Škoda Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

За ЕТ Пловдив, след получаването на остатъка по автомобила, процедурата по регистрацията отне 3 работни дни. Работят с външни фирми, хора които вършат услугата. Ще ти трябва пълномощно по образец. Търговецът ще ти го прати.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 29.11.2023, 11:18:04, променено общо 1 път.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от ЦецоNOL »

Alexdencheva написа: 29.11.2023, 11:11:59 Как е опита Ви?
Здравейте!
Моята я регистрирах през ЕТ Бургас.
Като мина плащането беше освободена счетоводно и регистрирана в рамките на един работен ден.

Поздрави
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ss27

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT

Škoda Kamiq

Мнение от ss27 »

При мен в ЕТ София (Дружба) това лято нещата станаха готови за около 2 седмици, от пристигане на автомобила в Шкода центъра и подписване на финалния договор до получаването на автомобила. Аз им бях оставил да направят и застраховката + да ми сложат едни калобрани, така че не знам колко точно им е отнело докато я регистрират. Но тогава имах планирана почивка за 1 седмица и им бях казал, че няма как да я взема през този период, та може и нарочно да са ми я позабавили малко.
Ива Тодорова

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Ива Тодорова »

Здравейте! Предстои ми поръчка на Камик в периода до 7 декември 2023г. (за да се възползвам от офертата при върнат автомобил евентуално). Спряла съм се на двигател 150к.с., Бизнес или Стайл. При връзка с представител обаче се оказа, че срокът за доставка е 180 работни дни... И тъй като това ще ми е първата НОВА кола тази информация ме разочарова [smilie=pardon.gif]
Бях се спряла на двигател от 150к.с., но вече се замислям дали заради дългите срокове на чакане не е опция да се вземе някой от наличните произведени автомобили. Там двигателят е 95к.с.. Та въпросът ми е до колко това е разумен вариант да се вземе такъв автомобил Камик Бизнес или Вижън, механична скоростна кутия. Колата ще се ползва в градски и извънградски условия, не карам с повече от 140км/ч, и половината екстри също не бих ползвала. От Надежда ме посъветваха да не правя компромис с мощността на двигателя и да си изчакам времето, което е нужно.
Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна :)
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Škoda Kamiq

Мнение от nitro »

Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 От Надежда ме посъветваха да не правя компромис с мощността на двигателя и да си изчакам времето, което е нужно.
Аз бих изчакал (всъщност си чакам от три месеца), както са те посъветвали. Двата двигателя са коренно различни и като мощност и като конструкция. Този от 150 к.с. е оборудван с второ поколение система АСС, т.е. при определени условия изклщчва два от цилиндрите и колата може да дава между 0,5 до 1,0 л/100 км икономия. Този от 95 к.с. е с три цилиндъра, върви прилично но на дълъг път и при изпреварване се усеща че са му малко конете. Освен това според мен DSG особено за градско е супер.
Така, че аз бих си направил конфигурацията и да си чакам докато дойде.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Škoda Kamiq

Мнение от pepi »

Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Бях се спряла на двигател от 150к.с., но вече се замислям дали заради дългите срокове на чакане не е опция да се вземе някой от наличните произведени автомобили. Там двигателят е 95к.с.. Та въпросът ми е до колко това е разумен вариант да се вземе такъв автомобил Камик Бизнес или Вижън, механична скоростна кутия
Здравейте, имам доста опит точно с тези 2 двигателя - 1.0 95кс и 1.5 150 кс. Аз бих избрал по-мощния без колебание. При 95 коня скоростите са 5, а при другия - 6. И двата са икономични, горе-долу 150 коньовия е с половин до 0.7л. по-лаком, НО осезаемо по-голямата мощност се усеща. Пътувал съм и с 1.0 95 коня с 4 човека натоварена на максимум. Прилично се мести. Върви си колата, няма яд, само че там връщаш по-често предавки. Не е лош двигателя, заради турбото мощността му се усеща адекватна също. Това, което мен ме дразни на еднолитровия са вибрациите на празен ход. На светофар особено "трепери" чувствително, докато по-мощният има напълно спокойна работа. Можеш да видиш че работи единствено по оборотомера. Според мен си струва да почакате ако нямате зор за един цилиндър повече. Относно нивата на оборудване - определено Вижън. Парите, които ще надплатите за повече екстри, които ще ползвате според мен най-малкото частично ще се върнат при препродажба - по-лесно ще се продаде. Успех с избора.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

