Със сигурност имат недостиг на чипове, но когато поръчвах моя, проверих с конфигуратора за други държави и в някои имаше lane & side assist, в други го нямаше. Възможно е да не са го били изключили или пък маркетинг/сейлс на ниво група да са преценили, че за България тези екстри не са ключови за покупка на автомобила. При Октавията примерно, има само в RS и в някакъв премиум асистент пакет за 3Кvelll написа: 14.11.2023, 09:08:04 Не мога да разбера защо за едни модели на марката ще има а за други не. От какви съображения... Ако е заради чипове защо за едните има за другите не... Възможно ли е само за България да я осакатяват така. По клиповете в youtube си ги има асистентите. А иначе дали ще се ползва е друг въпрос. И мен това за мъртвата зона ще ми липсва повече.
Карок асистенти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Карок асистенти
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Карок асистенти
При Октавия lane assist го има още от ниво Comfort и няма какво изобщо да го включваш от конфигуратора.MartinVT написа: 14.11.2023, 10:52:07 При Октавията примерно, има само в RS и в някакъв премиум асистент пакет за 3К
https://www.skoda-auto.bg/_doc/60739f5f ... aaf6640546
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Карок асистенти
Аз точно за лайн асиста не бих страдал
По магистралата, да, ако се заблееш много ти напомня, ама повече дразни. За другите пътища е второто нещо, което спирам. Първото е старт-стопа разбира се ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
ShaMana
Карок асистенти
Недостиг на чипове и се приоритизира по-високо продукционните модели - Супърб, Октавиа, Кодиак. Нещата където клиентите са повече и очакванията по-високи. В чужбина говорят, че са започнали да връщат тези екстри на определени модели, но не масово и не навсякъде, предполагам става дума за приоритет отново. В България нямаме културата за такива екстри и количествената им поръчка е била достатъчно малка за да решат, че не си заслужава дори да се предлагат. Всичко е въпрос на числа.velll написа: 14.11.2023, 09:08:04 Не мога да разбера защо за едни модели на марката ще има а за други не. От какви съображения... Ако е заради чипове защо за едните има за другите не... Възможно ли е само за България да я осакатяват така. По клиповете в youtube си ги има асистентите. А иначе дали ще се ползва е друг въпрос. И мен това за мъртвата зона ще ми липсва повече.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
serge
Карок асистенти
Колегата ми кара Голф с Лейн асист. На най-различни места при отлична маркировка започва едно пищене, дърпане на волана. Всеки месец ходи в сервиза. Нещо пренастройват и после пак се почва. Не можели да го изключат тотално. А само мога да си представя по българските пътища какво приключение ще е. Въобще не ви трябва това недоразумение.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карок асистенти
Както споменах тази екстра няма да ми липсва, но blind spot detection си е полезно и е МНОГО тъпо, че не го предлагат.
-
ShaMana
Карок асистенти
Текущия ми автомобил има лейн асист и ако караш нормално, както се очаква, няма никаква драма пищене или дърпане. Дори забравям, че съм го пуснал, до един момент в който не изпреваря смотано и не ме стресне. Ако караш като ... Българин, по ръба на ленти, без мигачи и с резки промени в посоката, тогава пречи, да.serge написа: 20.11.2023, 08:16:49 Колегата ми кара Голф с Лейн асист. На най-различни места при отлична маркировка започва едно пищене, дърпане на волана. Всеки месец ходи в сервиза. Нещо пренастройват и после пак се почва. Не можели да го изключат тотално. А само мога да си представя по българските пътища какво приключение ще е. Въобще не ви трябва това недоразумение.
Възможно е Голфа да има технически проблем, а за това трябва да им досажда докато не го отстранят. Важно е и камерите да са доста чисти, иначе пак може да има драма.
Въпроса с асистите е, че травел асист няма да работи без лейн асист. А травел асист изглежда като доста приятно нещо, особено за тези които пътуват повече извън градско.
-
atom
Карок асистенти
Да, така стоят нещата и при мен.ShaMana написа: 20.11.2023, 11:51:26 Текущия ми автомобил има лейн асист и ако караш нормално, както се очаква, няма никаква драма пищене или дърпане. Дори забравям, че съм го пуснал, до един момент в който не изпреваря смотано и не ме стресне. Ако караш като ... Българин, по ръба на ленти, без мигачи и с резки промени в посоката, тогава пречи, да.
Даже моят не пищи, само вибрира при леко престрояване и дърпа при рязко престрояване, но нищо фрапантно.
Не съм пробвал да го изключвам, но мисля, че може напълно да се спре и да не се активира при всяко палене. Ще пробвам е така за спорта.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Марио88
Карок асистенти
Здравейте демонтирах отпред компютъра (радар) за FrontAssist и темпомата направи го свалих защото изведнъж спираше сега ми показва грешка.
Проблем ли е за колата (компютъра,електрониката)?
И може ли да се кодира това нещо?
Проблем ли е за колата (компютъра,електрониката)?
И може ли да се кодира това нещо?