Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Škoda Kamiq
За ЕТ Пловдив, след получаването на остатъка по автомобила, процедурата по регистрацията отне 3 работни дни. Работят с външни фирми, хора които вършат услугата. Ще ти трябва пълномощно по образец. Търговецът ще ти го прати.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 29.11.2023, 11:18:04, променено общо 1 път.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Здравейте!
Моята я регистрирах през ЕТ Бургас.
Като мина плащането беше освободена счетоводно и регистрирана в рамките на един работен ден.
Поздрави

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Škoda Kamiq
При мен в ЕТ София (Дружба) това лято нещата станаха готови за около 2 седмици, от пристигане на автомобила в Шкода центъра и подписване на финалния договор до получаването на автомобила. Аз им бях оставил да направят и застраховката + да ми сложат едни калобрани, така че не знам колко точно им е отнело докато я регистрират. Но тогава имах планирана почивка за 1 седмица и им бях казал, че няма как да я взема през този период, та може и нарочно да са ми я позабавили малко.
-
Ива Тодорова
Škoda Kamiq
Здравейте! Предстои ми поръчка на Камик в периода до 7 декември 2023г. (за да се възползвам от офертата при върнат автомобил евентуално). Спряла съм се на двигател 150к.с., Бизнес или Стайл. При връзка с представител обаче се оказа, че срокът за доставка е 180 работни дни... И тъй като това ще ми е първата НОВА кола тази информация ме разочарова
Бях се спряла на двигател от 150к.с., но вече се замислям дали заради дългите срокове на чакане не е опция да се вземе някой от наличните произведени автомобили. Там двигателят е 95к.с.. Та въпросът ми е до колко това е разумен вариант да се вземе такъв автомобил Камик Бизнес или Вижън, механична скоростна кутия. Колата ще се ползва в градски и извънградски условия, не карам с повече от 140км/ч, и половината екстри също не бих ползвала. От Надежда ме посъветваха да не правя компромис с мощността на двигателя и да си изчакам времето, което е нужно.
Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна
Бях се спряла на двигател от 150к.с., но вече се замислям дали заради дългите срокове на чакане не е опция да се вземе някой от наличните произведени автомобили. Там двигателят е 95к.с.. Та въпросът ми е до колко това е разумен вариант да се вземе такъв автомобил Камик Бизнес или Вижън, механична скоростна кутия. Колата ще се ползва в градски и извънградски условия, не карам с повече от 140км/ч, и половината екстри също не бих ползвала. От Надежда ме посъветваха да не правя компромис с мощността на двигателя и да си изчакам времето, което е нужно.
Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Škoda Kamiq
Аз бих изчакал (всъщност си чакам от три месеца), както са те посъветвали. Двата двигателя са коренно различни и като мощност и като конструкция. Този от 150 к.с. е оборудван с второ поколение система АСС, т.е. при определени условия изклщчва два от цилиндрите и колата може да дава между 0,5 до 1,0 л/100 км икономия. Този от 95 к.с. е с три цилиндъра, върви прилично но на дълъг път и при изпреварване се усеща че са му малко конете. Освен това според мен DSG особено за градско е супер.Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 От Надежда ме посъветваха да не правя компромис с мощността на двигателя и да си изчакам времето, което е нужно.
Така, че аз бих си направил конфигурацията и да си чакам докато дойде.
-
pepi
- Гараж: Octavia
Škoda Kamiq
Здравейте, имам доста опит точно с тези 2 двигателя - 1.0 95кс и 1.5 150 кс. Аз бих избрал по-мощния без колебание. При 95 коня скоростите са 5, а при другия - 6. И двата са икономични, горе-долу 150 коньовия е с половин до 0.7л. по-лаком, НО осезаемо по-голямата мощност се усеща. Пътувал съм и с 1.0 95 коня с 4 човека натоварена на максимум. Прилично се мести. Върви си колата, няма яд, само че там връщаш по-често предавки. Не е лош двигателя, заради турбото мощността му се усеща адекватна също. Това, което мен ме дразни на еднолитровия са вибрациите на празен ход. На светофар особено "трепери" чувствително, докато по-мощният има напълно спокойна работа. Можеш да видиш че работи единствено по оборотомера. Според мен си струва да почакате ако нямате зор за един цилиндър повече. Относно нивата на оборудване - определено Вижън. Парите, които ще надплатите за повече екстри, които ще ползвате според мен най-малкото частично ще се върнат при препродажба - по-лесно ще се продаде. Успех с избора.Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Бях се спряла на двигател от 150к.с., но вече се замислям дали заради дългите срокове на чакане не е опция да се вземе някой от наличните произведени автомобили. Там двигателят е 95к.с.. Та въпросът ми е до колко това е разумен вариант да се вземе такъв автомобил Камик Бизнес или Вижън, механична скоростна кутия
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
Škoda Kamiq
Основна или втора кола ще е?Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна
-
Ива Тодорова
Škoda Kamiq
[/quote]
Основна ще е.
