Dacia
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Dacia
Само отзад нещо не мога да я възприема, някаква странна имитация на Toyota CHR, ама сплескана, някакси недовършена ми стои, ако я бяха издължили още малко щеше да в топ. И багажникът щеше да е по- голям. Иначе ме кефи. Като цена сигурно ще е около 55к са хибридния вариант с автомат и 4х4, ако е над това .. лошо 
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Dacia
Дачия за 50к лв , айде по-серизно моля
. Сякаш идва прекалено близо до останалите марки\модели автомобили спрямо това , което предлага. Плюс факта, че думата черири цифрена отстъпка за дачия е забранена дума.
- Us3rnam3d
Dacia
Това е положението. Няма друг автомобил, който да предлага това, което предлага дъстъра нов за тая цена. Вече втора ръка на няколко години е друга тема.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Dacia
До "ВСИЧКИ" - Много дърпат напред Хората. Браво.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
5rar
-
ИзтрЪпнал
Dacia
В същия ценови сегмент за 4х4 модификациите съм абсолютно съгласен, въпреки старата платформа и редицата конструктивни недостатъци, които произтичат от нея. Но за 4х2 има други алтернативи на същата или по-ниска цена спрямо дъстър.Us3rnam3d написа: 02.12.2023, 11:14:08 Няма друг автомобил, който да предлага това, което предлага дъстъра нов за тая цена
При това, че при новият модел 4х4 ще е малко по-различно като изпълнение спрямо актуалното в момента. И ще видим колко ще е жипка жипката
- Us3rnam3d
Dacia
Не използват ли вече новата платформа, която е от новото клио? Поне Джогер / Сандеро 3 май са на нея. Най- решаващият фактор ще бъде да пуснат 4х4 автомат. Предишния модел нямаше такава опция. Ако искаш 4х4 - ръчка. Ако пуснат 4х4 автомат ще избият рибата.ИзтрЪпнал написа: 02.12.2023, 11:54:40 въпреки старата платформа и редицата конструктивни недостатъци
-
ИзтрЪпнал
Dacia
Тези модели са на платформата на клио 5. Актуалният модел на франсетата. Обаче дъстър 2, не е.
Най-фрапантните разлики между 2те платформи, използвани в Дачия е момента са:
-Оползотворяването на мястото, старата на дъстър е с големи външни размери, обаче реално оползотвореното вътре място за пасажерите е същото или съвсем малко повече над Сандеро 3.
-Архитектурата на вратите. Сандеро 2 беше с врати "над" купето , по същият начин е и Дъстър 2 в момента.
-Платформата на клио 5 няма класическо 4х4, както Дъстър 2 в момента. Интересно е дали ще предложат лека модификация на старата система 4х4 или ще бъде такава с електромотор отзад. Вероятно всичко ще зависи от това кога емисионният стандарт евро7 ще влезе в сила.
Ще поживеем, ще видим. Поне има конкуренция на пазара, от която ще печелим ние, клиентите . Другото е еко дивотиите, които малко или много предразполагат новите модели да са повече еко.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Dacia
Понеже предната седмица имах досег до Дачия Логан реших да споделя.
Аз карам Дачия от 2007 година и общо взето съм минал през всичките им модели. Но със сегашните им направо ме впечатляват.
В момента карам от 2 години Джогер на газ, от колата немога да се оплача двигател не коментирам защото той е един и си върши работат перфектно, единствен минус е обезшумяването при скорости над 100. Това което видях в предлаганите в момента модели направо ме изненада.
Конкретно става въпрос за Дачия Логан.
Мой познати искаха да сменят колата. Бюджет 15-20 хил.лв. Почваме да гледаме обяви оказиони и др. за 15 бона масово коли над 15 години и незнайни километри. Понеже съм ги возил в Дачията решиха да видят и за вариант нова Дачия и стигнаха до поръчка.
Те са 2ма децата вече са им големи избраха Дачия Логан с газ с всички екстри за модела за 34 000лв.
20 000 първоначална вноска и по 200лв на месец за 5 години. Колата в края на лизинга се оскъпява с 1500лв.
Чак аз останах изненадан колко много неща получават за тези пари, ще спомена тези който ме изненадаха:
1. Фабрична газова ситема това е най-голямата екстра караш под 10лв за 100км.
