„Още един Супърб“ от Градско Чедо
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Здравейте, Колеги.
От няма и две седмици съм във форума.
Накратко ще преразкажа историята дотук.
Преди около месец се преориентирах в марката и модел на автомобил, който търся. От (да кажем) многофункционален SUV, например KIA Sportage и Hyundai Tucson към по-комфортен и магистрално ориентиран автомобил. И така се спрях на Октавия или Супърб. Тествах Супърба на един приятел и останах очарован. Търсейки повече информация попаднах на няколкото теми тук на @YYakovliev. Човек, не те познавам, но четейки те, окончателно реших Супърб да е следващият ми автомобил. С такъв заразителен ентусиазъм пишеш, с такова желание и мерак се отнасяш към колите си… Продължавай в същият дух, човече. Последно отклонение – още чета темата за Препекания и не зная как се стига до Преродения, но ще наваксам, когато ми се отвори повече време.
Та.. Започнах да търся Супърб. В общи линии харесах 3-4 бройки. Един лифтбек в Сандански и три комбита (едно в ЕТ, второто в популярна столична автокъща и третото в Сливенска къща). Критериите ми бяха след 2015г., под 150 000 км, 2.0 TDI (190к.с.), DSG задължителни и препоръчителни – комби, 4x4 и високо ниво на оборудване т.е. поне кожа и задна камера.
Бройката в ЕТ я бяха продали буквално два часа преди да отида на оглед. С другия софийски Супърб беше любов от пръв поглед. Висна ми ченето като го видях. След няколко дни заведох и жената да го види и да направим тест драйв. Следващата стъпка беше да запазя час в ЕТ за преглед и оценка. Резултатите бяха ОК. Извадиха и старата история на колата, която потвърди приблизителните ѝ км.
След съвсем кратки пазарлъци, сделка пред Нотариус и пререгистрация в КАТ вече мога да се похваля, че съм щастлив собственик на 2016г. Skoda Superb L&K 2.0 TDI (190к.с.) 6DSG, 4x4, комби. След малко ще кача и снимки (някакви) да има. Още не съм имал време да направя хубави такива на колата.
Разбира се, съвсем скоро ще започна и с въпросите. Предварително се извинявам, ако питам за неща, които вече са дискутирани по темите, но още съм нов във форума и не съм успял да прегледам дори малка част от информацията тук.
Поздрави от мен и до скоро.
От няма и две седмици съм във форума.
Накратко ще преразкажа историята дотук.
Преди около месец се преориентирах в марката и модел на автомобил, който търся. От (да кажем) многофункционален SUV, например KIA Sportage и Hyundai Tucson към по-комфортен и магистрално ориентиран автомобил. И така се спрях на Октавия или Супърб. Тествах Супърба на един приятел и останах очарован. Търсейки повече информация попаднах на няколкото теми тук на @YYakovliev. Човек, не те познавам, но четейки те, окончателно реших Супърб да е следващият ми автомобил. С такъв заразителен ентусиазъм пишеш, с такова желание и мерак се отнасяш към колите си… Продължавай в същият дух, човече. Последно отклонение – още чета темата за Препекания и не зная как се стига до Преродения, но ще наваксам, когато ми се отвори повече време.
Та.. Започнах да търся Супърб. В общи линии харесах 3-4 бройки. Един лифтбек в Сандански и три комбита (едно в ЕТ, второто в популярна столична автокъща и третото в Сливенска къща). Критериите ми бяха след 2015г., под 150 000 км, 2.0 TDI (190к.с.), DSG задължителни и препоръчителни – комби, 4x4 и високо ниво на оборудване т.е. поне кожа и задна камера.
Бройката в ЕТ я бяха продали буквално два часа преди да отида на оглед. С другия софийски Супърб беше любов от пръв поглед. Висна ми ченето като го видях. След няколко дни заведох и жената да го види и да направим тест драйв. Следващата стъпка беше да запазя час в ЕТ за преглед и оценка. Резултатите бяха ОК. Извадиха и старата история на колата, която потвърди приблизителните ѝ км.
След съвсем кратки пазарлъци, сделка пред Нотариус и пререгистрация в КАТ вече мога да се похваля, че съм щастлив собственик на 2016г. Skoda Superb L&K 2.0 TDI (190к.с.) 6DSG, 4x4, комби. След малко ще кача и снимки (някакви) да има. Още не съм имал време да направя хубави такива на колата.
Разбира се, съвсем скоро ще започна и с въпросите. Предварително се извинявам, ако питам за неща, които вече са дискутирани по темите, но още съм нов във форума и не съм успял да прегледам дори малка част от информацията тук.