-
ShaMana
Škoda Kamiq
Чакането не е малко, но 1.0л двигателя не си заслужава. Ще е сравнително окей за град, но извън ще харчи много с по-висока скорост и няма да има никаква мощност ако се налага някъде. 1.5 също не е страхотно мощен, но е по-добрия избор между двата.Ива Тодорова написа: 30.11.2023, 12:38:12 Всеки съвет би ми бил от голяма полза, а ако има и потребители на малкия двигател тук с мнение-също бих била благодарна![]()
Казват, че сроковете се подобряват, а тези 180 са за презапасяване.
Успех
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Тук ставняват двата трицилндрови мотора, по ускорение: https://youtu.be/lFr4PjYYkSQ?t=505 и накрая на клипа по консумация. Тя е почти еднаква.
Съмнява ме да те бавят повече от 6-7 месеца, защото и фейслифта ще трябва да го почват да произвеждат по някое време.
Екстрите, които използвам най-често на моята(гаражна) кола са: двузоновия климатроник и вдигането/сваляването на стъклата от дистанционното (когато беше топло) за бързо проветряване. Наличните от лятото бизнес имаха всякакви регулирания на седалките отпред - и по височина, и по лумбална упора.
Ако пътуваш често извънградско с пълна кола, смело взимай 1.5. Разхода между 1.5 и 1.0 едва ли ще е толкова различен, по-скоро обмисли дали искаш повече мощност, спрямо това дали караш сама или с пълна кола.
За нивата на оборудване, може да ги визуализираш на конфигуратора и ориентираш как изглеждат. Екстрите са описани в ценовите листи.
Съмнява ме да те бавят повече от 6-7 месеца, защото и фейслифта ще трябва да го почват да произвеждат по някое време.
Екстрите, които използвам най-често на моята(гаражна) кола са: двузоновия климатроник и вдигането/сваляването на стъклата от дистанционното (когато беше топло) за бързо проветряване. Наличните от лятото бизнес имаха всякакви регулирания на седалките отпред - и по височина, и по лумбална упора.
Ако пътуваш често извънградско с пълна кола, смело взимай 1.5. Разхода между 1.5 и 1.0 едва ли ще е толкова различен, по-скоро обмисли дали искаш повече мощност, спрямо това дали караш сама или с пълна кола.
За нивата на оборудване, може да ги визуализираш на конфигуратора и ориентираш как изглеждат. Екстрите са описани в ценовите листи.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Škoda Kamiq
Аз лично бих изчакал за по мощния мотор. Но най вече не бих взел Камик
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Škoda Kamiq
+1 за Скалата - мисля, че и вътре и в багажника има повече място от Камик
ABBC3_OFFTOPIC
по улиците виждам повече Камик от Скала, хората явно си харесват повдигнатите коли
Аз примерно исках Супърб 280, но жената каза Кодиак, и решихме Кодиак
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Škoda Kamiq
Явно само аз съм се "набутал" с 1.0 TSI 110к.с.
Автомобила си върви прилично извън града с трима възрастни, багаж и климатик. Разход под и около 6л.
Има сили за бързи изпреварвания но в повечето случаи трябва да се свали предавка.
Щом на Шипка не издъхва като старата ми Хонда, значи бива.
Разбира се, че 1.5 е по-добрия вариант, но когато финансите го позволяват. Аз заложих на повече екстри, вместо спартанско оборудване и голям двигател.
Обаче има друго, почитател съм на ръчките, но тук предавките са много къси и става голямо "ръчкане" (особено ако трябва да спазваме указанията на колата за постигане на икономия).
Ако сега трябва да избирам, нямаше да подмина DSG кутия.
Автомобила си върви прилично извън града с трима възрастни, багаж и климатик. Разход под и около 6л.
Има сили за бързи изпреварвания но в повечето случаи трябва да се свали предавка.
Щом на Шипка не издъхва като старата ми Хонда, значи бива.
Разбира се, че 1.5 е по-добрия вариант, но когато финансите го позволяват. Аз заложих на повече екстри, вместо спартанско оборудване и голям двигател.
Обаче има друго, почитател съм на ръчките, но тук предавките са много къси и става голямо "ръчкане" (особено ако трябва да спазваме указанията на колата за постигане на икономия).
Ако сега трябва да избирам, нямаше да подмина DSG кутия.
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Камик спрямо Скала има по-малък багажник с 67л - разликата идва от надвеса отзад, но междуосито е същото. Камик има малко повече място за главите отзад - 20мм. Останалото е еднакво. Подобни автомобили с малки разлики, основното просвета(40мм) и багажника. Ако Скала е със стандартния фар, дългите са с нажежаема жичка. Късите са индиректни лед. Скала има фарове за мъгла. При Камик стандартните са индиректни лед навсякъде, но няма фарове за мъгла преди ФЛ.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M