Мен ме питаха сам ли искам или с търговец. Естествено, казах сам. Не съм имал ограничение във времето на тест драйва.
Лизинг към ЕТ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Flash
- Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI
Лизинг към ЕТ
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Лизинг към ЕТ
Мен даже не са ме питали дали искам сам. Бяхме с брат ми, метнаха ни едни ключове и казаха до час да се върнем. Не е имало никой с нас. Колата беше Кодиака от шоурума в Надежда, с предварително записан час.
Може да има значение, че преди това фирмата
ни беше пратила запитване за оферта и лизингов план, незнам.
Може да има значение, че преди това фирмата
ни беше пратила запитване за оферта и лизингов план, незнам.
Бееееее.....
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Лизинг към ЕТ
Аз смятам да си платя колата. И без това имам време да посъбера някой лев и заема от банката ще е малък. Взимал съм нова кола веднъж и предимствата са в цената на застраховките и свободата като собтвеност. Не забелязах различно отношение предвид собствеността за 6г.(Мото Пфое Пловдив). Сега в ЕТ каското е 50% завишено, ако не е твоя колата. Написано е официално. При каско от 2500лв, 1250 ще платя повече. За ГО също ще си по високата тарифа. Отидоха 1300 + повече разходи на година. Разликата в данъка от София и Пловдив е 100-на лв. повече. Предвид завишените застраховки, моето мнение е, че по-добрия вариант е автомобилът да си е твой. Лизингите са през ОТП и още нещо на 2.8%, но не съм разглеждал планове, защото не смятам да ползвам. За тестдрайва, не успях да покарам DSG, а ръчка. Нивото беше "ниско" - Амбишън, но усещането бе достатъчно, за да поръчам бял Карок Вижън 1,5 TSI с ел. седалки на 21.04. 
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
icohohi
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision
Лизинг към ЕТ
тогава имаха ковид политика да няма повече от двама в автомобил, и аз бях очуден как ме пускат мен и колегата без техен представител и това беше отговора.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Лизинг към ЕТ
Здравейте, нещо не намирам конкретна информация, та хипотетичната ситуация е следната, взимам безлихвен лизинг за 2 години към ЕТ (примерно 80К, 40К начална), изплащам година и 10 месеца (общо 78К) и крадат колата, какво получавам? Да предположим че няма овехтяване от застрахователя да се смята по-лесно. Имам предварителния договор при мен и всички условия и пак не разбирам, ако някой има опит и му се говори по въпроса ще съм благодарен.
- toraborat
Лизинг към ЕТ
Нали лизингодателя се оправя с каското и след това преценяват какво да ти платят. Това преценяване ме обърква.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Лизинг към ЕТ
Как да няма,нали той е собственик на колата,докато не я изплатиш цялата,ти си само ползвател
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Лизинг към ЕТ
Лизингодателят си събира каквото има да взема и като остане нещо от обезщетението би трябвало да ти го преведат на теб.
- toraborat
Лизинг към ЕТ
Тоест при изплатени 78К от 80, лизингодателят търси 2 и връща останалото? Там овехтяването вече си е за мен, ясно.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Лизинг към ЕТ
Да, точно така.
-
ShaMana
Лизинг към ЕТ
След две години застрахователната оценка на колата няма да ти е 80к а да кажем 68 (пример). Застрахователя плаща 68 на собственика, лизинга си вземат остатъка от това което им дължиш (2 те в твоя пример) и ти превеждат 66к на теб. Така работи, играл съм го.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Лизинг към ЕТ
Тоест ти спираш да плащаш лизинга докато ти изплатят колата? Което е около година. Че то ако е така, от тази гледна точка е по-добре да е на лизинг, но дали е така наистина?
- toraborat
Лизинг към ЕТ
Спираш да плащаш когато от полицията я обявят за заминала. После лизингът си търси останалите вноски от застраховката, за теб каквото остане с овехтяването. Звучи разумно. Единствено ако вноската по лизинг ти е на предела на възможностите няма да е много яко да ти търсят няколко месеца вноска докато полицията работи, а ти не караш нищо.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Лизинг към ЕТ
toraborat,
За чисто нов автомобил на лизинг ли говорим или за такъв, който ще му продължаваш лизинга?
Питам, защото предвид ситуацията с цените на автомобилите има значение
Не ме питай от къде знам...
За чисто нов автомобил на лизинг ли говорим или за такъв, който ще му продължаваш лизинга?
Питам, защото предвид ситуацията с цените на автомобилите има значение
- toraborat
Лизинг към ЕТ
Чисто нов, за продължаване на употребяван предполагам някакви индексации са измислили ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)