Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Страхотна среща както всеки път.
За нас е удоволствие да се присъединяваме към тези събития, все повече познати лица, много дечица, приятна компания, доволни условия, атмосфера.
Благодаря за ангажираните с това, че давате от времето и усилията си за всички нас.
Лично нашата четворка си изкара чудесно, децата къде се забавляваха, къде се зомбираха по телефоните, но пък свикват с формата.
На връщане от Стара Загора за Ловеч се наложи да минем през София, но пък обичаме да пътуваме и се случи идеално.
Поздрави
Здравейте всички!
Благодаря за чудесната организация - страхотно беше, много съм доволна от всичко!
Малко информация и за пътуването обратно.
Тръгнахме си с Яската към 10.30 - той към Варна, а аз към Велико Търново. Към 11 ч. вече бяхме близо до Николаево, когато разбрахме, че Хаинбоаз е затворен. Наложи се да се разделим - Яската продължи за Бургас, а аз към Твърдица. Проходът Твърдица - Елена не беше затворен, разчистена беше само едната лента в посока нагоре. Зимните гуми стъпваха много добе, а при необходимост от разминаване на маняци с джипарки, който си пробваха тяхното 4х4 помагаше верният приятел - финландската лопата. И така почти до върха, когато ни спряха и върнаха, защото Еленският участък не бил разринат, а имало и паднали дървета. Е как е отворен прохода в този случай ?!? - явно няма кой да го затвори до почистването му. Нещо повече - когато се върнахме в най-ниската част на прохода пътя беше блокиран от препречен и осукан, добре вкопан в пряспа турски ТИР. И друг ТИР имаше, но той си беше спрял нормално. И тези е нямало кой да ги спре - защо ли?!? Всичко това в 12.30 ч. Два часа по-късно благоволиха да се почвят катаджии и някакви "спасителни служби", които пък бяха без грам техника. До тогава Динко Вълев - Бозавия или още Ловеца шеташе нагоре-надолу с джипа си Мерцедес Майбах. Юнакът дори реши да се пробва с още 4 джипа да вадят добре окопания и посукан 40 тонен ТИР. Естествено резултатът беше няколко скъсани въжета и леко подпалени гуми на джиповете. Накрая тези, които почистваха прохода разбраха, че наистина трябва да чистят, за да може да се измъкнем с единствен изход нагоре и после към Елена. След още час ченгетата ни пуснаха да се катерим. След върха застигнахме еленския снегорин, който вече се връщаше към Елена и опесъчаваше. И така след снегорина, след снегорина с 10 км в час. Крайният резултат - шкодата беше в гаража в къщи - на 10 км северно от Велико Търново в 18 ч. Там ситуацията се оказа доста по-тежка и бедствена, но това е съвсем друга тема и не касае личните превозни средства.
@maglova, аз съм от Търново, Моркова е от Горна. За напред по срещи може да се водим. Ако знехме щяхме да те вземем да се водиш с нас през Николаево и в Боаза.
Uboy, аз не оплаквам, че съм пътувала сама или че съм се прибрала толкова късно. Тъкмо към 11 ч. се разминахме по трасето с morkova, който вече летеше в посока обратна на Николаево и Яската ми съобщи, че Хаинбоаз е
затворен. Твърдица-Елена се минаваше спокойно дори и на една що годе почистена лента. От върха ни върнаха, защото не им се занимаваше много с чистене. Хем не затварят прохода докато почистят, хем и много не бързаха да чистят. Най-голямото забавяне беше заради заклещеният 40 тонен ТИР, който изобщо нямаше място на това трасе, още повече през зимата.
Колкото до това да се водим - нямам нищо против. На събора през лятото се запознах и с двама ви, а сега на тази среща пристигнах тъкмо когато morkova си смъкваше багажа.
За следващи сбирки нямам нищо против да пътуваме заедно, било то в едната или двете посоки, стига времената на тръгване и скоростите ни на пътуване да съвпадат. Аз не обичам да се състезавам по пътищата и спазвам всички ограничения - за някои шофьори такъв като мен е само в "тежест", но все пак благодаря са предложението!