Абсолютно вярно, нито имат осветление в огледалата, нито може да се поръча такова. Специално обърнах внимание на това при поръчката. Тази есктра за тъмно е незаменима, да ти освети около колата. А липсата на светещи плафони в корите на вратите, даже не ми се коментираsmoke написа: 20.12.2023, 09:55:38 Никоя О4 няма огледала, осветяващи праговете на вратите. Такива имат О2 и О3. При О4 има осветление към праговете, но то не е от огледалата, а от лампичките горе на тавана.
Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Аз ли грешно разбирам това, което казваш не знам, но при моята 04 под страничните огледала си имат "лампички", които осветяват надолу.
Доколкото разбирам за тях говориш и ти. Във вратите си има лампа, която "рисува" логото на Шкода, но при моята има и в долната част на огледалата.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- redalex
- Гараж: i3
Не мисля, че е физически възможно лампа от огледалото да огрее прага на вратата ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
rs защото еneshtoZabavno написа: 20.12.2023, 10:24:32Аз ли грешно разбирам това, което казваш не знам, но при моята 04 под страничните огледала си имат "лампички", които осветяват надолу.
Доколкото разбирам за тях говориш и ти. Във вратите си има лампа, която "рисува" логото на Шкода, но при моята има и в долната част на огледалата.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И при мен си има лампичка в огледалото, която свети надолу ама чак такава файда не съм видял от нея 
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
В гараж без осветление, по тъмно, си е бая файдата...
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Прилагам Ви линк към едно ревю (от преди 2 години, Германия), където се вижда ориентировъчно колко осветява лампичката в огледалото - https://www.youtube.com/watch?v=_T6MoownpZk
Модела от ревюто НЕ е RS, така че явно не е свързано с нивото на оборудването
Модела от ревюто НЕ е RS, така че явно не е свързано с нивото на оборудването
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Става въпрос за така наречените puddle lights - лампички в долната част на страничните огледала, които при отваряне на вратата светят надолу, за да осветяват земята отвън, за да не стъпи човек в кал.neshtoZabavno написа: 20.12.2023, 10:24:32 Аз ли грешно разбирам това, което казваш не знам, но при моята 04 под страничните огледала си имат "лампички", които осветяват надолу
Ето снимка на огледало от Octavia 2011 с такава лампичка:

Ето и от Octavia 3:
Ето това е целта:

На оригиналната Octavia 2 като моята тези лампички са в секцията на мигача в огледалото. Не мога обаче да намеря снимка от огледала на оригинална O2 с такива лампички. Не всички О2 или О3 имат такива лампи - имат само с по-високия клас оборудване.
---
Досега при О4 не е имало такива лампи в огледалата, независимо от нивото на оборудване. Никъде не съм виждал rewview-та на O4, където да са показвали наличие на такива. В Briskoda също са коментирали, че няма. Ако при теб на твоята О4 2023 има такива, това ще да е нещо ново.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Хм, наистина огледалата в горното rewiew имат такива лампи!gencho01 написа: 20.12.2023, 11:54:54 Прилагам Ви линк към едно ревю (от преди 2 години, Германия), където се вижда ориентировъчно колко осветява лампичката в огледалото -
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@neshtoZabavno, @atanashh
Когато имате време, можете ли да качите някоя снимка, за да ги видим как изглеждат?
Когато имате време, можете ли да качите някоя снимка, за да ги видим как изглеждат?
- neshtoZabavno
Ето така изглежда огледалото отдолу при мен:smoke написа: 20.12.2023, 12:03:34 Ако при теб на твоята О4 2023 има такива, това ще да е нещо ново.

И ефекта вечерно време е както в последната снимка, която си публикувал с бялата 03 като и гледам стоповете.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
М-даааа! Това е точно puddle ligth, за каквото иде реч. Явно го има и при О4. Моята O4 няма такива.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

И при мен е така, но наистина освен да е шаренко друга ползва не виждам от нея.
Прожектора под вратата като се отваря е друга работа. С него вече се вижда къде стъпваш наистина.
Не знам дали е стандартно към РС нивото или е от допълнителните неща.
Аз за моята дадох над 10К само за ектри, че да замяса на кола
По огледалата съм поръчвал мърта точка допълнително, може от това да е.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Първото е полезно, когато отиваш към колата в тъмното , а другото е когато отваряш от вътре за да излезнеш.atanashh написа: 20.12.2023, 13:07:35 И при мен е така, но наистина освен да е шаренко друга ползва не виждам от нея.
Прожектора под вратата като се отваря е друга работа. С него вече се вижда къде стъпваш наистина.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- neshtoZabavno
Честно казано не съм обръщал внимание дали е стандартно за RS или идва с някакъв пакет. Даже не си спомням да съм го виждал някъде като описана екстра. Аз бях добавил доста неща около 14-15к отгоре ако не ме лъже паметта, но ден днешен не мога да си отговоря ( от ЕТ също не могат да ми дадат смислен отговор освен липса на чипове ) защо на RS комби не може да сложат виртуален педал или дори електрическо отваряне на багажника. Аз мислих,че това си е стандартно и дори не съм питал / гледал като я поръчвах. На седан версията може да се добави, но за RS комби не. Логика не намирам, все пак комби версията я взимаш заради багажника...