Относно високия разход на масло 200 коня дизел? Има ли други колеги с такъв проблем?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Относно високия разход на масло 200 коня дизел? Има ли други колеги с такъв проблем?
Днес махнах първото масло: 4 600 км, източихме 4 литра и яко чернилка
Хем я карам само извънградско, та ще се сменя на 8-10К да ми е мирна главата.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Е на дизел какво искате да е? Те и бензините го цапат вече..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Оня ден ми го смениха, само изкараха колата на паркинга и на щеката вече беше черно. На дизела е така, сажди.
Бееееее.....
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Не искам да съм мнителен, но да не са "забравили" да сменят масления филтър. Както се изрази мой приятел механик от Порше Юг - работят много "ударници".Цецо75 написа: 16.12.2023, 16:18:45 Оня ден ми го смениха, само изкараха колата на паркинга и на щеката вече беше черно. На дизела е така, сажди.
- skodko
- Обратна връзка:
Стига глупости..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- atanashh
Аз вярвам, че с ЕТ не може да има такъв проблем, но с друг представител бях свидетел преди 2-3 години като беше ковида.
Белязан маслен филтър от тъста - еми колата се върна от смяна на масло със същия филтър... Говоря за нова кола и то в официален сервиз в София![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Белязан маслен филтър от тъста - еми колата се върна от смяна на масло със същия филтър... Говоря за нова кола и то в официален сервиз в София
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Случайно да е била Рено / Дачия?
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- atanashh
Не - друга марка, но свързана Рено, даже не знам кой ги предлага при нас.
Гледахме и се чудим: маслото сменено та или трябва да си некадърник тотален или не знам, с 10-20 лв. спестени за филтър какво толкова ще постигнат?
От тогава не е стъпил там.
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
И на мен ми е минавало през ума ,че някои майстори прескачат смяна на масления филтър.За О3 говоря.Не за да спестят пари,а защото е на кофти място.Затова си сменям масло и филтри сам.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
ABBC3_OFFTOPIC
На предишният ми автомобил, Октавия 1 Тур комби, 1.9TDI 90 к.с., ALH, вещо и майсторски пипнат от @bega4kata,
в ЕТ Надежда, София, след обслужване си получих колата с незатегнат пръстен на горивния филтър и изваден вакумен маркуч. Турбо кола им дадох, атмосферка ми върнаха.
Тогава колегите от София @pechatara, и Варна @bega4kata, скочиха като един и бързо разрешиха несгодите ми.
Отделно, при последвалата комуникация със сервиза получих лично писмено извинение от управителя му и три вида компенсации.
Доста отдавна беше, преди 10 години.
Сега, преди две години, установих че гумаджийте във същия сервиз в ЕТ Надежда, София не разполагат с елементарни познания за демонтаж, баланс и монтаж на комплекти гуми с джанти и спрях да ползвам както техните услуги, така и хотела им за гуми.
Купих си стойка за гуми с джанти от Лидъл, 25 лева беше преди 2 години, място в мазето имам достатъчно, всяка година ноември и март месец си правим разходка до сервиза в Горни Богров и засега нямам оплаквания и забележки.
Тогава колегите от София @pechatara, и Варна @bega4kata, скочиха като един и бързо разрешиха несгодите ми.
Отделно, при последвалата комуникация със сервиза получих лично писмено извинение от управителя му и три вида компенсации.
Доста отдавна беше, преди 10 години.
Сега, преди две години, установих че гумаджийте във същия сервиз в ЕТ Надежда, София не разполагат с елементарни познания за демонтаж, баланс и монтаж на комплекти гуми с джанти и спрях да ползвам както техните услуги, така и хотела им за гуми.
Купих си стойка за гуми с джанти от Лидъл, 25 лева беше преди 2 години, място в мазето имам достатъчно, всяка година ноември и март месец си правим разходка до сервиза в Горни Богров и засега нямам оплаквания и забележки.
- atanashh
Сега проверих, че то и при нас било Рено - Нисан, за второто ставаше въпрос за масления филтър... Ама нали и двете марки са ми тотално безинтересни не знаех, че са заедно и като представителство.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
За Рено знам такива неща………. Чееееееее
Какъв маслен филтър , те и масло не сменят
Какъв маслен филтър , те и масло не сменят

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
За това питах, дали случайно не става въпрос за Рено мрежата. Чувал съм потресаващи неща. Да не говорим за гаранционни ремонти след 3 година, една тръба към интеркулера (очевидна детска болест на 1.5 дци) трябваше да ги омайвам (да, аз тях, а не те мен) 1 месец, докато се навият да я сменят.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- skodko
- Обратна връзка:
@mukot, нещо не си съгласен ли?
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
skodko, с кое да съм съгласен?