2. Преден и заден парктроник с камера
3. Система за предупреждение на коли в мъртвата зона
4. Безключов достъп и стартиране, автоматично заключване и отключване при доближаване до автомобила.
5. Електрическа ръчна спирачка, която работи напълно автоматично както при мен в Супърба.
6. Автоматични фарове и чистачки.
7. Климатрони
8. Медия с 8" Андроидауто и Карплей
9. 4 ел. стъкла, ел огледала.
10. Лайн асистент и автоматична спирачка при сблъсък с кола, колело или пешеходец. Следене на пътните знаци и показване на ограничение.
11. Темпомат и ограничител на скороста.
Тази кола покрива всички нужни неща на един съвременен автомобил.
Карах и новия Дъстар и там напредъка е много голям, колата е доста обезшумена сравнение със стария. Има очаквани с премиерата ма Бигстър да пуснат и по-големи мотори на газ, което ще е доста добра оферта.
Аз карам Дачия от 2007 година и общо взето съм минал през всичките им модели. Но със сегашните им направо ме впечатляват.
В момента карам от 2 години Джогер на газ, от колата немога да се оплача двигател не коментирам защото той е един и си върши работат перфектно, единствен минус е обезшумяването при скорости над 100. Това което видях в предлаганите в момента модели направо ме изненада.
Конкретно става въпрос за Дачия Логан.
Мой познати искаха да сменят колата. Бюджет 15-20 хил.лв. Почваме да гледаме обяви оказиони и др. за 15 бона масово коли над 15 години и незнайни километри. Понеже съм ги возил в Дачията решиха да видят и за вариант нова Дачия и стигнаха до поръчка.
Те са 2ма децата вече са им големи избраха Дачия Логан с газ с всички екстри за модела за 34 000лв.
20 000 първоначална вноска и по 200лв на месец за 5 години. Колата в края на лизинга се оскъпява с 1500лв.
Чак аз останах изненадан колко много неща получават за тези пари, ще спомена тези който ме изненадаха:
1. Фабрична газова ситема това е най-голямата екстра караш под 10лв за 100км.
2. Преден и заден парктроник с камера
3. Система за предупреждение на коли в мъртвата зона
4. Безключов достъп и стартиране, автоматично заключване и отключване при доближаване до автомобила.
5. Електрическа ръчна спирачка, която работи напълно автоматично както при мен в Супърба.
6. Автоматични фарове и чистачки.
7. Климатрони
8. Медия с 8" Андроидауто и Карплей
9. 4 ел. стъкла, ел огледала.
10. Лайн асистент и автоматична спирачка при сблъсък с кола, колело или пешеходец. Следене на пътните знаци и показване на ограничение.
11. Темпомат и ограничител на скороста.
Тази кола покрива всички нужни неща на един съвременен автомобил.
Карах и новия Дъстар и там напредъка е много голям, колата е доста обезшумена сравнение със стария. Има очаквани с премиерата ма Бигстър да пуснат и по-големи мотори на газ, което ще е доста добра оферта.
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Dacia
Показаха го днес и по-големия брат на Дъстъра. Хибридният мотор става 155 коня, а ECO-G - 140: https://www.dacia.bg/cars/bigster/bigst ... rview.htmlАрхимандрит Дионисий написа: 09.10.2024, 14:32:29 Има очаквани с премиерата ма Бигстър да пуснат и по-големи мотори на газ, което ще е доста добра оферта.
-
DasSkoda
Dacia
Дачията е чудесна кола, за служебна. Това на краш тестове и комфорт е -1.
Да не дава Господ да ти случи нещо докато си в тази консерва. С нея ще те полагат в двата метра под земята.
Карал съм Дачии, не е като да не съм. Едната даже беше най-високото ниво на Дъстър. На шум го докарваше като Лада Нива, все едно бесни кучета се даваят под колата. Като затворя едната врата, другата кънти. В Шкода, поне само тази която затварям кънти![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Да не дава Господ да ти случи нещо докато си в тази консерва. С нея ще те полагат в двата метра под земята.
Карал съм Дачии, не е като да не съм. Едната даже беше най-високото ниво на Дъстър. На шум го докарваше като Лада Нива, все едно бесни кучета се даваят под колата. Като затворя едната врата, другата кънти. В Шкода, поне само тази която затварям кънти
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.