Аномалии след смяна на гуми

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

The Hooligan написа: 09.12.2023, 11:36:37 свети индикация
Да, логично звучи. Да не е някой асистент някакъв, за следене на лента, за нещо друго, нещо което да има "достъп" до кормилната уредба [smilie=pardon.gif]
Или пък, ако все пак е механично, някой тампон/накрайник/шарнир ,ба ли какво още има по ходовата част, дето да поддава в движение [smilie=search.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Има ли прогресивен волан?
Лейн асиста работи ли по време на тестовете?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Прогресивна рейка едва ли има, а асистентите и аз му казах да ги спре, май каза, че е пробвал и без тях, все тая.

Иначе и аз още отначало за това си мисля, след някой асистент да не освобождава добре спирачките... Но това пък би трябвало след по дълго каране да загрее, а на пипане нищо не се усеща.
Бееееее.....
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Taratajki написа: 09.12.2023, 11:08:49 В движение дърпа, щото някое колело не се върти със същата скорост, както другите....
Някъде да мерят скорост на въртене на гумите [smilie=sarcastic.gif]
Принципно както казва Хулигана трябва да свети, за спаднала гума индикация (поне при мен), но имам диагностика, която мери точно скоростта на 4те колела, ако колегата иска може да я тестваме какво показва при него.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз ако съм, ще отида в сервиза с най-добри отзиви, мисля, че Бургас се води такъв, може и Цецо или Искрен и те да помогнат, да се поговори човешки, да и обърнат повече внимание на колата. Видно е, че има проблеми, просто някой кадърен механик трябва да се отзове от нормалната си работа и да се занимава с нея, колкото е необходимо.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

tsb написа: 09.12.2023, 14:45:06
Taratajki написа: 09.12.2023, 11:08:49 В движение дърпа, щото някое колело не се върти със същата скорост, както другите....
Някъде да мерят скорост на въртене на гумите [smilie=sarcastic.gif]
Принципно както казва Хулигана трябва да свети, за спаднала гума индикация (поне при мен), но имам диагностика, която мери точно скоростта на 4те колела, ако колегата иска може да я тестваме какво показва при него.
Защото при ВАГ, налягането на гумите не се следи с датчик във всяка джанта. Няма датчици в джантите.
Ако някоя гума спада, ще започне да се върти с различни обороти от другите и тагова светва индикация за спукана гума.
Това се следи от датчиците за АБС, по обориотите на всяко колело.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

И аз да хвърля моите 5 стотинки. Може да е глуповато,но бих вдигнал колата на подемникк и бих разхлабил предният мост да отпусне напрежение и пак бих го затегнал. Сори ако не го казвам технически грамотно,но знаете ,че силата са ми жиците [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

ABBC3_OFFTOPIC
@The Hooligan,
Няма много общо с темата но на Кодияка може и да е с датчици. ;) :

Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

storm1st, Щом има инфо за налягане, значи има датчици ;)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

ABBC3_OFFTOPIC

Мдааам , най- интересното е ,че като поръчвах датчици за зимните гуми/джанти ЕТ казаха , че сами се разпознават от колата кой датчик къде е . Няма никакво обучение . А не както преди време на други марки в сервиз или със съответното устройство .

По темата - след толкова тестове и сервизи все си мисля , че е нещо свързано с некоректрна реакция на някой от асистентите които “работят” с волана ….
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Ако статичните параметри на окачването са ок, не би ли следвало проблемът да се потърси щателно в рейката например? Няма лампи и сигнали, а колата сама променя посоката?
Изображение
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Ако всичко тръгва след смяната на гумите и не са гумите значи остава да е нещо свързано с:
1. вдигане на колата с крика
2. развиване/завиване на болтовете
3. сваляне/слагане на гумата
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Аз ще напиша за сходен проблем. Вчера колега ме помоли да му мина КИА СЕЕД на преглед, че му излезе среща. Качвам се не съм я карал до сега и започва една борба с волана все иска да го коригирам на дясно, ако не колата отива на ляво и това в града до 50 - 60 км/час. Усещането е като чели асистента работи и коригира волана на ляво и иска колата да ходи на там ( с включен изключен асистент е същото ). Връщам се и коментираме. Сподели, че от година е така сега колата е на 5 години и 110 хил.км. Преди това не е правила така. И той както колегата първо гуми без промяна. Реглаж без промяна. А най-интересното е, че извън града след 80-90 км/час спира да дърпа и върви направо. Гледана е в официалния сервиз и те не могат да кажат от къде е проблема. Имат съмнение, че нещо асистента за лента коригира, но нищо не могат да направят за момента. Дано не е нещо такова, че трудно се хваща, а колата е нова и никак не е приятно.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Вчера бях в един сервиз, където работят с наш стенд и си говорихме с майсторите за този казус. Каза ми нещо, което не се бях сетил да пробваме. Да се вдигне колата или поне преден мост за да увиснат гумите във въздуха. Да се запали колата и да се види, дали няма да започне сама да върти волана, тоест да завива. Защото, ако има някакъв проблем в кормилната рейка, така ще се хване.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Аз си признавам, че не съм прочел 13-те страници, та може и да се повтарям, но да питам... Кога тегли автомобила, при даване на газ или при отнемане на газта или и в двата случая ?
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”