Карок асистенти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- thewrecker
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG MY24
Карок асистенти
Здравейте!
Някой поръчвал ли е скоро Карок? Наистина ли няма нито Side Assist, нито Lane Assist, нито разпознаване на знаци, нито динамичен контрол на окачването?
Т.е. ако сега си поръчам нов Карок, трябва яко да се downgrade-на и каквото и да конфигурирам... за 70-75 К ще получа маршрутка с амбиентно осветление в краката?!?
Това само заради липса на чипове ли е?...
Някой поръчвал ли е скоро Карок? Наистина ли няма нито Side Assist, нито Lane Assist, нито разпознаване на знаци, нито динамичен контрол на окачването?
Т.е. ако сега си поръчам нов Карок, трябва яко да се downgrade-на и каквото и да конфигурирам... за 70-75 К ще получа маршрутка с амбиентно осветление в краката?!?
Това само заради липса на чипове ли е?...
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карок асистенти
Аз поръчах Карок Стайл с пакет Вижън преди три месеца и исках да поръчам Side Assist и Lane Assist, но ми казаха, че вече не се предлагат за модела. За DCC трябваше да се доплати около 2к лв, но можеше да се поръча. Сега не знам кака е.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Карок асистенти
Здравейте,
DCC-то го има като опция P5J, но е приложимо само за 4х4. Заявява се при искане на оферта. В конфигуратора го няма за избор. Асистентите при Карок ги няма като възможност за поръчка. Странното е, че в каталога стоят, а всъщност не може да се заявяват. За Кодяк са налични, за нас не. Аз съм поръчал април, но следя нещата.
DCC-то го има като опция P5J, но е приложимо само за 4х4. Заявява се при искане на оферта. В конфигуратора го няма за избор. Асистентите при Карок ги няма като възможност за поръчка. Странното е, че в каталога стоят, а всъщност не може да се заявяват. За Кодяк са налични, за нас не. Аз съм поръчал април, но следя нещата.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- velll
- Гараж: Honda CRV 2.2 CDTI 2013
Skoda Karoq 2.0 TSI 4x4 Sportline
Карок асистенти
Аз си прегледах конфигурацията (договора) и наистина никъде не видях да има side и line assist. За мъртвата зона знаех но мислех че поне маркировката ще следи. А карах камик на приятел поръчам седмица преди мен в началото на 2023 и получен преди месец и си има line assist.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Карок асистенти
Моят Камик също има лейн асист. Досаден е през повечето време, но работи точно само на сравнително прави участъци, без значение дали има или не маркировка. През останалото време се изключва по собствено желание\алгоритъм. Гъдел са тези екстри, но и без тях бих взел автомобила отново. Може би сайд асиста е по-голямата загуба от двете. Нова поръчка в края на май. Доставен края на юли.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карок асистенти
Не мисля, че липсата на подобни екстри е голяма загуба, но е тъпо за такъв клас автомобил дори да не може да се поръчват. Имам lane и side assist на едната си кола и честно казано най полезна ми е сигнализацията за кола в сляпата зона. Иначе следенето на лентата дори ме дразни защото дори при заобикаляне на дупка по прекасните ни пътища системата се намесва и това ме дразни. Така, че не мисля че липсата на подобни асистенти е голяма трагедия.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Карок асистенти
Без значение кой колко харесва тези екстри, почти 2024 година сме. Има и други марки за тези пари...
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Карок асистенти
lane-а не е лош, ако на магистралата нещо за секунда се заблееш поправя грешката.
- velll
- Гараж: Honda CRV 2.2 CDTI 2013
Skoda Karoq 2.0 TSI 4x4 Sportline
Карок асистенти
Не мога да разбера защо за едни модели на марката ще има а за други не. От какви съображения... Ако е заради чипове защо за едните има за другите не... Възможно ли е само за България да я осакатяват така. По клиповете в youtube си ги има асистентите. А иначе дали ще се ползва е друг въпрос. И мен това за мъртвата зона ще ми липсва повече.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Карок асистенти
Специално асистентите за ленти и за предотвратяване на сблъсък при ниски скорости, не бяха ли задължителни при всички нови автомобили?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Карок асистенти
Не, мисля, че задължителни са само за пазене на пешеходци и то от моделна година 2024 или 2025 май беше.
А лейн асиста наистина си е доста дразнещ при каране във България.
А лейн асиста наистина си е доста дразнещ при каране във България.
Бееееее.....
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Карок асистенти
Ми не знам, моят Фокус 2020 има системата за пешеходци и асистент за ленти и помня, че са серийно във всички модели на Форд, още от тогава.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Карок асистенти
За лентите незнам дали е серийно, но може - все пак това е Форд, не VAG. Последните с радост биха ти продали и врътки на прозорците ако можеха.
Бееееее.....
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Карок асистенти
https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2019/2144/oj
За Lane Assist:
B:Date for refusal to grant EU type-approval: 6 July 2022
Date for the prohibition of the registration of vehicles, as well as the placing on the market and entry into service of components and separate technical units: 7 July 2024
За Lane Assist:
B:Date for refusal to grant EU type-approval: 6 July 2022
Date for the prohibition of the registration of vehicles, as well as the placing on the market and entry into service of components and separate technical units: 7 July 2024
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Карок асистенти
Мдам. Ако и ги направят всеки път да се включват след палене, кефа ще е пълен.
Бееееее.....