Време за доставка на Kodiaq - личен опит

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Немските ми колеги си купуват VAG-ове от Испания. Там били най-евтини. Отиват със самолет и се връщат с кола :)
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Колеги, ще използвам тази тема да питам, ако някой скоро е поръчвал и е запознат. Вече не се ли предлага Canton озвучаване? Не го намирам изобщо като опция в ценовата листа.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Май не може въобще вече. Незнам какво толкоз ги бърка тоя Кантон, голяма драма е с него, все едно поръчваш някаква извънземна технология.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

maiden написа: 06.10.2023, 21:41:16 Немските ми колеги си купуват VAG-ове от Испания. Там били най-евтини. Отиват със самолет и се връщат с кола
Няма проблеми. След втората година, ако имат гаранционен проблем, ще ги карат с кораб до Испания ('щото гаранцията след втората година я дава местният дилър, а не Шкода), после ще ходят със самолет, за да си ги вземат :)
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

smoke написа: 07.12.2023, 13:56:44 След втората година, ако имат гаранционен проблем
Е много вероятно да не е техен проблем вече :)
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

style34 написа: 07.12.2023, 13:26:53 Колеги, ще използвам тази тема да питам, ако някой скоро е поръчвал и е запознат. Вече не се ли предлага Canton озвучаване? Не го намирам изобщо като опция в ценовата листа.
На мен ми беше също малко болна тема , общо взето след като почнаха да връщат екстри миналата есен, Кантона не го върнаха / за коли от ЕТ / . Вървеше си само с Кодияк ЛК и даже не съм сигурен дали и баш в кризата за чипове да е махан оттам . Не можеше да се поръчва за други модификации .
А Кодияк ЛК вече не може и да се поръчва - сега видях в конфигуратора .

Както Цецо75 написа, все едно ,че е някаква супер технология дето си я крият. Голям проблем им е . ..... Почнаха да връщат екстри есента 22г. като се поотпушиха нещата . Блинд спот , камери и др. Но Кантона за Кодияк не . И не съм го видял повече . А аз ги питах нон стоп и последно вече взимах колата края на февруари тази година и търговеца каза ,че едва ли и ще и го пуснат и е само с ЛК .

В новия догодина със сигурност ще има ;) .
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Да, днес ми потвърдиха, че поне от година не може да се поръчва. А онзи ден се возих в последната Мазда CX5 с музика Bose. Мнооого добро, поне за моите разбирания. И сега искам Canton с идеята, че ще е нещо подобно или поне близко.
Имам оферта и за Супърб, там има, така че не разбирам защо го няма в Кодияк.
И сега се чудя. Супърба хем по-евтин, хем с повече екстри, но пък дизайна не ми допада толкова.
Но 100К+ за новите поколения също не бих дал.
Накрая ще си покарам още малко Октавията.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Предполагам го няма, защото модела слиза от линията. Не виждат смисъл да се напъват да го продават явно. Иначе Кантона е далеч от Bose.
Бееееее.....
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Цецо, слушал съм BOSE в Мазда 3, нищо особено. Кантонът в Супърба беше по-добрата музика. Подозирам, че BOSE има за 2 и за 2000 :).
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Здравейте,
Аз чакам поръчка за KODIAQ SPORTLINE.Дилъра ми каза че имам дата 1-ва седмица на 2024.Поръчката я пуснах на 16.11.2023г(Дилъра ми потвърди че 2 броя VRS са и пристигнали за 2 месеца.SPORTLINE също идва бързо).
Понапомпах конфигуратора с достах екстри понеже SPORTLINE излиза доста ,,Оголен"в базовата модификация.
И стана въпрос за Canton озвучението.В БГ го няма за добавяне,но пуснахме запитване до Чехите дали има опция да ми го добавят.В крайна сметка ще ми го сложат в конфигурацията на SPORTLINE.Мисля че доплатих около 1000лв за него.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

@Raptor_84 браво, явно си случил на свестен дилър. Моя за разлика от твоя ме убеждаваше да не слагам и съществуващи екстри към този момент, какво оставаше пък за такива, които не се предлагаха. В последствие от другия дилър даже разбрах, че съм можел и цвят от чешкия каталог да сложа.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Rangel написа: 07.12.2023, 21:58:19 Подозирам, че BOSE има за 2 и за 2000
Силно вероятно, аз съм го слушал в Ауди и беше уау. Но то сигурно само пише BOSE, вероятно и те работят с подизпълнители за различните ценови класове.

То това важи и за Кантона де, подозирам че Шкода обявява условията и който даде най-добра цена, той прави следващия Кантон. Може да е европеец, може кореец... а най-вероятно откровен китаец.

Мисълта ми беше, че поне в Кодиака - Кантона свири като нормална музика според моите разбирания, бе нищо УАУ. Сега следва да се има предвид, че аз съм с 7 места и върху баса има сгънати седалки. Което подозирам засира пейзажа значително. Решение меко казано тъпо, можеше в тоя случай да го сложат отстрани, както е на Супърб.

Въобще пак да напиша - 7 местния Кодиак има редица особенности, които дилърите спестяват, къде от незнание, къде щото не им дреме.
Бееееее.....
Аватар
netizen

Skoda Electric

Гараж: ID.7 Pro Tourer

Мнение от netizen »

по вероятно е да спестяват дребните неудобства, или да очакват, че ако ще я вземаш за служебна (ддс) да не те вълнува толкова комфорт и т.н. ... знам ли ?
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

rts написа: 11.12.2023, 10:17:17 @Raptor_84 браво, явно си случил на свестен дилър. Моя за разлика от твоя ме убеждаваше да не слагам и съществуващи екстри към този момент, какво оставаше пък за такива, които не се предлагаха. В последствие от другия дилър даже разбрах, че съм можел и цвят от чешкия каталог да сложа.
Това също ми го предложиха с ексклузивния цвят от Чешкия каталог(В България работят 8 цвята-а те реално са 50 ).Даже така идват по бързо поръчките.Но се доплаща за такъв цвят.
От към екстри сложих почти всичко с малки изключения.
onr_cm

Шкода Новак

Мнение от onr_cm »

Здравейте, поръчах skoda kodiaq vision на 28.11.2023г. Търговецът каза, че колата ще пристигне след 2 или 3 месеца. Някой да е направил поръчка и да я получи в близко бъдеще? Колите пристигат ли в указаното време? Има ли система за проследяване, където мога да проследя поръчката си на превозно средство?
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”