Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
След вчерашния сняг покарах малко през Владая и сензорът на АСС се заснежи с една лека кора, която лесно махнах с голи ръце. Значи ли, че на всеки сняг ще ми свети голям жълт триъгълник? Има ли някакъв трик да не слизам на всеки 10км да го почиствам?
За едно премигване би трябвало да стане през медията.
Car -> Settings -> Светлини ->Комфортно премигване.
С отметка: три мигания
Без отметка: едно мигане.
За различни от едно и три: кодиране с VCDS, OBD11 или друг софтуер.
ето ги менютата (не е Skoda, но структурата е същата):
Благодаря, но аз говорех за самото светене на диодите. Те светват един след друг като се получава плавно светене от вътре навън. Идеята ми е да светват всичките едновременно и мигането да е по едно и също време, а не първия да светва сега - последния след 1 секунда.
Ти имаш динамични мигачи. Повечето собственици биха искали "ъпгрейд" от обикновенни към динамични, а ти искаш "дауннгрейд".
Каква е причината да не са ти ОК. Мое мнение е , че "заострят" повече вниманието на тези зад теб, когато указваш каква маневра ще правиш.
09-Centr.Electr
Adaptation-10
Chanell-31
Може да се променят от 1 до 5 мигания (стандартно е зададено 3)
За някои модели е нужно да се направи Factory Reset в меню Светлини на медията, за да е активна новата стойност.
Филтърът на купето е на 10к и в дъжд/сняг с 4 човека в купето се запотява добре, а след изключване на климатика вони на зла гад. Извадих някакъв денсо, изглежда да е оем-ски, минах вчера през косер и сложих някакъв евтин карбонов филтрон. Имате ли препоръка за хубав елемент? Не съм запознат и с air clean функцията - има ли смисъл от нея? Ако да, трябва ли специален елемент?
В тази връзка на мен ми бие грешка за сензора, който се намира под кората(жаботото) на дясната чистачка -
5Q0907643F ДАТЧИК ВЪЗДУХ КУПЕ NS/NU/NP, но цената му не ми харесва особено. Гледам, че има и вариант да се смени и кодира с комбиниран като при Ауди, който мери и влажност.
Някой някога да се е занимавал с него?
Само да добавя, че по никакъв начин не разбирам това дали работи и кога включва рециркулация на въздуха, ако въобще го прави.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
kolyo b8 написа: 27.12.2023, 09:47:15
09-Centr.Electr
Adaptation-10
Chanell-31
Може да се променят от 1 до 5 мигания (стандартно е зададено 3)
За някои модели е нужно да се направи Factory Reset в меню Светлини на медията, за да е активна новата стойност.
Благодаря! Security access нужен ли е за това?
tsb написа: 27.12.2023, 12:18:43
бие грешка за сензора, който се намира под кората(жаботото) на дясната чистачка -
5Q0907643F ДАТЧИК ВЪЗДУХ КУПЕ NS/NU/NP
Този сензор май дава фира при всички С3-ки, или поне в голям процент. До колкото знам и след смяна не издържа твърде много. Той би трябвало да затваря притока на външен въздух, ако има замърсяване/изгорели газове и т.н.
Иначе за изпотяването се грижи и сензора за влажност и температура в купето(не го знам къде е), чиито данни също могат да влияят на притока на въздух от вън.