А стига бе? Верно ли? Диагностицира всичко по смартфона. Прескачай темата и те така.
Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Бееееее.....
-
silent
Аха с моя виц в кръчмата утре ще си
...
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Не виждам да се опитват да решат проблема. Казали са му да пие една вода, нормално било да имаш мускулна треска докато се опитваш да държиш пътя.silent написа: 07.12.2023, 21:51:40 Бай бабо да не те срещне мечка...че ще си останеш с писанията си...и понеже повечето дето се мятате да хулите че били неграмотни искали да си измият ръцете и т.н. ще ви кажа че не винаги при диагностиката излизат сметките....хората обръщат внимание и се опитват да решат проблема но понякога това отнема и време и средства ....ако въобще има проблем...ако някой си мисли че на запад сервизите са уау пък тука некадърници живее в доста сериозна заблуда.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Абе нищо и няма на колата според мен,ей така по телефона
причините са - ако изобщо има
95% гуми
5% вираж
5% вятър
и много % плацебо в отрицателна степен
а относно глупостите с баланса...там просто без коментар-безмълвен
причините са - ако изобщо има
95% гуми
5% вираж
5% вятър
и много % плацебо в отрицателна степен
а относно глупостите с баланса...там просто без коментар-безмълвен
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
silent,
Не знам в какъв свят живееш, но аз живея в държава в която няма нито един орган, който да контролира работата и качеството в автосервизите. В държава в която всеки дюнерджия /без да обиждам професията/ може да облече гащеризон и да започне да сменя гуми, да прави реглаж преден мост и всякакви други дейности без каквито и да е умения или техническа грамотност.
В държава в която няма място където да получиш обучение и съответно документ/лиценз, че можеш да работиш тази работа. В държава, която не изисква и не контролира това.
Та в този ред на мисли, твоя виц, ще бъде много смешен не само в кръчмата.
Но, понеже тук говорим за официален представител на автомобилна марка, поне можем да сме спокойни, че те се грижат техните техници да минават курсове специализация и т.н., макар че това не дава гаранция за качество, поне тези сервизи налагат ред и контрол на дейностите.
А какво се случва във външните сервизи? Тук, там отделни проблясъци и една масова некадърност, невежество и мързел.
Не знам в какъв свят живееш, но аз живея в държава в която няма нито един орган, който да контролира работата и качеството в автосервизите. В държава в която всеки дюнерджия /без да обиждам професията/ може да облече гащеризон и да започне да сменя гуми, да прави реглаж преден мост и всякакви други дейности без каквито и да е умения или техническа грамотност.
В държава в която няма място където да получиш обучение и съответно документ/лиценз, че можеш да работиш тази работа. В държава, която не изисква и не контролира това.
Та в този ред на мисли, твоя виц, ще бъде много смешен не само в кръчмата.
Но, понеже тук говорим за официален представител на автомобилна марка, поне можем да сме спокойни, че те се грижат техните техници да минават курсове специализация и т.н., макар че това не дава гаранция за качество, поне тези сервизи налагат ред и контрол на дейностите.
А какво се случва във външните сервизи? Тук, там отделни проблясъци и една масова некадърност, невежество и мързел.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- The Hooligan
Има баланс машини, които се водят диагностични. Те могат да измерят коничността в износването на грайфера. Ако има такова неравномерно износване, ще доведе до теглене в страни. След сканиране на четирите гуми, машината съветва на кои места да се постави всяко едно колело, за да се избегне този ефект.yordan_ichev написа: 07.12.2023, 16:45:50 Съвет от техника беше да отида в Примекс, където да наредят гумите по автомобила (каквото и да означава това)
Затова ти е казал да отидеш да ти нареди гумите по колата.
Обаче, твоите гуми са чисто нови и това няма да помогне. Освен това не съм сигурен дали Примекс имат такава машина. Общо взето от ЕТ те пращат да търсиш проблема в гумите. Влизаш в един омагьосан кръг.
Карай си до пролетта, ако след като върнеш летните гуми с които нямаше проблем, отново продължава да тегли, това ще е последното доказателство, че проблемът е в нещо друго а не гумите. Пробвай това с корекцията в налягането и си карай новата кола.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
silent
Аз също живея в държава в която всеки от всичко разбира и има мение за всичко и дава оценка за всичко на всички от позицията на последна инстанция. Като се почне от от това как чистотата да си мете улиците до това как да се направи мозъчна операция включително и една бърза оценка могат да дадът на хирурга колко разбира. Пък това автомобила и всичко свързано с него е фасулска работа. И при всичкото това можене от тоя свръх компетентен народец държавата му най-засрана, но пък за което той никаква вина няма, виновни са политиците паднали от Марс. Както и да е.
В случая въобще нямам впредвид бай Пешо до вчера водопроводчик днес автомонтьор на черно . И за да кажа подобно нещо имам някакво основание и наблюдение как се работи в официалните сервизи в чужбина. И не по никакъв начин не съм свързан с Еуратек.
Плацебото ако има такова в случая никой сервиз не е успял да пребори и няма и да успее. Случвало се е клиенти да обвиняват сервиза че не са си свършили работата за проблем който по никакъв начин не е свързан с проблема по който е работено и за който е посетен сервиза. Нещо от сорта от както ми сменихте чистачките колата спря да спира.
В случая въобще нямам впредвид бай Пешо до вчера водопроводчик днес автомонтьор на черно . И за да кажа подобно нещо имам някакво основание и наблюдение как се работи в официалните сервизи в чужбина. И не по никакъв начин не съм свързан с Еуратек.