Поздрави от мен и до скоро.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Честито за новата придобивка, със здраве, кеф и безаварийно да си я караш. От 2 седмици и аз съм собственик на Съпърб и още не мога да сваля усмивката си щом приближа до колата. 
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Честито возило!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
градско чедо написа: 13.11.2023, 16:38:29 вече мога да се похваля, че съм щастлив собственик на 2016г. Skoda Superb L&K 2.0 TDI (190к.с.) 6DSG, 4x4, комби
По-добре не стигай до преродения супърб, че само ще те хване яд каква моторизация си взел.градско чедо написа: 13.11.2023, 16:38:29 още чета темата за Препекания и не зная как се стига до Преродения
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Поздравления! Със здраве и безаварийно!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Кратката версия е, че Явор осъзна бързо, че дизел бегачка НЕМА!!!градско чедо написа: 13.11.2023, 16:38:29 още чета темата за Препекания и не зная как се стига до Преродения, но ще наваксам
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Абе,имаше и драми,ама айде
Честито и безаварийно
Честито и безаварийно
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @градско чедо - Честит "Superb"
Много Безаварийни Километри Заедно ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
П.П.
Питай смело за всичко..
Много Безаварийни Километри Заедно ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
П.П.
Питай смело за всичко..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Честито колега, със здраве да си караш машинката и само да ѝ се радваш 
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Честит комбайн!
Със здраве да те вози навсякъде, да стигаш вонаги къдвто си тртгнал и без спорове!
Само нафта и течбост за чустаки да иска!
Със здраве да те вози навсякъде, да стигаш вонаги къдвто си тртгнал и без спорове!
Само нафта и течбост за чустаки да иска!
- градско чедо
Благодаря ви за пожеланията
Ето и първите снимки. Като направя по-хубави ще кача още.

Ето и първите снимки. Като направя по-хубави ще кача още.

- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
@градско чедо, страхотен автомобил, много да те слуша и радва!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Красавец е, честито и много безаварийни километри.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- градско чедо
Още веднъж благодаря за хубавите пожелания.
И сега най-належащата ми грижа - гумите. Имам само и единствено тези, с които колата е обута в момента: джанти 8Jx19 ET44 и летни китайски nankang 235/40ZR19 DOT 20г. т.е. предстои ми 4 бр. зимни гуми, 4 бр. джанти за зимните и след 4-5 месеца 4 бр. летни 19"
Гумите са по-лесни. Ама джантите... Струва ми се, че повечето предпочитате 17" за зимата т.е. 7Jx17 ET40 ли да търся? Иска ми се да са оригинални Шкодови. Ще търся в обявите тук и в olx, че за чисто нови нямам бюджет покрай другите разходи.
Чудя се и за 18". Един комплект джанти и да въртя гумите на тях, че сегашните 19" леко ме плашат с хубавите родни дупки.
Дайте малко акъл, моля
И сега най-належащата ми грижа - гумите. Имам само и единствено тези, с които колата е обута в момента: джанти 8Jx19 ET44 и летни китайски nankang 235/40ZR19 DOT 20г. т.е. предстои ми 4 бр. зимни гуми, 4 бр. джанти за зимните и след 4-5 месеца 4 бр. летни 19"
Гумите са по-лесни. Ама джантите... Струва ми се, че повечето предпочитате 17" за зимата т.е. 7Jx17 ET40 ли да търся? Иска ми се да са оригинални Шкодови. Ще търся в обявите тук и в olx, че за чисто нови нямам бюджет покрай другите разходи.
Чудя се и за 18". Един комплект джанти и да въртя гумите на тях, че сегашните 19" леко ме плашат с хубавите родни дупки.
Дайте малко акъл, моля
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
17ки изглеждат грозно на тази кола(лично мнение)
18ки са добър компромис за зимата:)
18ки са добър компромис за зимата:)
- градско чедо
Следващата дилема са обслужванията. Колата е на 112 000 км. Да приемем, че са реални или близко до реалните. В ЕТ казаха масло на скоростите и на халдекса на 120 000 км. и ангренажен комплект на 150 000 км. С моето каране 8000-10000 км на година ще направя 120 000 догодина, а 150 000 след 3-4г. Понеже все пак не е чисто нова кола, а и предишните ми са били на незнайно колко км съм свикнал тези неща да ги обслужа веднага. Та сега се чудя ЕТ ли да слушам, сега ли да ги обслужа?!?