Електрохроманичното огледало не затъмнява добре
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kkehayov
Здравейте, Колеги!
Карам Супърб 3 хеч с електрохроманично огледало. Те май и трите са такива.
Проблемът ми е, че централното огледало - не затъмнява добре.
Кара се, но не е приятно.
Моля споределете някой има ли оптит с този проблем. Подлежи ли това огледало на настройка или нещо подобно?
Карам Супърб 3 хеч с електрохроманично огледало. Те май и трите са такива.
Проблемът ми е, че централното огледало - не затъмнява добре.
Кара се, но не е приятно.
Моля споределете някой има ли оптит с този проблем. Подлежи ли това огледало на настройка или нещо подобно?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Качвал си се в друг супърб и там затъмнява по-добре отколкото в твоя, или просто субективно не ти харесва колко затъмнява?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Така са си. На всички. Особено в градски условия, когато лампите от уличното осветление го шашкат допълнително.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
А мен най ме дразни, когато разни джендъри карат с не предвидени крушки за фаровете им и хроматичността не сработва.
-
kkehayov
Чисто субективно - Не съм карал друг такъв (с Електрохроманичното огледало) нощем.peyopetrishki написа: 04.01.2024, 13:06:41 Качвал си се в друг супърб и там затъмнява по-добре отколкото в твоя, или просто субективно не ти харесва колко затъмнява?
Но обективно спрямо тези с ръчно превключване (Суперб 2, Фабия 2) е доста по зле.
-
kkehayov
Явно проблемът не е само в моя телевизор... Какво решение може да се търси?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това е първият "проблем". И аз така реагирах, когато за пръв път ми се случи да карам кола с такива огледала. Тя дори не беше моя и просто изкривих огледалото, да не ми свети в очите и не го ползвах.kkehayov написа: 04.01.2024, 16:58:04 Не съм карал друг такъв (с Електрохроманичното огледало) нощем.
В момента на моите коли съм залепил по една лепенка на сензора, който е за околна светлина. И като стане тъмно и съм в трафик огледалото си става тъмно и не изсветлява заради уличното осветление. Но на фабията нещата станаха поносими, когато затъмних задните стъкла
-
falco
При мен дясното огледало не ми изглежда със затъмняване. Може би в началото или не съм забелязал или се затъмняваше, сега го гледам целенасочено и не виждам да става тъмно.
Дали е масово явление или да търся причина в ЕТ?
Дали е масово явление или да търся причина в ЕТ?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Възможно е да не затъмнява така както страничното, ако задния прозорец е затъмнен да точно или с фолио. Така светлината, която стига до сензора е чувствително намалена и съответно той не затъмнява огледалото. Обаче пък при затъмнено задно стъкло, не би трябвало да пречат светлините на каращите отзад на водача...
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Това не го разбрах - те, пешеходците, (неясно как, движейки се по-бързо от кола) да не те изпреварват от дясно?
-
falco
Да, сега разбирам защо не се затъмнява, но и аз като колега немога да си обясня логиката с пешеходците и извънградското караме примерно или магистрала.
Сейфти фърст както се казва.
Сейфти фърст както се казва.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Мисля, че обяснението е, че всъщност са решили да икономисват.
И от трите огледала дясното е най-подходящо за целта, защото е най-далече от очите на шофьора и няма толкова да пречи липсата на затъмняване.
И от трите огледала дясното е най-подходящо за целта, защото е най-далече от очите на шофьора и няма толкова да пречи липсата на затъмняване.
-
TodorVyagov
Аз до началото на годината карах Skoda Superb 2017 закупен като нов в Германия и двете странични огледала, както и панорамното се затъмняваха автоматично като светне някой отзад с по-силни фарове.
На новата Skoda Superb 3 FL 2024, като започнаха да стават по-тъмни вечерите забелязвам, че дясното огледало не се затъмнява. Това на мен ми изглежда като дефект и като ходя при тях ще го подам като рекламация.
Между другото вече няколко различни неща забелязахме с жена ми, които са по-зле изпълнени в новата Шкода и си мисля че произведените за нашия пазар Шкоди се икономисва от тук и от там по малко?
На новата Skoda Superb 3 FL 2024, като започнаха да стават по-тъмни вечерите забелязвам, че дясното огледало не се затъмнява. Това на мен ми изглежда като дефект и като ходя при тях ще го подам като рекламация.
Между другото вече няколко различни неща забелязахме с жена ми, които са по-зле изпълнени в новата Шкода и си мисля че произведените за нашия пазар Шкоди се икономисва от тук и от там по малко?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Бях мяркал някъде по ценовите листи мисля, че затъпяването е вече само на шофьорскоро огледало.
https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... nd-centre/
И в новият Superb си го има това в ценовата листа...
https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... nd-centre/
И в новият Superb си го има това в ценовата листа...
* Странични огледала с електрическо подгряване и сгъване, Boarding Spot и ахроматично за водача
-
TodorVyagov
В PDF-a който са ми изпратили с конфигурацията на моя автомобил пише следното и затова смятам, че и дясното трябва да се затъмнява.
Странични огледала с функция памет, автоматично затъмняващи, електроуправляеми и отопляеми, с автоматично сгъване