Škoda Kamiq

Мнение от VSG »

Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна
Основна или втора кола ще е?
Ива Тодорова

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Ива Тодорова »

[/quote]
VSG написа: 30.11.2023, 15:28:40 Основна или втора кола ще е?
Основна ще е.
ShaMana

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от ShaMana »

Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна :)
Чакането не е малко, но 1.0л двигателя не си заслужава. Ще е сравнително окей за град, но извън ще харчи много с по-висока скорост и няма да има никаква мощност ако се налага някъде. 1.5 също не е страхотно мощен, но е по-добрия избор между двата.

Казват, че сроковете се подобряват, а тези 180 са за презапасяване.

Успех
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

Тук ставняват двата трицилндрови мотора, по ускорение: https://youtu.be/lFr4PjYYkSQ?t=505 и накрая на клипа по консумация. Тя е почти еднаква.

Съмнява ме да те бавят повече от 6-7 месеца, защото и фейслифта ще трябва да го почват да произвеждат по някое време.

Екстрите, които използвам най-често на моята(гаражна) кола са: двузоновия климатроник и вдигането/сваляването на стъклата от дистанционното (когато беше топло) за бързо проветряване. Наличните от лятото бизнес имаха всякакви регулирания на седалките отпред - и по височина, и по лумбална упора.

Ако пътуваш често извънградско с пълна кола, смело взимай 1.5. Разхода между 1.5 и 1.0 едва ли ще е толкова различен, по-скоро обмисли дали искаш повече мощност, спрямо това дали караш сама или с пълна кола.

За нивата на оборудване, може да ги визуализираш на конфигуратора и ориентираш как изглеждат. Екстрите са описани в ценовите листи.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Škoda Kamiq

Мнение от Taratajki »

Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Всеки съвет
Аз лично бих изчакал за по мощния мотор. Но най вече не бих взел Камик [smilie=sarcastic.gif] Има налични Скала с 1.5, което е по смислената кола, според мен [smilie=pardon.gif]
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Škoda Kamiq

Мнение от alexinchains »

Taratajki написа: 01.12.2023, 08:27:41 Има налични Скала с 1.5, което е по смислената кола
+1 за Скалата - мисля, че и вътре и в багажника има повече място от Камик
ABBC3_OFFTOPIC
по улиците виждам повече Камик от Скала, хората явно си харесват повдигнатите коли :) Аз примерно исках Супърб 280, но жената каза Кодиак, и решихме Кодиак [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Škoda Kamiq

Мнение от acronym »

Явно само аз съм се "набутал" с 1.0 TSI 110к.с. [smilie=pardon.gif]
Автомобила си върви прилично извън града с трима възрастни, багаж и климатик. Разход под и около 6л.
Има сили за бързи изпреварвания но в повечето случаи трябва да се свали предавка.
Щом на Шипка не издъхва като старата ми Хонда, значи бива.

Разбира се, че 1.5 е по-добрия вариант, но когато финансите го позволяват. Аз заложих на повече екстри, вместо спартанско оборудване и голям двигател.
Обаче има друго, почитател съм на ръчките, но тук предавките са много къси и става голямо "ръчкане" (особено ако трябва да спазваме указанията на колата за постигане на икономия).
Ако сега трябва да избирам, нямаше да подмина DSG кутия.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

Камик спрямо Скала има по-малък багажник с 67л - разликата идва от надвеса отзад, но междуосито е същото. Камик има малко повече място за главите отзад - 20мм. Останалото е еднакво. Подобни автомобили с малки разлики, основното просвета(40мм) и багажника. Ако Скала е със стандартния фар, дългите са с нажежаема жичка. Късите са индиректни лед. Скала има фарове за мъгла. При Камик стандартните са индиректни лед навсякъде, но няма фарове за мъгла преди ФЛ.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Škoda Kamiq

Мнение от Манев »

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”