалото за обратно виждане пасна идеално. Кабела не се вижда, тъй като остава скрит зад самото огледало. А кабела, с който дойде Тандем-а е прекалено дълъг и не върши работа изобщо за моя случай.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI