Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

The Hooligan написа: 20.12.2023, 13:19:42 Първото е полезно, когато отиваш към колата в тъмното , а другото е когато отваряш от вътре за да излезнеш.

Съгласих се :) Просто като е пред нас в Пловдив, никога не е тъмно, в София е в гараж, но да, някъде на наистина тъмно ако е паркирана има смисъл.
То тя и не свети толкова силно де.
Иначе и мен ме изненадаха като я взех - нямам електрическо отваряне/затваряне на багажника.
С дистанционното мога да го отключа само, но после на ръка :) Вървало само с виртуалния педал, ама кой да ми каже.
Като цяло действат точно като немците - може да вземаш и високо ниво ама пак има плащай плащай :)
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

То май се има предвид оная циганийка, която прожектира Октавия на земята, когато се отвори вратата.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Мнение от atanashh »

oggie написа: 20.12.2023, 13:40:43 То май се има предвид оная циганийка, която прожектира Октавия на земята, когато се отвори вратата.
Тя си е отделно, и нея е имам. Можеше и само светлина да е или лого, без безсмисления надпис, но поне осветява добре :)
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Еми вие двамата ясно сте късметлии. Изрично питах поне 5 пъти, дали мога да си ги добавя като екстра, като поръчвах колата и ми беше отказано. Най-вероятно по същите причини поради, които ми отказаха камера за задно виждане и Canton...Предлагало се само за Супърб. Та май ще чакаме новини от @JORDITO, дали може да се добавят въпросните puddle lights на О4. На мен специално тези светлини ми лиспват в тъмницата...
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Мнение от atanashh »

Явно зависи при кой е поръчвана :) При мен нямаше камера за задно изобщо в конфигуратора ама ми я добавиха с химикал в предварителния договор, като преди това я потвърдиха със завода. Иначе Кантона ми го отказаха и на мен.
Сега ме е яд, че не съм питал за някой по интересен цвят само, че през 2 дена виждам вече червена РС-ка май :)
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Зависи кога и при какви условия си я поръчвал. Когато взимах моята изобщо нямаше вариант за камера. Те малко са сбирщайн тия коли. Тогава бяха нарушени линиите за доставка на разни компоненти и сглобяваха колите с каквото могат да доставят. Не знам до колко са се променили нещата към днешна дата ама това с камерата си е проблем. Особено ако трябва да парираш на сантиметри от други неща в гаража. Парктроника е прекалено истеричен и по-скоро дразни отколкото да помага.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

И аз го нямам това в огледалата, зависи кога е поръчвана явно. Също както вече RS-ките идват с черни накрайници на ауспуха
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

И на моята О4 няма. Дори няма технологичен отвор (с капаче) в долната част на огледалото.
На О3 имам, но крушките са обикновени и не свететят много силно.
Новите, както се вижда от снимката на @neshtoZabavno, са с LED и предполагам, че свети доста по добре.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

fryeruk написа: 20.12.2023, 14:16:41 Та май ще чакаме новини
Вероятно може, но трябват нови основи с дупки, а те преди се продаваха само с огледалото. Да се реже и да се лепи със силикон, не е оферта.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Мнение от atanashh »

Вярно светят, това е по тъмно в гаража, само от тях:
Изображение
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Понеже се заформи дискусия за разминаване в спецификацията и истината за О4, конкретно за страничните огледала пише, че и двете са ахроматични, а всъщност е само лявото и по подразбиране централното. При О3 и двете са ахроматични, конкретно ниво style. Та някой правил ли е гимнастика да слага дясно ахроматично, например от модел предвиден за шофиране в ляво платно?
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Да, на О3 при високо ниво на оборудване и двете външни огледала са ахроматични и е много добре така.
На О4 не се предлага дори срещу заплащане. При смяната на капачките на огледалата видях, че окабеляването на лявото и дясното е различно. Съответно за дясното не е предвидено да е ахроматично. Най вероятно е възможно да се пусне кабел, но ще е свързано с голямо разглобяване.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

gencho01 написа: 20.12.2023, 20:37:13 Та някой правил ли е гимнастика да слага дясно ахроматично, например от модел предвиден за шофиране в ляво платно?
Пасат Б8 е така. Правил съм го с присаждане на дясно огледало от англичанка. Малко повече мамата и става.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Малко странично включване.

Добре де даже аз съм чувал, че при немците повечето неща са опции.
Има и ценова листа и тя не е малка, но не е и безкрайна като при премиум марките.
Като ги поръчвате тези коли за не малко пари къде гледате какво ще получите за парите си? Тези консултанти/дилъри, за какво са ако не да разясняват такива неща, особено при неясноти.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

ABBC3_OFFTOPIC
tsb написа: 20.12.2023, 22:41:41 Тези консултанти/дилъри, за какво са ако не да разясняват такива неща, особено при неясноти.
Обикновено трябва да задаваш въпроси за да ти отговорят. Но пък устен отговор, не е писмен договор ;) . Затова внимателно се проверяват екстрите по време на приема и като цяло състоянието на автомобила, за да може да се предяви на време необходимата претенция и получи съответната компенсация.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”