Плацебото ако има такова в случая никой сервиз не е успял да пребори и няма и да успее. Случвало се е клиенти да обвиняват сервиза че не са си свършили работата за проблем който по никакъв начин не е свързан с проблема по който е работено и за който е посетен сервиза. Нещо от сорта от както ми сменихте чистачките колата спря да спира.
-
style34
Специално ЕТ Дружба на мен ми казаха, че 4 чисто нови гуми Continental Premium Contact 7 са криви. Трите по-малко, едната видимо.
Познайте дали се оказа вярно.
Познайте дали се оказа вярно.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Предполагам две неща:
1. Не се е оказало вярно.
2. Не си ги купил от тях.
1. Не се е оказало вярно.
2. Не си ги купил от тях.
- The Hooligan
Виж сега, първо искам да ти напомня, че това е автомобилен форум и концепцията му е колегите да си помагат, било то със съвети, техническа информация или индиректно по някакъв начин.silent написа: 08.12.2023, 08:21:44 Аз също живея в държава в която всеки от всичко разбира и има мение за всичко и дава оценка за всичко на всички от позицията на последна инстанция.
Трябва да правиш разлика между мнения в които се сипе хейт или некомпетентност с тези, които дават насоки и разумни решения.
Не знам дали си наясно с цялата история в тази тема, но ще дам кратка информация на събитията:
- Колегата автор на тази тема, купува нов Кодиак и след няколко хиляди км, отива в Маргел да си купи и монтира нови гуми.
Непосредствено след това се появява въпросното теглене. Няколко пъти ходи, разменят позициите на колелата, но без успех.
- Пращат го в друг сервиз на модерен баланс да му реши проблема, но и там нищо.
- Колегата Цецо75 му предлага да вземат неговия втори комплект летни гуми на джанти и да ги сложат за проба.
-Дойдоха при мен в сервиза и ги завъртяхме набързо, правиха тестдрайв, но проблема остана./Което според нашата крайна инстанция означава, че не е до гуми и джанти/
-След това автомобила отиде в ЕТ за реглаж и преглед.
След няколко проверки на стенда и още проби с други комплекти гуми и джанти, проблема пак остава.
- ЕТ викат гуми, от Маргел викат, няма проблем с гумите.
И така, човека си кара новата кола и никой не може да му помогне. Явно ще трябва да си държи волана на ляво през цялото време, за да не му тегли. И те така..
В случая твоите наблюдения не помагат с нищо в тази тема, а дават някаква информация за сервизите като цяло, напълно излишна. Ами, всички тук знаем как е по сервизите, имаме опит.silent написа: 08.12.2023, 08:21:44 И за да кажа подобно нещо имам някакво основание и наблюдение как се работи в официалните сервизи в чужбина.
- The Hooligan
yordan_ichev написа: 07.12.2023, 16:45:50 Викнах техника да се вози с мен и по пътя ми се обясни, че това теглене е първо от наклона на пътя и второ в рамките на определените от производителя граници, който са 60 метра с 60 км/ч отклонение до 60 см от права линия
Това е същото, като онова за разхода на масло:
Мичев написа: 04.12.2023, 00:25:17 Най - лошото е, че са си измили ръцете като са декларирали, че разхода на масло може да е до 5л на 10к
-
silent
Написаното от мен е провокирано от изцепки от сорта ....ще ги попилея разсипя и т.н....подобни надувки...ненужни и безмислени...ма след като ви кеф да хейтват колегите ви ок...утре и вас ще насере някой.... Не вземам страна и съчувствам на колегата....но както казах от една страна не винаги е лесно да се решават такива проблеми когато всичко е наред а пък има проблем.... от друга страна всяка година производителите все по трудно плащат гаранционните ремонти ....и измиването на ръцете идва от Шкода -умишлено спъвания премиум....не от ЕТ..
-
style34
Виж сега, хайде да те помоля да не си измисляш тъпотии. Никъде не съм казал ще ги полилея или ще ги разсипя. Казах дословно "няма да ги оставя намира". Ако ти си ок да изръсиш 80-90К за автомобил и той ти тегли надясно, аз не съм.
Еуратек директно му казват да си гледа работата, защото си измислили някакви нелепи "норми".
Единствените изцепки в темата пишеш ти!
Еуратек директно му казват да си гледа работата, защото си измислили някакви нелепи "норми".
Единствените изцепки в темата пишеш ти!
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Добре де, аз вече му изгубих нишката, но Хулигана направи ретроспекция и на мен не ми е ясно как преди смяната на гумите не е имало теглене, а после се появява и проблема няма да е в гумите. От друга страна се слагат съвсем различни работещи нормално гуми и пак си тегли
Тука вече става странно ала Twin Peaks.
П.С. Относно 'избухването' на колегата. Сайлента си е класическо хейтърче, но това не мисля че го прави по-лош или по-глупав човек, поне според мен
Тука вече става странно ала Twin Peaks.
П.С. Относно 'избухването' на колегата. Сайлента си е класическо хейтърче, но това не мисля че го прави по-лош или по-глупав човек, поне според мен
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
MapTo_D
- Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
- Обратна връзка:
Добре де, а гумите, с които е била преди това и не е теглела сложени ли са за да се види как ще е в момента с тях? Виждам, че са въртени различни чифтове, но за тези не прочетох нищо?