Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
yovko написа: 11.11.2023, 19:18:19
зимни се препоръчват 195/60 R16, особено ако мислиш да слагаш вериги някъде.
По-скоро се казва, ако ще слагаш вериги гумите ти трябва да са 195/60 R16.
Вярно че битува някакво мнение за по-тънки гуми през зимата, но пък това не удължава ли спирачния път?
eyanko написа: 11.11.2023, 16:46:42
Здравейте, колеги!
С какви зимни гуми карате Skoda Kamiq? Аз чакам моята преди Коледа и тъй като ще дойде с лети джанти и летни гуми, съм решил да и подготвя метални джанти и зимни гуми и като отида да я получа, да ги сменят на място.
Аз за зимни се спрях на Hankook WiNter i*cept RS3 със стандартния размер 205/60/R16, но все още не съм ги сложил и не мога да дам отзиви. Имах колебания дали да не взема по-тесните гуми 195/60/R16, но в крайна сметка реших да си взема стандартния размер. Интересното е, че в wheel-size.com препоръчват зимните гуми да са с размер 205/60/R16 ако си с двигател 1.5, докато за 1.0 двигателя препоръчват размер 195/60/R16. Предполагам, че е именно заради спирачния път, но не съм се консултирал с Еуратек и не се сещам да съм чел нещо по въпроса в книжката на колата.
Между другото аз лично не открих стоманени джанти в интернет магазините, които да са с абсолютно същите параметри като летите ми джанти, които дойдоха с гуми 205/60/R16, но мисля че имаше подходящи стоманени джанти за 195/60/R16.
Прав си, има подходящи с офсет 40мм (6Jx16 ET40) на съвсем прилична цена. Уж търсих в bggumi, но вероятно не съм ги видял, тъй като бях филтрирал по offset 38mm - какъвто е на оригиналните лети джанти, с които дойде Kамика. В wheel-size.com са дали препоръка точно за този размер джанти. Аз обаче не съм голям фен на стоманените джанти и не съм търсил сериозно да купувам, по-скоро ми беше интересна цената за да направя една сметка за колко време се избива такава инвестиция.
Здравейте,някои има ли си на представа кога ще ще се разбере в коя седмица ще започне производството на автомобила който си поръчах.И дилъра ли ще се свърже с мен за информация или аз трябва да ги ръчкам да ми казват.Благодаря Шкода Камик 1.5 6м стайл.
Чавдар написа: 18.11.2023, 14:00:02
Забравих да спомена че съм я поръчал на 13.11.23г.
След около месец след поръчката ще имаш информация и то ориентировъчна. Дилъра едва ли ще ти се обади преди колата да е произведена, така че ти трябва да му досаждаш
10тина дни след превеждане на аванса имат информация за кога е планирана. Вече дали ще искат да ти кажат е друго, но питай. За моята изцяло на имейл вървеше комуникацията и проследяването.
ИзтрЪпнал написа: 18.11.2023, 15:18:03
10тина дни след превеждане на аванса имат информация за кога е планирана.
Поръчах в края на август, тази седмица чак ми казаха, че е планирана за началото на януари, като периодично съм звънял да питам.
Така че не е баш след 10-тина дена да ти кажат.