Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Еуратек
На мен Ваня от застрахователният отдел на ЕТ ми е давала конкурентни цени, но чак след като ми свършиха лизингите.
За БМВ-та най-добрите цени получих от ДЗИ, но условието беше да им сложат допълнителни имобилайзери.
За БМВ-та най-добрите цени получих от ДЗИ, но условието беше да им сложат допълнителни имобилайзери.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Еуратек
Предполагам това е така, защото ЕК (и не само) имат групов договор с Алианц, който отчита някакъв средно-премерен риск за всички коли, които притежават. В този договор няма бонус-малус и се ремонтира всичко от-до без това да влияе на премията за следващ застрахователен период, което толерира по-невнимателните (или тези с много лош късмет) и ощетява всички, които нямат нужда от застрахователни услуги.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Еуратек
Точно. След първата година не бях завеждал нищо, даже с Васко очаквахме поради този факт, да ми направят някаква отстъпка за сумата за втората година. Не само че не направиха, ами и платих същото като за нов автомобил и втората година, защото цитирам "имало отстъпка първата година за нов автомобил, па сега вече нямало и затова цената била същата"!? Още тогава трябваше да ги отпиша и да сменя застрахователя, но в този период не ми се занимаваше с това. Но другия месец много внимателно ще ги гледам, каква оферта ще ми направят и ако е също толкова нелепа, се местя.vankissa написа: 21.12.2023, 11:58:14 В този договор няма бонус-малус и се ремонтира всичко от-до без това да влияе на премията за следващ застрахователен период, което толерира по-невнимателните (или тези с много лош късмет) и ощетява всички, които нямат нужда от застрахователни услуги.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Еуратек
Хм. Аз бях и все още съм в Алианц. Имах си отстъпка, ако не ги посещавам за щети, но се възползвах само една година
И пак в Алианц ще си направя, въпреки че са по скъпи. Просто никога не съм имал никакви проблеми с тях. Карам я, поглежда я човека в Еуратек, и когато реша я оставям, никакви проблеми. Служебната е в ДЗИ...никога за лични цели. Всеки път разправии, вторични огледи, глупости, стоя без кола цял месец за една деруга, майната им. Да, Алианц са по скъпи, ама на мен времето и нервите са ми още по скъпи ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Еуратек
За ДЗИ - искат имобилайзер/GPS тракер само на определени марки и модели автомобили, за да ти е по-ниска премията. Иначе ти я завишават с 5 до 60%.
Слежебния Рапид е с каско към тях. Януари тази година на паркинга пред офиса една нощ някой строшил и двата стопа - щетата я заведох онлайн, снимах, качих снимки в платформата и на дугия ден ми казаха в кой доверен сервиз да я закарам за ремонт.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Еуратек
Мога да дам инфо за ДЗИ, като частно лице. При цена на колата 88 к, премията за ДЗИ е точно 2800 лв. Не ми искаха никакъв допълнителен имобилайзер/GPS. Нямаше и оглед поради факта, че била нова.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Еуратек
gbuyukliev,
Ползвам брокер от Ст Загора и всичко си получавам в офиса, единствено ходя до централата на околовръстното за снимки.
Лятото жена ми не видя един автобус и сътвори това

Смениха джантата, калника, капака, фара мисля че и макферсона със спирачният апарат искаха да ми сменят и гумата, но отказах. Ремонта се извърши в Автобавария.
След като си взех колата, не са ми се обаждали за доплащане до пълна застрахователна сума, което правят Армеец след всяка щета.
Ползвам брокер от Ст Загора и всичко си получавам в офиса, единствено ходя до централата на околовръстното за снимки.
Лятото жена ми не видя един автобус и сътвори това

Смениха джантата, калника, капака, фара мисля че и макферсона със спирачният апарат искаха да ми сменят и гумата, но отказах. Ремонта се извърши в Автобавария.
След като си взех колата, не са ми се обаждали за доплащане до пълна застрахователна сума, което правят Армеец след всяка щета.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Еуратек
Аз да споделя възмущението си от скока в цените на сервиза на ЕТ:
Смяна на масло и сервизна инспекция за Карок 12.20-та ми е струвала 62лв общо, сега ми фактурираха за същото нещо 115лв. демек близо двойно повече. За 2-3 години им се вдигнаха ставките за труд от 36 на 80лв за час демек повече от двойно. А само от лятото на 22-ра до сега средно трудът им се е вдигнал с около 30%. Ясно е, че всичко поскъпва, но при тях преди цените за сервизните услуги не ме притесняваха изобщо, сега вече започва да ме хваща яд на наглостта им при все че всички знаем какво е нивото на обслужването.
И може ли задни накладки за Карок с труд за смяна да са 290лв. Нещо се самозабравиха тия, праскат цените и човекочасовете както им падне
И да питам знаете ли навсякъде ли в БГ са им еднакви цените, примерно ЕТ София и ЕТ Стара Загора еднакви цени за смяна на масло ли ще ми дадат?
Смяна на масло и сервизна инспекция за Карок 12.20-та ми е струвала 62лв общо, сега ми фактурираха за същото нещо 115лв. демек близо двойно повече. За 2-3 години им се вдигнаха ставките за труд от 36 на 80лв за час демек повече от двойно. А само от лятото на 22-ра до сега средно трудът им се е вдигнал с около 30%. Ясно е, че всичко поскъпва, но при тях преди цените за сервизните услуги не ме притесняваха изобщо, сега вече започва да ме хваща яд на наглостта им при все че всички знаем какво е нивото на обслужването.
И може ли задни накладки за Карок с труд за смяна да са 290лв. Нещо се самозабравиха тия, праскат цените и човекочасовете както им падне
И да питам знаете ли навсякъде ли в БГ са им еднакви цените, примерно ЕТ София и ЕТ Стара Загора еднакви цени за смяна на масло ли ще ми дадат?
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Еуратек
@tahumbata, комплект оем накладки в интеркарс е 290 лв, а ти мрънкаш, че с труда са ти взели толкова. Я си карайте жигулите бе...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Еуратек
Не-ОЕМ накладки са по 50-60лв и то предни, тия са три пъти по-скъпи. А и това е Шкода - съвременното “Жигули”. Като купувах 2019-та беше достъпна и точно приемливите цени на сервиза им допринесоха да ги избера. Сега вече не е така. Може би ако заплатата ми беше станала и тя двойна за 3 години, то нямаше да го усетя толкова, но уви не е такъв случаят.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън