Придърпване при ускорение Октавия 2 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
sk_stefanov
Здравейте. От известно време колата/октавия скаут 2012г. Дизел 140 к.с./ започна да придърпва на 2ра предавка, по някога се усеща и на 3та. Придърпването е съпроводено със странен шум който трудно мога да опиша. Чува се нещо като хът, хът,хът. Прави го на студен мотор в диапазона от 1500 до 2000 оборота. След изминаване на няколко километра няма и помен от проблема.
Диагностиката нищо не хваща, няма записани грешки.
Дюзи проверени на стенд във Варна О.К.
Всички масла и филтри сменени/халдекс, раздатка, заден диференциал и скоростна кутия/
Четох във форума за подобни проблеми, но бяха без решение на проблема.
Ако някой има такъв или подобен проблем, моля да сподели.
Диагностиката нищо не хваща, няма записани грешки.
Дюзи проверени на стенд във Варна О.К.
Всички масла и филтри сменени/халдекс, раздатка, заден диференциал и скоростна кутия/
Четох във форума за подобни проблеми, но бяха без решение на проблема.
Ако някой има такъв или подобен проблем, моля да сподели.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Айде беsk_stefanov написа: 23.09.2021, 19:05:01 Четох във форума за подобни проблеми, но бяха без решение на проблема.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
sk_stefanov
Аз не намерих. Ако знае за подобна тема по въпроса кажи как да я намеря.
Благодаря, нов съм във форума и малко ми е трудно да се ориентирам.
Благодаря, нов съм във форума и малко ми е трудно да се ориентирам.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Майстр някой гледал ли я е,какво казвт. Може дюза,агр,....
GUNTER SERVICE

-
sk_stefanov
Вече няколко месеца съм по сервизите и всички дигат ръце. Дюзите са проверени на стенд от " Дани Дизел сервиз" във Варна и казват че са о.к.
Не записва никакви грешки и никой няма идея от къде да тръгнем.
От сервиза ми предложиха да изключат софтуерно егр и дпф /при този мотор работели заедно и не можело само егр да се изключи/ за няколко дена.
Като направим пробата ще пиша какъв е резултатът.
Не записва никакви грешки и никой няма идея от къде да тръгнем.
От сервиза ми предложиха да изключат софтуерно егр и дпф /при този мотор работели заедно и не можело само егр да се изключи/ за няколко дена.
Като направим пробата ще пиша какъв е резултатът.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Е то няма ли да стане по-голяма беля, ако се изключи ДПФ софтуерно, без да се махне и физически? Няма ли опасност да се задъни безвъзвратно без да може да влиза е режим на регенерация?
Нищо не разбирам от коли, така че може и да задавам глупави въпроси.
Нищо не разбирам от коли, така че може и да задавам глупави въпроси.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
-
Radoo
Здравейте, дали има развитие по тази тема и решение на проблема (виждам, че е стар поста, но няма пуснато решение), тъй като и аз съм с подобен проблем - при Супърб 2 2.0tdi CR CFFB, след ремап, премахване на ДПФ и изключване на ЕГР?
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Преди ремап-а имаше ли го проблема и ако не - какво казва мапера? И при теб ли проблема е на 2ра и 3та и само на студен мотор?Radoo написа: 26.11.2023, 20:07:27 ъй като и аз съм с подобен проблем - при Супърб 2 2.0tdi CR CFFB, след ремап, премахване на ДПФ и изключване на ЕГР?
-
Radoo
Преди ремапа го нямаше проблема, но още не съм говорил с техника, тъй като се появи след известно време - околоо 4-5 месеца по-късно (а не веднага след ремапа) . Придъпрването го прави на студен мотор, при подаване на газ на 1ва и 2ра, като е съпроводено с тракане на мотора в обороти между 1500-2000. При загрял мотор всичко е нормално и няма проблеми.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Дюза/зи
GUNTER SERVICE

-
Radoo
При проверка на дюзите (майстор, който се занимава с ремонт на дюзи) според него дюзите са наред и работят добре. Колата не пуши при палене или настъпване.
-
Glove
- Гараж: VW Golf MK2 1,8T
Skoda Octavia MK2 2TDI DSG
Здражейте,
Аз имах подобен проблем с колата Октавия 2 БММ 2L 140к.с. При мен проблема се оказа спукана тръба на турбо пътищата, линията след търбината към интеркулера. Съответно и аз обиколих няколко места за диагностика и накрая след като се наврях под колата да си сленя маслото си открих проблема сам. преди това се сваля EGR за почистване, предполагаше се че е запушен DPF филтъра, че е повреден диференциалния сензор н а DPF-a и какво ли още не! Смених си тръбата и всичко се оправи
Аз имах подобен проблем с колата Октавия 2 БММ 2L 140к.с. При мен проблема се оказа спукана тръба на турбо пътищата, линията след търбината към интеркулера. Съответно и аз обиколих няколко места за диагностика и накрая след като се наврях под колата да си сленя маслото си открих проблема сам. преди това се сваля EGR за почистване, предполагаше се че е запушен DPF филтъра, че е повреден диференциалния сензор н а DPF-a и какво ли още не! Смених си тръбата и всичко се оправи